Het is weer prima voetbalweer als JO12-4 zich verzamelt voor de wedstrijd tegen GRC JO12-2. De supporters hebben wel pech met de harde oostenwind die het kijken vandaag niet veraangenaamd, maar het is droog met nu en dan zelfs een zonnetje en de koffie uit de kantine is heerlijk warm.

Onze verdedigende tweeling Thom en Marten ontbreekt vandaag en keeper Jona komt een kwartiertje later, dus hebben we Arnaud Ungersma en Jurre Berghuis van de JO11-4 die vandaag vrij is geleend. Weliswaar twee aanvallers, maar het verdedigingsprobleem wordt vandaag creatief opgelost door Aafke. Finne keept het 1e kwartier omdat Jona er nog niet is en trekt in de 1e time-out een veldshirt over haar keeper-tenue en staat de rest van de wedstrijd op een haar ook zeer vertrouwde plek als rechtsback en Jona gaat na de 1e time-out in de goal. Wat is het toch een voorrecht om als coach over drie keepers te beschikken die ook nog eens over goede kwaliteiten als veldspeler beschikken.

Onder leiding van scheidsrechter Stefan Smit, die de hele wedstrijd werkelijk prima fluit, wordt om 10 uur afgetrapt. Zoals vaker gebeurt tasten de teams elkaar ook nu eerst weer wat af en het spel gaat over en weer. Het tempo ligt meteen vanaf het begin hoog en beide ploegen jagen op de bal en zoeken de aanval. De eerste kansen zijn voor GRC, maar na 2 prima reddingen van Finne is het dan Jurjan die als een soort duveltje uit een doosje schiet en Winsum op 1-0 voorsprong zet. Het smaakt naar meer en er volgt een schot van Jurre Berghuis, de keeper van GRC redt. Via een vrije trap van Luuk komt de bal bij Tim die schiet. Ook nu redt de keeper van GRC. Er volgt een duel waarbij meerdere spelers van GRC en Winsum betrokken zijn en Winsum trekt aan het langste eind. Luuk schiet, de bal gaat voorlangs. Winsum schiet nog 2 keer, maar de zeer alerte keeper van GRC redt beide keren prima.

Dan breekt GRC door de verdediging van Winsum en staat Finne oog in oog met een aanvaller van GRC. Finne redt in eerste instantie, maar dan weet GRC in de rebound toch te scoren en wordt het 1-1. Winsum valt aan maar de keeper van GRC redt weer. GRC valt aan en we zien een redding van Finne. GRC krijgt wel een corner en het is ineens heel druk voor de goal van Finne. Vanuit de corner kopt een speler van GRC de bal vlak onder de lat door binnen en het is 1-2.

Stefan fluit voor de time-out en dus gaat het spel verder met Jona in de goal en Finne rechtsachter. GRC krijgt twee corners achter elkaar. De bal gaat na de 1e corner voorlangs en na de 2e over en hoppa Winsum vliegt naar voren, maar weer is daar de keeper van GRC die redt. GRC valt weer aan maar we zien twee mooie reddingen van Jona die de bal de 1e keer wegtrapt en hem in de rebound vervolgens alsnog gewoon vangt. Als GRC even later weer naar voren wil, onderschept Finne de bal en geeft hem mee aan Luuk die naar voren wil. De aanval strandt en GRC is zó weer voor de goal van Jona. Het schot gaat over. GRC wil het nogmaals proberen maar Jurre S verdedigt prima uit. Dan schiet GRC de bal hard in de korte hoek, Jona heeft geen schijn van kans en het is 1-3. Even later gaat weer een schot van GRC nèt naast. Het antwoord daarop is een mooi opgezette aanval van Winsum en een schot van Luuk: weer net over.....

Weer komt GRC gevaarlijk dicht voor de goal, Finne weet de bal met de nodige moeite nog net weg te werken. GRC onderschept de bal even later toch en maakt er 1-4 van. We zien nog een mooi schot van Luuk, maar ook nu redt de keeper van GRC weer. GRC schiet nog een keer, maar Jona redt. GRC sleept er nog wel en corner uit, maar Jurre S, die op aanwijzing van Jona een strategische plek in de korte hoek heeft ingenomen kan de bal wegtrappen. Winsum valt nogmaals aan, maar schiet naast.

Zo kan het gebeuren dat JO12-4 met een 1-4 achterstand de rust in gaat.

Na de limonade, de appels en de bananen komt het team verkwikt het veld weer op. Er gaat me toch ineens gevoetbald worden......Winsum trekt de wedstrijd veel meer naar zich toe. Meteen in de aanval, hoppa corner, weer een aanval en ja hoor, topper Tim, vandaag twaalf geworden, trakteert op een goal. Dat is dan 2-4. Even later krijgt GRC een vrije trap op een voor hen zeer gunstige plak voor de goal, Jona tikt de bal netjes over de goal. GRC weet er na de corner die ze krijgen ineens toch 2-5 van te maken. Winsum antwoordt met een mooie aanval, die tot een corner leidt. Via de corner gaat de bal richting onze kleine Senna die er met een grootse kopbal 3-5 van maakt. Even later is het Tim die schiet en de keeper van GRC die weer redt, er volgen twee aanvallen van GRC en 2 reddingen van Jona. Weer een schot van Tim en een redding van de keeper van GRC, een aanval van GRC wordt gevolgd door een schot dat naast gaat. Op hoog tempo gaat Winsum de andere kant weer op en onze gastspeler Jurre Berghuis passeert de keeper van GRC en maakt het 4-5. Het inmiddels verkleumde publiek begint het spontaan warm te krijgen van de mooie acties over en weer en beleeft spannende momenten aan de achterlijn. Winsum krijgt 2 corners achter elkaar, na de 1e gaat de bal, vlak voor de supporters hun neus langs, slechts een paar centimeter voor de lange hoek langs...... na de 2e moet de keeper van GRC in actie komen met een redding. Dit was echt bijna een goal..... het kan gewoon nog steeds....

Stefan fluit voor de 2e time-out en ook als de wedstrijd hervat wordt blijft de JO12-4 zeer strijdlustig. Een corner voor Winsum en weer een redding door de keeper van GRC. Winsum dribbelt in, Tim krijgt de bal en schiet..... naast. Tim schiet nog een keer, weer net naast.....het is echt héél erg spannend nu. Luuk probeert het nog een keer, ook naast. Dan vlak na een corner van Winsum breekt GRC uit. Hier kan zelfs Finne met haar lange benen niet tegen rennen. Bam.....schot.....zoef.....daar schuift Jona op zijn buik voor de doellijn langs en grijpt de bal. Oké ….. Jona zijn mooie nieuwe oranje keepersshirt is nu ongeveer zwart en blijft dat waarschijnlijk voor de rest van het seizoen, maar de prachtige redding is een feit en dat is veel belangrijker. Wat een klasse redding !

Winsum heeft echt pech als GRC er na de volgende redding van Jona in de rebound toch 4-6 van maakt. Winsum blijft ook nu nog steeds even strijdlustig en deze strijdlust wordt beloond met Tim zijn 2e goal van de wedstrijd: 5-6. De spanning blijft stijgen, maar ook GRC gaat vandaag door tot het gaatje en schiet eerst een keer naast, maar direct daarop valt de 5-7. Winsum valt tot twee keer toe aan, maar strandt beide keren in de verdediging van GRC, dat begrijpelijkerwijs de poort juist zoveel mogelijk dicht wil houden. Het wordt nu echt alles of niets voor Winsum, dus gaan de Winsumers nu met zijn allen zoveel mogelijk in de aanval. Er moet gescoord worden om nog op gelijke hoogte te komen, zo simpel is het gewoon. Dus dan achterin maar wat meer risico nemen. GRC breekt uiteraard uit, Jona redt prima. GRC breekt nog een keer uit, Jona tikt de bal over. GRC krijgt een corner en het wordt, ondanks het feit dat Jona vandaag uitstekend keept, alsnog 5-8 en echt vlak voor tijd nog 5- 9. Uiteindelijk bleek GRC toch te sterk voor Winsum, maar wat een topwedstrijd. Niet alleen de strijdlust van JO12-4 maakte deze wedstrijd zo aantrekkelijk, ook het sportieve karakter van de wedstrijd viel op. Dat is behalve natuurlijk aan alle spelers ook te danken aan de manier van fluiten en omgaan met de spelers van de scheidsrechter: Stefan bedankt jongen !!!