Deze week ging het team naar Haren voor de confrontatie tegen Gorecht. Aangekomen op sportpark De Koepel was het een flinke drukte, maar kon snel de kleedkamer worden opgezocht. Het complex zorgt elke keer toch wel voor wat verbazing met twee voetbalverenigingen die er een identieke accommodatie op na houden. Maar dat was niet wat het team uit Winsum bezig hield. Zoals wel verwacht gaat het in de competitie tussen Winsum en WVV. Na het onderlinge gelijkspel in de eerste wedstrijd hebben beide teams alle wedstrijden tot dusver gewonnen. Het voordeel zit in een veel beter doelsaldo van Winsum, maar daar heb je niets aan bij puntverlies. Blijven winnen is de simpele opdracht.

Het team was niet bepaald topfit de afgelopen weken, maar heeft zich daar goed doorheen geknokt. En de lichtpuntjes beginnen nu ook te komen. De ergste verkoudheid- en griep verschijnselen zijn achter de rug, traint Marc weer volledig mee en is Menno geopereerd. Natuurlijk wacht hem een lange revalidatie, maar het begin is er! Met Stan en Dion uit 19-2 kon met een flinke bezette bank aan de wedstrijd begonnen worden.

En die wedstrijd begon wel als verwacht. Gorecht zakte flink in, speelde compact, maakte de ruimtes klein en probeerde Winsum zo het voetbal lastig te maken. Dat lukte in het eerste kwartier goed. Winsum had veel balbezit, maar kansen kreeg het vrijwel niet, op een vanwege hands afgekeurde goal van Davey na. Na 17 minuten was het wel raak. Balverlies van Gorecht zorgde er voor dat er iets van ruimte was en met een geniale stift van Sargon wist hij Jered te bereiken in het strafschopgebied die hard de 0-1 binnen schoot. Vijf minuten later was het de ijzersterk spelende Jarickson die de bal veroverde, controleerde en van buiten de ‘zestien’ hard binnen schoot voor de 0-2. Tot dan toe was Winsum behoorlijk effectief gebleken, want het had wel veel balbezit, maar het kwam maar moeizaam tot kansen. Het kreeg wel een aantal corners en ruim vijf minuten voor het einde van de eerste helft kwam Lars na een afgeslagen corner in bezit van de bal. Hij legde deze goed voor zijn linkerbeen en schoot deze tot verbazing van vriend en vijand met een fantastische curve precies in de kruising (0-3). Drie minuten later was het dezelfde Lars die het meest attent was toen de keeper een schot niet onder controle kreeg en de 0-4 op het bord zette. Dat was tegelijk ook de ruststand.

De ruime voorsprong en het feit dat Gorecht geen kansen had gehad, behalve wat diepe ballen waar Jorn attent op reageerde, maakte de weg vrij om preventief te wisselen. Zeker ook met het oog op volgende week wanneer derde divisionist LAC Frisia 1883 de tegenstander is in de beker, wou trainer Quincy geen risico’s nemen met spelers met lichte klachten of net terug van een blessure. Met de verse krachten in de ploeg begon de tweede helft. En als wel vaker was het Sam die het strafschopgebied in snelde, waarna hij gehaakt werd en de scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Nu specialist Stein net gewisseld was, werd de eer gegund aan Lars die vanaf de stip zijn hattrick kon volmaken en dat ook deed (0-5). Dat was het sein voor Quincy om nog meer te wisselen. Het elftal werd wat door elkaar gegooid en dat kwam het spel niet ten goede. Winsum werd steeds slordiger en hielp daarmee Gorecht soms onbedoeld in het zadel. Een diepe bal van Gorecht zorgde voor wat twijfel bij Jorn en dat was net teveel waardoor hij op het verkeerde been stond en de eretreffer gescoord kon worden (1-5). Kort daarna kreeg Dion nog een grote kans, maar zijn inzet werd knap gered. Veel meer gebeurde er niet meer voor de doelen en kon de scheidsrechter bij een 1-5 stand voor het einde fluiten.

Voor Winsum was het belangrijk om te winnen. Ondanks dat het maar moeizaam tot kansen kwam, bleek het team dit keer heel effectief te zijn. Dat kwam goed uit en zo werd Haren verlaten met drie punten, een hattrick held en een selectie die weer wat fitter lijkt voor de bekerconfrontatie met LAC Frisia 1883. Die wedstrijd wordt komende zaterdag 13 november gespeeld op het Geert Reinders sportpark en begint om 12.30u.