Na de overwinning in Zuidlaren vorige week kon Winsum zich opmaken voor de tweede wedstrijd in de promotiepoule en wel tegen Wildervank. Die wedstrijd werd zowaar op vrijdagavond aangekondigd op RTV Noord. Niet gek voor een JO17-1 team dat tot nu toe een goed seizoen draait, maar dat was niet de reden. Aanleiding was het 50-jarig (!!) jubileum als scheidsrechter van Henk Krans, de leidsman van de wedstrijd. Een unicum dat we niet zomaar voorbij lieten gaan. Het begon al met de entree in de bestuurskamer waar hij met een applaus een warm welkom kreeg. In overleg met Wildervank vormden we vervolgens voor de wedstrijd een erehaag voor de jubilaris waarna op de middenstip door de voorzitter en aanvoerder bloemen en een klein presentje werden overhandigd. En toen was het tijd voor de wedstrijd!

Een wedstrijd waarin de voorbereiding toch nog even werd stil gestaan, bij het verval in de wedstrijd van een week eerder. Na een goed half uur, volgde toen een matige 10 minuten tot de rust. Randzaken voerden de boventoon en dus werd afgesproken hoe daar mee om te gaan. Na de jubileum activiteiten was het dus zaak en besproken om direct de knop om te zetten en met de wedstrijd bezig te zijn. En dat lukte perfect. Na drie minuten stond er namelijk al 2-0 op het scorebord. De eerste goal volgde uit een bijzonder verre ingooi van Milan, waarna de bal goed werd gecontroleerd door Davey die deze daarna volley in de verre hoek binnenschoot. Vrijwel direct daarna was het Sam die opstoomde aan de linkerkant om vlak bij de achterlijn de bal hard voor te geven, waarna een speler van Wildervank deze in eigen doel schoot. Winsum drukte door en koppend scoorde Sjoerd de 3-0. Van Wildervank was feitelijk weinig te vrezen op een aantal corners na, maar echt heel gevaarlijk werd dat niet. Winsum bleef prima spelen, maar het ontbrak wat aan finesse in de laatste pass en afronding. Veel ballen vielen net even verkeerd en konden geruimd worden door de verdediging van Wildervank. Tot Jered de bal kreeg en de 4-0 scoorde. Meer kansen volgden, maar de keeper van Wildervank toonde zich een prima opponent. Nadat hij een schot van Davey had gekeerd, moest hij uiteindelijk toch buigen nadat Jarickson de bal geplaatst in de hoek schoot voor de 5-0 ruststand.

Uiteraard was er tevredenheid bij de trainer over het spel en het scoreverloop in de eerste helft. De boodschap voor de tweede helft was dan ook duidelijk; dit zo doorzetten. En zo gingen de boys het veld weer op. De rust bleek voor Wildervank een welkome onderbreking. Het leek alsof de ploeg in het tweede bedrijf beter gegroepeerd op het veld stond. Het was in elk geval beter in staat de angel uit ploeg van Winsum te halen. Bij Winsum ging ook teveel fout en Wildervank kwam er een aantal keer dreigend uit, maar altijd was er wel een slot op de deur. Na ongeveer 10 minuten was het toch weer Winsum die de score verder opvoerde. Een afgeslagen corner werd nogmaals voorgezet en in soort van scrimmage door Niels binnen gekopt voor de 6-0. Kort daarna scoorde Wildervank de eretreffer na een wat rommelige situatie voor het doel van Jorn. Dit alles kon niet verbloemen dat het niveau in de tweede helft behoorlijk onderuit was gegaan. Het voetbal van Winsum werd tot een soort ‘postbode’ voetbal met iets te balverliefde spelers. Er werd veel gelopen met de bal, combinaties werden vrijwel niet aangegaan en de ruimte die er echt wel lag werd niet benut. Grote kansen kregen beide ploegen eigenlijk niet meer en de wedstrijd kabbelde naar het eind. Tot de prima fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot en de 6-1 eindstand kon noteren.

Ook dit was een wedstrijd met twee gezichten, waarin het verval in de tweede helft uiteindelijk toch wat te groot was. Aan de andere kant zegt het wel genoeg dat de staf zich hier druk over maakt, terwijl het team ‘gewoon’ met 6-1 wint. Winnen alleen is niet genoeg, dat is wel duidelijk. Met de aankomende zware wedstrijden is de hele wedstrijd volle bak gaan absoluut nodig. De trainers hebben nu twee weken om de ploeg daarvoor te prepareren, want op 22 februari volgt de absolute bekerkraker tegen Cambuur. Die wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Schouwerzijlsterweg en begint om 10.30u.