De elftalleiders en coaches van JO12-4 hebben bij de start van de competitie al bedacht dat de uitwedstrijd van 16 november tegen de Monnik JO12-1 op Schier een mooie gelegenheid zou zijn voor een exclusief mini-voetbalkamp voor de dame en de heren uit de selectie.

Zo kon het gebeuren dat de selectie inclusief trainers, coaches en Bert (de vader van Jona) afgelopen vrijdagmiddag al vanuit een miezerig en vooral koud Lauwersoog met de boot richting Schiermonnikoog vertrok. Na een enerverende bootreis, het was springtij, oostenwind en eb waardoor het water extreem laag was, volgde een spectaculaire fietstocht met een heuse klapband voor Jona werd de Duinhoeve met enige omzwervingen dan toch bereikt......

Coach Jutta deed met, maar liefst 6 jongens in haar kielzog, in het dorp de inkopen voor een voedzame pasta, een gezellige avond en een eiwitrijk ontbijt. Gelegenheidskok Bert toverde met koksmaat Jurre (benoemd tot roerder 1e klasse) een heerlijke maaltijd op tafel. In zeer korte tijd waren de buiken gevuld en zowel de pan als alle borden leeg. Jutta en Bert zaten in de afwasploeg en de selectie maakte het zich intussen gemakkelijk: ze dronken ranja, aten snoepjes en gingen véél te laat naar bed......De binnen VV Winsum beslist nog bekende term Voetal Is Bij Ons Aangenaam ging beslist op voor JO12-4.

De volgende ochtend bakte onze koksmaat Jurre maar liefst 30 eieren voor de hele ploeg, deze werden gebruikt om een enorme stapel boterhammen mee te beleggen. Het brood dat overbleef werd met chocopasta besmeerd en al die boterhammen werden vervolgens weggespoeld met o.a. 2 liter chocolademelk en 3 liter drinkyoghurt. Een optimistische melkveehouder uit Winsum liet via what's app meteen weten dat er met 1 goal per ei dan vast niks meer mis kan gaan met de wedstrijd.....

Intussen zit Tim, onze goaltjesdief en dus het geheime wapen van de JO12-4,ook op de boot naar Schier om de selectie te completeren. Met hem zijn nog wat supporters meegereisd om ook vandaag de selectie weer te voorzien van de nodige morele steun tijdens de wedstrijd. De vraag of de selectie nu al dan niet uitgeslapen aan de start van de wedstrijd verscheen zal nooit beantwoord worden, maar dat de dame en heren het op Schier reuze naar hun zin in hadden was wel duidelijk. Om 11 uur gaat de wedstrijd van start:

Hoewel Winsum meerdere goede kansen krijgt is de openingstreffer in de 5e minuut voor de Monnik. Winsum heeft veel balbezit en Jona laat in de 10e minuut een mooie redding zien. Dan....kluts.... nog een goal voor de Monnik 2-0.

Dit is niet wat Winsum voor ogen had dus probeert Luuk het maar eens met een afstandsschot. Er volgt een redding van de keeper en dan is Jurjan er als de kippen bij: 2-1 in minuut 25. Helaas maakt de Monnik in minuut 27 de 3-1. Er volgt een schot van Marten, maar de keeper van de Monnik redt knap uit de kruising. In de 30e minuut scoort ene Lucas Johannes Fransiscus, alias Luuk, gewoon knetterhard de 3-2 op slag van rust.

 

Na het fruit en de ranja weet de Monnik er in de 32e minuut 4-2 van te maken. Dan wordt Senna voor de goal van de Monnik neergehaald en krijgt Winsum een penalty. Senna neemt hem zelf en het is zó jammer dat de bal tegen de lat gaat en het dus 4-2 blijft. In de 34e minuut is het dan de aanvoerder van de Monnik die er met een lange dribbel 5-2 van weet te maken. Winsum gaat gewoon door en in de 51e minuut is ie er dan weer Luuk op Tim en ja hoor een werkelijk geniale goal van onze Tim.....het geheime wapen functioneert nog prima, maar helaas keurt de scheidsrechter de goal af wegens een foute indribbel die er aan vooraf ging. De eindstand blijft 5-2.

Na de penalty-reeks en het douchen gaat het team nog niet naar huis.....nog lang niet..... Tegen half twee zit het hele stel gezellig voor de lunch, die bestaat uit een welverdiende portie friet, bij de plaatselijke snackbar om vervolgens per fiets het eiland te verkennen en uit te waaien op het strand. Om vervolgens om 16.30 uur met de boot terug te varen naar het vasteland en huiswaarts te keren. Ondanks het feit dat de selectie de wedstrijd niet heeft kunnen winnen, was het een zeer geslaagd mini-voetbalkamp voor de JO12-4. Het had volgens coach Aafke eigenlijk ook net zo goed in één woord omschreven kunnen worden: GE-WEL-DIG ….... maar dat konden we onze vaste lezers en trouwe supporters uiteraard niet aandoen......

Volgende week kan iedereen die de JO12-4 een warm hart toedraagt er weer bij zijn, dan wordt er thuis op sportpark Schouwerzijl om 10.00 uur gespeeld tegen de stadjers van GRC JO12-2.