Het is chaotisch druk op de parkeerplaats bij het zwembad als de selectie van JO10-3 zich verzamelt voor de return tegen Grootegast JO10-2. Afgelopen woensdag namen de Winsumers met een goede 10-1 overwinning de 1e plaats in de poule over van het tot dan toe ongeslagen Grootegast JO10-2.

Omdat het verschil tussen beide ploegen slechts 1 punt bedraagt, staat er een en ander op het spel voor het cluppie van JO10-3, dat vandaag door afwezigheid van Eva niet op volle sterkte is. De gastheren daarentegen hebben hun selectie juist aangevuld met 2 spelers uit de JO11. Dit overigens wel in overleg met coach Arjan.

De wedstrijd gaat vandaag wat stroef van start voor de Winsumers. Misschien dat hier en daar enige kampioensstress waarneembaar is….. maar na een aantal minuten voetballen hervindt Winsum zich en opent Jorrit de score met de 0-1. Winsum krijgt meer kansen, maar Grootegast biedt meer tegenstand dan afgelopen woensdag. Gelukkig heeft Winsum met Ticho een prima keeper onder de lat staan en zien we een mooie redding. Een prima aanval van Winsum leidt tot de 0-2 door Martin. Even later heeft JO10-3 mazzel als een schot van Grootegast net naast gaat. Een schot van Ruben wordt weggetikt door de keeper en Martin is net te laat voor de rebound. Even later een mooie voorzet van Leander, maar Jorrit raakt de bal net niet helemaal lekker. Grootegast is echter gewaarschuwd, de dieseltjes van Winsum draaien warm…..

Jorrit schiet op de paal, Winsum krijgt een corner, Jorrit valt aan maar de keeper redt. Er volgt een schot van Finne: de keeper redt weer. Opnieuw een aanval maar Ruben schiet nèt naast. Winsum wil meer en na een lange solo maakt Leander dan de 0-3 op slag van rust. Dat is een mooie stand voor de vermoeide Winsumers om de wedstrijd even te onderbreken voor de ranja.

De 2e helft gaat van start en Grootegast krijgt meteen 2 aanvallen van Winsum te verwerken. Een schot van Ruben gaat naast. Grootegast weet een corner te bemachtigen, er volgt een schot maar dat gaat op de lat. Winsum antwoordt meteen met een aanval en nu is er een corner voor Winsum. Jorrit schiet echter over, Martin probeert het ook en dan Jorrit nog een keer. De meegereisde supporters moedigen de wat vermoeid ogende Winsumers even flink en luidruchtig aan, want de bal lijkt er niet in te willen. Dat blijkt een prima initiatief en het is weer Jorrit die scoort en er 0-4 van maakt. Na deze goal lijkt alles ineens weer een stuk makkelijker te gaan maar er wordt wel heel hard gewerkt op het veld. Silvijn, Syl en Leander rennen zich de benen zowat uit hun lijf om Ticho te helpen zijn doel “schoon” te houden. Ook Ticho komt meerdere malen in actie.

Jorrit maakt 0-5 en Ole, na een goed opgebouwde aanval met mooi overspel 0-6. Weer een aanval die eindigt met een prachtige kopbal van Ruben. Helaas onderschept Grootegast de bal en er volgt een tegenaanval. De bal ketst weg via binnenkant paal en weer komt Winsum goed weg. Winsum blijft aanvallen, een schot van Syl gaat net naast.  Syl en Finne proberen het samen nog een keer. Finne probeert de lange hoek, maar schiet rakelings naast…. Dan zien we een mooie combi van Jorrit en Ruben. Jorrit geeft de bal mooi voor op Ruben en Ruben knalt hem er in: 0-7 en nog is Winsum op meer uit….JO10-3 blijft maar aanvallen.  Grootegast probeert zich wel telkens een weg richting het doel van Winsum te banen, maar dat lukt dankzij de prima verdedigende Silvijn en Leander niet. Van Ole moeten de gastheren wel helemaal een punthoofd krijgen, die duikt overal op waar ze hem juist niet kunnen gebruiken. Winsum gaat onverstoorbaar door,  Ruben schiet daarbij nog een keer over de goal. Dan zien we nog 1 mooie aanval met een perfecte afwerking door Jorrit die de eindstand bepaalt op 0-8. Na de penalties verlaat een zeer vrolijk en tevreden JO10-3 het veld.

Met nog 3 wedstrijden te gaan en 4 punten voorsprong op de nummer 2 heeft het team ook alle reden om blij te zijn. FC Grootegast leek de gedoodverfde kampioen in wording, maar JO10-3 heeft de bovenste regionen van de poule de afgelopen week even flink opgeschud. Het is nu niet alleen nog mogelijk om kampioen te worden, er is gewoon een reële kans om daadwerkelijk op de 1e plaats te eindigen….