Het eerste en tweede van vv Winsum speelden zaterdag de eerste wedstrijden zonder publiek. Het eerste won met 6-2 van Zeerobben uit Harlingen en het tweede pakte een puntje tegen Genemuiden.
 
Het tweede trapte rond 1215 af en kwam al snel op achterstand. Invaller Deshly Storm, hij loste de geblesseerde Reijer Kooijinga af, maakte na een half uur gelijk door een voorzet van Nick Lukassen tot doelpunt te promoveren. Twintig minuten voor tijd leek Genemuiden met de winst aan de haal te gaan door redelijk uit het niets weer op voorsprong te komen. Het was Bauke Hoekstra die vanaf de penaltystip een punt veilig stelde. Dit leek een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
 
Om 1500 was het de beurt aan het eerste. De manschappen van Bert Vos keken al snel tegen een achterstand aan toen Dylan Drent mistasten van doelman Meijer afstrafte. Na negen minuten was het weer gelijk. Tim Hoff legde goed terug op Rick Schaaphok die simpel scoorde. Na een half uur werd het 2-1 en ook dat was een cadeautje. Max Heijnen trok voor en zag dat de doelman en verdediger De Groot samen de bal niet weg kregen. Wouter Bloem profiteerde en hij maakte zijn 100e competitietreffer voor Hunsingo, Viboa en vv Winsum. Bloem slingerde kort hierna een corner voor en Heinze Andringa knikte binnen. Voor rust werd het ook nog 4-1. Na knullig balverlies aan de kant van de gasten stuurde Heijnen Bloem op pad en die eindigde zijn actie met een fraai schot in de verre hoek.
 
Direct na rust kwamen de Friezen terug. Stan Buikema werkte een scherpe voorzet wat ongelukkig achter zijn eigen doelman. Bijna was het weer spannend toen Zeerobben-aanvoerder Amels na een corner helemaal vrij kwam en hard inschoot. Doelman Meijer redde de situatie knap met zijn gezicht en wist even niet meer waar hij was. 
 
De 5-2 ruim tien minuten voor tijd was eveneens curieus. Na een voorzet van Jose Bello kopte een verdediger de bal vol op de paal. Raul Bello was attent in de rebound. Voor de jongste Bello werd het allemaal nog mooier toen hij vlak voor tijd na een voorzet van Joshua van Dijk zijn tweede van de middag maakte. Het werd derhalve 6-2 voor Winsum vooral omdat de fouten van de gasten goed werden afgestraft.