Na winst in het eerste bekerduel thuis tegen Zuidhorn, moesten de Winsummers vorige week aantreden tegen Be Quick 17-2. Na ruim 10 minuten stond al een comfortabele 0-4 voorsprong op het scorebord na doelpunten van Teun, Sargon, Menno en Davey. Deze fantastische start werd helaas niet doorgezet. Wat volgde was een bijzondere en achteraf leerzame periode tot de rust. Be Quick kwam daarin terug tot 3-4 en een redding op de lijn van Marc zorgde er voor dat er toch met een voorsprong kon worden gerust. Die rust kwam als geroepen voor trainer Quincy om de concentratie en scherpte weer terug te krijgen. Dat resulteerde na rust in enorm veel kansen waarmee gemakkelijk de dubbele cijfers hadden kunnen worden bereikt. Dat gebeurde alleen niet en de teller bleef steken op 3-7 door twee maal Jarickson en Davey. Een vreemde wedstrijd met diverse leermomenten, maar uiteindelijk wel winst. Daarmee kwam Winsum op 6 punten na twee wedstrijden, net als de volgende tegenstander Feanstars. De wedstrijd tussen deze twee ploegen in Winsum zou dus beslissend zijn wie door ging naar de knockout fase van het bekertoernooi.

En zo stonden beide teams op veld 2 in Winsum klaar voor deze wedstrijd. Jaden was afwezig en een aantal spelers had vanwege blessures niet kunnen trainen. Vanuit 17-2 sloot Ivan Zhou daarom aan. Van horen zeggen wisten we dat de ploeg uit Surhuisterveen niet onderschat moest worden. Een fysiek sterke ploeg die graag de lange bal hanteert. En met die wetenschap kon het beginnen. De eerste minuten waren duidelijk anders dan de andere partijen die Winsum dit seizoen gespeeld had. De tegenstander gaf goed partij en het was gewoon lastig voetballen tegen deze ploeg. Tot de 10e minuut, waar Menno klaar stond om een vrije trap te nemen. Vanuit de vrije trap vond hij Sargon bij de tweede paal die de bal wist voor te krijgen, waarna de bal werd binnen gekopt door Stein, 1-0. Voor de bezoekers was dat een redelijke domper, Winsum kreeg meer grip op het spel en ook grotere kansen, maar de tweede bleef uit. Feanstars herpakte zich wat en kreeg twee grote kansen, totdat het wederom Winsum was die toesloeg door Jarickson (2-0). Vlak voor rust werd diezelfde Jarickson weggestuurd door Davey, waarna de bal onberispelijk werd binnen geschoten voor de 3-0.

In de rust heerste vooral tevredenheid. Trainer Quincy was tevreden over wat het team liet zien. Het was alleen opletten geblazen in de tweede helft, omdat er van Feanstars wel iets werd verwacht en zij de wind in de rug hadden. Vanaf het begin was maximale concentratie vereist en vooral het doorzetten van de goede lijn van de eerste helft.

Die tweede helft begon inderdaad wel wat zoals verwacht, met iets meer balbezit voor Feanstars, maar echt gevaarlijk werd die ploeg niet. Winsum nam het heft steeds meer in handen en kreeg grote en kleine kansen, maar de bevrijdende vierde viel maar niet. Pas in het laatste deel van de wedstrijd wisten de Winsummers het verschil wel te maken. De ingevallen Ivan ging er aan de rechterkant vandoor, gaf de bal voor op Menno die de bal op de ‘16’ aannam en beheerst binnen schoot voor de 4-0. Vlak voor tijd kreeg Winsum net buiten het 16 meter gebied een vrije trap. Menno schoot deze in, maar de keeper wist de bal te stoppen. Die bal kwam alleen wel voor de voeten van Davey die de 5-0 eindstand wist binnen te schieten.

Met de winst is Winsum ongeslagen in de bekerpoule gebleven en daarmee door naar de knock out fase. De wedstrijd was al met al een prima voorbereiding op de start van de competitie volgende week. Op het programma staat dan direct de derby tegen Bedum. Die wedstrijd begint om 10.00u op het Geert Reinders sportpark.