De nederlaag van vorige week tegen Emmen was hard aangekomen, maar soms moet je een stapje terug doen om twee stappen vooruit te zetten. Op de training vlogen de vonken er weer als vanouds vanaf, dus iets had het verlies wel los gemaakt. Met Sjoukejan in de plaats van de geschorste Davey ging Winsum voor de tweede keer dit seizoen de strijd aan met het tweede team van Be Quick JO17. De eerste wedstrijd was afgaand op de uitslag van 6-1 eenvoudig gewonnen, maar niets was minder waar. Be Quick toonde zich eind november een prima voetballende ploeg waar Winsum het bij vlagen knap lastig tegen had. Met die wetenschap en de drive om iets recht te zetten na vorige week ging het team richting veld.

Het begin van de wedstrijd was voor Winsum. Met veel balbezit en felle duels liet het Be Quick niet in de wedstrijd komen. Het lukt alleen niet goed om kansen te creëren. De staf en spelers van Be Quick hadden de vorige wedstrijd ook goed opgelet en het viel op dat Jered werd omringd door meerdere tegenstanders en daardoor ook lastig gelanceerd kon worden. Gebeurde dat wel, dan bleek dat ook zijn directe tegenstander een flinke snelheid wist te ontwikkelen. Maar als de aandacht naar de een gaat, valt er ruimte voor de ander. En dat gebeurde na 20 minuten. Sargon kwam vanaf links, dreigde naar binnen en gaf precies op tijd een geweldige steekpass op de vanuit het middenveld doorgelopen Jarickson. Die kwam één op één met de keeper en rondde dat keurig af voor de 1-0. Het spel van Winsum werd er daarna niet beter op. Het was wat onrustig en te vaak werd de diepe bal gespeeld. Be Quick kreeg iets meer grip op de wedstrijd en kwam vaker in de buurt van het doel van Jorn, maar grote kansen leverde dat niet op. In de laatste fase van de tweede helft was het Sjoerd die met een knappe individuele actie meerdere tegenstanders het bos instuurde. Zijn voorzet kwam bij toeval weer voor zijn voeten, waarna hij laag in de verre hoek de 2-0 kon binnenschieten. Daarmee was het nog niet gebeurd. Vlak voor rust was het Sam die goed doorging op rechts en een voorzet gaf, die via de lat het veld weer in kwam voor de voeten van Sargon. Die schoot de bal volley in het doel voor de 3-0 ruststand.

Alhoewel de stand geen reden tot klagen gaf, was er vooral aandacht voor het veldspel. Dat was te rommelig. Winsum maakte het zichzelf erg lastig met vreemde passes, lopen met de bal en soms wat te gehaast spel. De jongens werd duidelijk gemaakt iets geduldiger te voetballen en dat een balletje terug helemaal geen probleem is. En zo ging het richting tweede helft. Het was wat afwachten welke tactische variant de trainer van Be Quick had bedacht en om dat even de eerste 10 minuten aan te kijken. Maar in die 10 minuten wist Winsum de wedstrijd definitief te beslissen. Een lange bal van Lars ging over de verdediging van Be Quick en werd daar prima opgepikt door Jarickson die de bal keurig in de verre hoek schoot. Toen korte tijd later een bal richting doel verkeerd werd ingeschat door de keeper van Be Quick en hij de bal al struikelend in het doel zag verdwijnen voor de 5-0, was het helemaal beslist. Het veldspel in de tweede helft was veel beter dan in de eerste helft. De boodschap in de rust was goed opgepakt. Be Quick kreeg in het restant nog wel een reuzekans op de eretreffer, maar oog in oog met Jorn wist de spits van Be Quick niet te scoren. Met 5-0 eindigde de wedstrijd met een clean sheet, zoals het zo mooi heet.

Een mooie opsteker richting de wedstrijd in en tegen Veendam volgende week. In de najaarscompetitie speelde we destijds met 4-4 gelijk. Maar ook hier geldt dat resultaten uit het verleden helemaal niets zeggen. De wedstrijd volgende week staat gepland om 14.30u op sportpark Langeleegte.