Na de succesvolle bekercampagne was het nu weer tijd voor de competitie. In een halve (najaar)competitie mag Winsum gaan bewijzen dat het op een hoger niveau dan de hoofdklasse hoort te voetballen. Als Winsum hoog genoeg eindigt, dan kan er in de winterstop naar de divisie worden gepromoveerd. De tegenstander van vandaag, WVV, heeft die ambitie ook. En net als Winsum heeft ook deze ploeg een prima serie bekerwedstrijden achter de rug. Vooraf bestond al het idee dat deze confrontatie de topper in de hoofdklasse is. Hoe jammer is het dan dat Winsum niet op volle oorlogssterkte kon aantreden. Naast de langdurige blessures van Sjoerd, Marc en Milan lijkt ook Menno vorige week tegen Bedum een ernstige kwetsuur te hebben opgelopen. Met slechts twee wisselspelers was versterking uit de JO19-2 met Dirk dan ook broodnodig.

In het begin van de wedstrijd liet WVV even de tanden zien, maar nadat de voorhoede van Winsum ook haar kwaliteiten had getoond, zakte de ploeg uit Winschoten steeds verder in. De eerste grote kansen voor Winsum dienden zich aan, maar het was net als in de eerdere wedstrijden allemaal net wat te hard en te onzuiver. Tot het moment dat Jered achter een diepe bal aanging en de keeper van WVV de bal volledig miste, maar Jered wel hard raakte. De scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Jarickson ging achter de bal staan en schoot onberispelijk de 1-0 binnen. Er volgden nog meer kansen, maar het was of de keeper van WVV of het gebrek aan kalmte dat er voor zorgde dat het slechts 1-0 was tijdens de rust.

Na rust was het Winsum dat direct het initiatief pakte. Toch was het vrijwel uit het niets dat WVV erg gevaarlijk werd. Een schot uit de tweede lijn kwam op de paal naast Jorn en dat had al een waarschuwing moeten zijn. Enkele minuten later was het toch Winsum dat op 2-0 kwam na een knappe solo van Jered. Daarmee leek de buit binnen, helemaal omdat WVV tot dan weinig voor het doel had laten zien. Maar de stand leek wat verlammend te werken voor Winsum. Nog geen drie minuten later kreeg de verdediging van Winsum een bal niet weg en schoot een speler van WVV de bal vanaf de rand van de 16 diagonaal schitterend in de kruising. Het was het begin van een sterke periode van WVV en een onrustige periode bij Winsum. Toch volgde vrijwel direct nog een dot van een kans voor Davey na een knappe steekbal van Teun. Alleen voor de keeper vloog de bal helaas net over het doel. Het bleef onrustig bij Winsum en het had veel moeite met het meer opportunistische spel van WVV. Het lukte maar niet een bal weg te krijgen, waarna deze voor de voeten van een speler van WVV kwam die de gelijkmaker binnen schoot (2-2). Vanaf dat moment werd de wedstrijd steeds meer een gevecht waarin de duels steeds feller werden. Er werd gejaagd op elke bal en uiteindelijk was het een diepe bal die tussen de laatste linie van WVV en de keeper kwam, waar Davey achteraan ging. Hij schatte de stuit ook beter in dan de rest en kopte de bal voor de aanstormende keeper in het doel voor de 3-2. Daarmee was het nog niet gedaan. Rond de 75e minuut dacht iedereen aan een hoekschop voor Winsum na een slimme actie van Jarickson, maar werd vreemd genoeg een doeltrap gegeven. Die werd snel genomen richting zijkant, waarna een diepe bal richting verdediging van Winsum volgde waar een speler van WVV de winnaar was en de 3-3 binnen schoot. Er volgde even een rare, vervelende situatie waarbij zaken gebeurden die niet op het voetbalveld thuis horen. Gelukkig kon de wedstrijd verder, waarin met name Winsum voor de overwinning streed, maar niet verder kwam dan een paar kansjes. Met een 3-3 gelijkspel eindigde de eerste competitiewedstrijd van seizoen ‘21-22’.

Na afloop was de analyse duidelijk. Ondanks de vele afwezigen had Winsum het initiatief in de wedstrijd en veel grote kansen gecreëerd. De wedstrijd had ook veel en veel eerder beslist kunnen en moeten worden. Dat gebeurde niet, waardoor WVV de kans kreeg zich in de wedstrijd terug te vechten en het dat ook knap deed. Het ontbreekt bij Winsum nog aan koelbloedigheid, maar ook aan het kunnen negeren van allerlei randzaken die alleen maar afleiden en er voor zogen dat je slechter gaat voetballen. Maar ook dat is typisch iets van jeugdvoetbal en misschien wel typisch van deze leeftijdsgroep. Wat dat betreft een wedstrijd waar weer veel lering uit getrokken kan worden. Volgende week kan dat direct in de praktijk worden gebracht als we op bezoek gaan bij NEC in Delfzijl. Die wedstrijd begint om 11.00u.