Aan het begin van het seizoen kreeg de indeling een verrassende wending, we mochten ineens naar vv de Monnik op Schiermonnikoog. Na inmiddels 3 competitie wedstrijden gespeeld te hebben en een hoop plezier verder was het dan eindelijk zover.

We verzamelden ons om half 9 op het sportpark waar het al een gezellige bedoeling was ivm het club ontbijt. Aangezien we ons hier niet voor hadden aangemeld werd het toch mogelijk gemaakt dat alle meiden een tas vol lekkers mee konden krijgen.

Rond 08:45 werd het toch echt wel tijd om te vertrekken alleen het hele team stond nog in de rij bij de ballonen clown waar echt de mooiste creaties gemaakt werden. Na overleg met de clown wist hij in razend tempo toch voor bijna iedereen iets moois te maken.

Uiteindelijk verliep de reis voorspoedig en konden we naadloos vanuit de auto de boot oplopen, onder het genot van heerlijk rustig weer en het enthousiasme van de meiden. Vervolgens met z'n allen in de bus naar het schitterend gelegen sportpark van de vv de Monnik.

Nadat we welkom werden geheten gingen we ons opmaken voor de wedstrijd van 2 x 20 minuten en 6 tegen 6. In de eerste drie duels hebben de meiden behoorlijk goede tegenstanders gehad die het spelletje al wat vaker hadden gespeeld maar na het beginnend fluitsignaal van de spelbegeleider ging het leuk gelijk op. Beide ploegen hadden kansen om te scoren maar toch was er de eerste treffer voor de Monnik. Na de spelhervatting gingen de meiden direct op zoek naar de gelijkmaker en kregen ze het gevoel dat hier misschien wel iets meer te halen viel dan de voorgaande wedstrijden. Niet lang daarna was er de 1-1 en was de rest van de eerste helft zeer vermakelijk om naar te kijken. We gingen richting de ranja met een 4-3 stand in de rust.

De 2e helft moesten we ons even weer herpakken want de eilanders zetten direct goed druk op de verdediging van de meiden. Het was jammer dat de kansen die ze kregen er allemaal net niet in slaagden om het af te ronden waar de tegenstander dat wel deed. Het resulteerde uiteindelijk in een 9-3 uitslag maar er zit progressie in deze groep jonge meiden en ze beleven tot nu toe een hoop lol met elkaar.

Tot slot nog even de penalty's waarna we weer richting de kleedkamer vertrokken om ons op te maken voor de terugreis.

Al met al was het een geslaagde dag en een hele belevenis voor de meiden van de MO-9.

mo9