Na maanden geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld, was er op het eind van het seizoen nog de mogelijkheid om met de Regiocup het seizoen voetballend af te sluiten. De eerste indeling voor JO17-1 was interessant, maar Be Quick en GVAV voelden zich te goed voor deze mini competitie en haakten af. Hoofdklasse team Lycurgus werd toegevoegd en de cup ging los. De eerste wedstrijd tegen DVC werd met 5-1 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Lycurgus kon na wat afstemming over en weer uiteindelijk op een woensdagavond gespeeld worden. Winsum had er duidelijk zin en won met maar liefst 0-11. Gisteren werd de derde en laatste wedstrijd in en tegen Bedum gespeeld. Niet Bedum JO17-1, maar Bedum JO17-2 was de tegenstander. Een talentvol team dat net als DVC en Lycurgus in de hoofdklasse uitkwam. Divisionist Bedum J017-1 waren we in de eerste, toen nog reguliere competitiewedstrijd van het seizoen al een keer tegen gekomen en daar hielden beide ploegen elkaar met een 1-1 in evenwicht.

Voor de wedstrijd van Winsum aan, moest datzelfde Bedum JO17-1 in de poule aantreden tegen DVC. Die wedstrijd eindigde nogal verrassend in een 1-3 overwinning voor de ploeg uit Appingedam. De eerste plek kon de Winsummers daardoor bijna niet meer ontgaan, tenzij er hele gekke dingen in de wedstrijd zouden gebeuren. Dat gebeurde niet. Winsum liep via een 1-3 ruststand naar een 1-7 eindstand. Het was broeierig warm en dat had ook z’n effect op de scheidsrechter, want die had blijkbaar een doelpunt gemist en de officiële eindstand op 1-6 gezet. Voor Winsum werd er gescoord door Davey (2x), Menno, Stein, Milan, Ewoud en Kaylien. Het doelpunt van Kaylien was het mooiste doelpunt van de middag. De bal kwam vanaf de rechterkant van het veld al combinerend via Teun, Stein en Menno bij Kaylien die de bal op de linkerhoek van het strafschopgebied met een schitterende boog in de verre hoek legde. Ook de goal van Ewoud was memorabel. In het laatste deel van de wedstrijd kwam hij op de linksback positie te staan en was in meerdere rushes niet te stuiten aan die linkerkant. Tot dat wel gebeurde in het strafschopgebied en de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. In het veld en langs de kant werd deze kans aan Ewoud gegund en die schoot de bal hard en zuiver binnen.

Met de woorden ‘een prijs is een prijs’ had trainer Quincy duidelijk gemaakt wat hij vooraf van het team verwachtte. En als er iets is wat deze groep heeft, dan is het een winnaarsmentaliteit. Er moet en zal gewonnen worden. Of het nu een oefenwedstrijd, trainingspartij, competitiewedstrijd of de Regiocup is. Dat gecombineerd met veel talent, snelheid, voetballend vermogen, maakt dit een schitterende lichting om mee te werken. Zonder al die wedstrijden was het mentaal een uitdagend seizoen, om via alleen trainingen en later wat oefenwedstrijden de groep gemotiveerd te houden. Maar dat lukte. Een hoge trainingsopkomst en een bijzonder fitte groep, zoals we in de wedstrijden zagen, was het resultaat.

Daarvoor had de spelersgroep nog een verassing in petto voor trainer Quincy en ook voor vaste grensrechter Tim Kok en leider Erwin Reinders. Ook Jaden, die naar SJO Hogeland gaat, kreeg een presentje als afscheid. En zo kon dit vreemde seizoen, ook in aanwezigheid van diverse ouders en supporters, toch nog op een mooie wijze worden afgesloten. Een bedankje voor de ouders en supporters is ook z’n plaats. Die hebben veel geduld moeten hebben en ook getoond. Nu is het even zomerstop en we hopen natuurlijk daarna allemaal op een normaal seizoen met veel echte wedstrijden. We wensen alle spelers dan veel plezier en succes, waar ze ook maar spelen!IMG_20210626_142823_klein.jpgIMG_20210626_142620_klein.jpg