De afgelopen weken waren de uitslagen bij de JO17-1 van Winsum prima, maar het spel werd er met de week niet beter op. Wat zorg was er daarom wel binnen de technische staf en dus werd er gehandeld. De trainingen werden gebruikt om de puntjes beter op de i te krijgen. Een hoger baltempo, sneller handelen en vooral ook weer meer intensiteit in de duels was het doel. Met alleen Sam nog in de ziekenboeg was de reservebank weer goed gevuld en werd het voor trainer Quincy weer lastig om de opstelling te maken. Dat zal binnenkort nog lastiger worden, omdat Sam aankondigde weer snel aan te kunnen sluiten bij de groepstraining. Maar eerst was er de wedstrijd tegen Gorecht. Deze ploeg staat in de middenmoot en laat wisselende resultaten zien. Van eerdere ontmoetingen stonden ons nog een aantal goede voetballers voor de geest, dus een eenvoudige pot was niet de verwachting. Met het bekende strijdplan en de punten uit de trainingen gingen de boys goed geprepareerd naar het veld.

Die voorbereiding had duidelijk zijn effect. Vanaf het begin speelde Winsum fel en vol overtuiging. Winsum liet daarbij direct haar tanden zien en had na een minuut al voor kunnen staan, toen een voorzet van Jered onder druk net naast werd getikt door een verdediger van Gorecht. De belegering ging verder en het aantal kansjes een mogelijkheden nam toe. Een hakbal van Jered na een prima voorzet van Davey trof net geen doel, Stein kopte op de lat en ook de vele corners leverden niet het gewenste rendement op. Ondanks het gebrek aan doelpunten speelde Winsum gewoon prima. Het baltempo was hoog en de vrije man werd steeds goed gezocht en gevonden. Bij balverlies was er een enorme drive om de bal te veroveren en in fasen van de wedstrijd duurde het soms geen 5 seconden voordat het balbezit weer veroverd was. Daar waar Gorecht moeite had om onder die druk uit te voetballen, lukte dat Winsum zeer goed. Het balletje ging rond en Gorecht liet zich steeds meer inzakken. Ondanks dat, kon het niet voorkomen dat het doelpunt toch viel. Vrij laat in de eerste helft, dat wel, maar de manier waarop was erg mooi. Dwars door het midden speelde Sjoerd direct in op Davey die zichzelf en de bal met een werkelijk schitterende aanname langs zijn directe tegenstander loodste. Vervolgens bleef hij oog in oog met de keeper het meest koelbloedig en schoot de meer dan verdiende 1-0 binnen. Kort daarna had Davey ook de tweede op zijn schoen na een mooie steekpass van Menno, maar hier won de keeper. Met de 1-0 voorsprong werd de rust bereikt.

In de rust was de bespreking simpel en kort. Er waren complimenten voor het hele team en de enige opdracht was om dit door te zetten. Dan zouden de doelpunten vanzelf vallen was de overtuiging. Hoe waar bleek dat te zijn! Na nog geen twee minuten in de tweede helft was het al 2-0 na een goal van Jered. Daarna ging het snel met goals van Jered en Davey (uit een penalty). Bij de stand van 4-0 kreeg Gorecht haar enige echt grote kans, maar de spits rondde af in buitenspel positie en dus werd de goal geannuleerd. Voor Winsum was het nog niet klaar. Een afgeslagen bal werd door rechtsback Jaden op de hoek van het 16-metergebied op de pantoffel genomen, waarna de bal diagonaal in de verre kruising ging en het 5-0 stond. Winsum hield even in, speelde iets slordiger, maar al snel volgde toch de 6-0 na een intikker door Davey . Daarbij bleef het niet. Een fout in de verdediging van Gorecht werd genadeloos afgestraft door Jered (7-0) en kort daarna was het Jarickson die van afstand op doel schoot, waar bij de keeper wel pareerde maar de bal voor de voet van de inkomende Jered tikte. Die wist dit buitenkansje wel te benutten en scoorde de 8-0. Het slotakkoord was voor Sargon na een prima voorzet van Davey. Die 9-0 was ook de laatste actie, want direct daarna floot de prima fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

De grote overwinning was mooi, maar in het goede spel lag vooral de winst. Bij het bereiken van de kleedkamer werd ook nog eens duidelijk dat koploper VEV punten had laten liggen en dat Winsum daarmee ook de eerste plek had overgenomen. Volgende week mag Winsum dus als koploper op pad. Het gaat dan bij GVAV 2 op bezoek. Die wedstrijd wordt op sportpark Kardinge gespeeld en begint om 14.30u.