Juist enkele dagen na de verscherpte corona maatregelen stond de verste uitwedstrijd tegen Alcides in Meppel op het programma. Met de mededeling dat chauffeurs onderdeel van de teambegeleiding zijn en dus bij de wedstrijd aanwezig mochten zijn, ontstond er een interessante ruilhandel tussen de ouders. Daar kwam ook nog eens bij dat we de personenbus, die beschikbaar werd gesteld door Calimero Kinderopvang, mochten gebruiken. En zo gingen drie auto’s en een busje op weg naar Meppel. Uitgerekend dit weekend werd er bij Hoogeveen aan de weg gewerkt, was de A28 afgesloten en volgende een alternatieve route door het Drentse land. Toch mooi op tijd kwamen we aan op sportpark Ezinge waar we gastvrij werden ontvangen. Het was een drukte van belang op de velden, maar zoals op waarschijnlijk elk sportpark, er omheen erg rustig. Met twee spelers uit JO17-2 en wat licht ‘gekwetste’ spelers in de selectie werd begonnen aan de warming-up. Ondertussen maakte Sicco zich gereed voor zijn live verslag richting Cor Pol die dit keurig op het twitter account van vv Winsum zou plaatsen. Een aanrader! Door de achtergebleven ouders was ontdekt dat de wedstrijd via internet te volgen was en zo ging onder het oog van toch vele toeschouwers de wedstrijd van start.

Alcides was voor Winsum een onbekend team, maar het ontpopte zich direct als een fysiek spelende ploeg dat met druk naar voren voetbalde. De duels werden niet gemeden en Winsum had het duidelijk lastig in de eerste minuten. De ploeg uit Meppel won veel duels en zocht snel de spitsen, veelal ook met de lange bal. Het kostte de Winsummers even tijd om hier aan te wennen, maar al snel werd duidelijk dat Alcides ook flink wat ruimte liet liggen. In de 7e minuut werd dat uitgebuit toen Davey werd weggestuurd door Sargon. Die speelde zich vrij en bediende Jarickson die van dichtbij de 0-1 kon binnenschieten. Alcides leek wat van slag door deze goal en Winsum kreeg wat meer de overhand. Het speelde meer op de helft van de tegenstander en kwam ook meer bij het doel. Toch was het Alcides dat op gelijke hoogte kwam via een afstandsschot dat zo over keeper Jorn het doel in vloog. Vrijwel direct daarna had Winsum de kans om weer op voorsprong te komen. Stein was bij een scrimmage voor het doel weggedrukt op het moment dat hij wou schieten. De penalty werd alleen gemist en zo bleef de gelijke stand op het bord staan. Het gevaar kwam vooral van Winsum maar diverse opgelegde kansen bleken vandaag niet aan de spitsen besteedt. Alcides bleek effectiever, want van de weinige kansen die zij kregen, maakten zij er wel een. Uit een vrije trap werd een bal knap binnengekopt, waardoor de stand op 2-1 kwam. En daarmee was het ook rust.

Na rust werd er door Winsum uit een wat ander vaatje getapt. Het liet zich minder aftroeven, had meer grip dan in de eerste helft, maar de ploeg uit Meppel bleef dreigend. Echt hele grote kansen leverde dat niet op, maar het gemak waarmee de spitsen werden bereikt en hoe daar werd gecombineerd, zorgde bij menigeen van Winsum voor een hogere hartslag. Voor de hartslag hielp het ook niet dat de grensrechter van Alcides wel heel scherp stond te vlaggen. Hij was overtuigd van zijn gelijk, maar de beelden gaven aan dat hij er toch een aantal keer echt naast zat. Toch was het Winsum dat weer op gelijke hoogte kwam na 10 minuten in de tweede helft. Marc liep op en bediende Davey met een splijtende pass dwars door de verdediging. Die kwam vervolgens in een beweging langs zijn tegenstander en schoot de bal laag in de hoek binnen (2-2). Daarna ontstond een vooral spannend gevecht. Tegelijkertijd werd het ook onrustiger en vervelender in het veld. Kleine duwtjes, overtredingen en vooral veel commentaar. Met name bij Alcides hadden de spelers de ‘bek in de schieterij’. Erg vervelend, waar de staf ook niet bepaald corrigerend optrad. Na afloop toch maar de tip gegeven dat je toch echt het gedrag krijgt dat je zelf stimuleert. Maar goed, de wedstrijd ging verder en in de 55e minuut ging het mis toen Stein een bal wou wegkoppen en vervolgens de noppen van een tegenstander aan de zijkant van zijn gezicht kreeg. Die kreeg direct rood gepresenteerd en Stein kon ondanks een paar lelijke schrammen op zijn kaak verder. Met 11 tegen 10 ging Winsum op zoek naar de winnende. Alcides verdedigde het gelijke spel en haalde alles, met bijna Italiaanse toestanden, uit de kast. Leuk is dan anders, maar desondanks wist Winsum tot hele grote kansen te komen, waaronder zeker drie keer een 1-op-1 met de keeper. Die keeper was alleen van grote klasse en sleepte zijn ploeg er doorheen. Bijna scoorde Alcides nog zelf de winnende, maar de kopbal ging een aantal meters naast het doel van Jorn. De tijd verstreek en tot vreugde van Meppel en als een domper voor Winsum bleef het bij een 2-2 eindstand.

Die emotie aan het eind zegt genoeg. Voor Winsum was er meer te halen geweest. Had het gegeven de kansen ook meer moeten halen. Positief is dat de Winsummers ondanks de irritaties in het veld het hoofd koel hielden. Ook weer een leerpunt, want deze wedstrijd leende zich wel om uit de hand te lopen. Dat gebeurde niet en dus ging de reis met een punt en zonder verdere toestanden weer terug naar het mooiste dorp van Nederland. Volgende week staat de wedstrijd thuis tegen Achilles 1894 op het programma. Die wedstrijd start om 9.30u en we zullen proberen het verloop zo goed mogelijk via Twitter weer te geven.