Na de fantastische bekerwedstrijd vorige week, stond de volgende wedstrijd in de competitie al weer te wachten. Tegenstander was Lewenborg dat met 1 punt uit vijf wedstrijden geen eenvoudig seizoen speelt. Winsum daarentegen is met WVV in gevecht om de koppositie en mag geen puntverlies oplopen. En juist wedstrijden die op papier ‘te doen’ lijken, zijn het meest lastig zo is de ervaring. Vooraf was er wel enige zorg, maar ook de overtuiging dat de spelersgroep dit zelf ook zou herkennen. Op het Geert Reinders sportpark was het rustig vanwege de verscherpte corona maatregelen. Dat er toch wat toeschouwers te zien waren, heeft alles te maken met het open karakter van het sportpark. Het team was compleet op beide langdurig geblesseerden na en toen iedereen klaar stond, kon de scheidrechter om 11.00u fluiten voor de aftrap.

En dat ging anders dan menigeen gedacht had. Winsum was geen schim van de ploeg die vorige week derde divisionist LAC Frisia dol draaide. Veel persoonlijke duels gingen verloren, de passing was slordig en ook de communicatie in het veld liet te wensen over. Grote kansen bleven uit voor Winsum en het had zomaar op achterstand kunnen komen als Jorn niet fantastisch had gered bij een vrije trap van Lewenborg. Even later ging het alsnog bijna fout toen miscommunicatie achterin bijna tot een goal voor de gasten leidde. Winsum speelde simpelweg op een te laag tempo om Lewenborg kapot te spelen. Die ploeg hield het ook redelijk eenvoudig vol tot de 22e minuut, toen er wel op tempo werd aangevallen. Marc speelde diep naar Julian die de bal in een keer doorspeelde naar Davey. Die ging op zijn tegenstander af, ging er voorbij en werd vervolgens van achter gehaakt in het strafschopgebied. Een duidelijke penalty waar ook geen discussie over was en die zuiver werd ingeschoten door Jarickson voor de 1-0. Het idee dat Winsum de score snel zou uitbouwen kwam niet uit. Het bleef moeizaam en met de magere 1-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Na rust had Winsum de wedstrijd bijna volledig onder controle. Lewenborg werd niet meer gevaarlijk en het spel speelde zich vrijwel voortdurend op de helft van Lewenborg af. Nog steeds speelde Winsum niet groots, al was het wel beter dan wat in de eerste helft te zien was. Er waren ook meer kansen, maar het was een eigen doelpunt die er voor zorgde dat de 2-0 op het scorebord kwam. Het derde doelpunt en daarmee de eindstand kwam van de schoen van Jered die een voorzet van Sargon netjes afrondde (3-0).

Een wedstrijd om snel te vergeten. Dat was de eenvoudige en juiste conclusie na deze wedstrijd. Het belangrijkste is dat in de titelstrijd drie punten zijn gehaald en als later ’s middags blijkt dat concurrent WVV punten heeft verspeeld, is de moeizame wedstrijd al helemaal snel vergeten. De ploeg moet nog drie wedstrijden spelen in deze najaarscompetitie en heeft het nu volledig in eigen hand. Volgende week speelt de ploeg in Appingedam tegen DVC. Die wedstrijd begint om 10.45u.