Vandaag stond de wedstrijd tegen Helpman op het programma. Om 14.07 uur werd er pas afgetrapt in Winsum omdat de scheidsrechter in het zwart niet opviel tussen de zwarte shirts van Helpman. En op aandringen van de speelsters ging de scheids toch naar binnen om een ander shirt aan te doen en kwam hij even later weer terug in een paars shirt.

Dus de wedstrijd begon even iets later maar dat mocht de pret niet drukken voor de dames, na de overwinning vorige week waren de dames van plan om die lijn door te trekken. Wiebrand kon echter niet beschikken over Thirza, Berber en Lois (blessure) maar had nog genoeg mensen achter de hand zodat de bank goed gevuld bleef. De wedstrijd werd zonder publiek gespeeld maar gelukkig waren er mensen die toch hun hond af en toe moesten uitlaten en dat kon prima op het Geert Reinderspark zodat het leek of er toch een doorstroming was van verschillende mensen.

Maar goed nu de wedstrijd. Voor beide teams was het veld een zwaar veld om te spelen. Het gras is in deze tijd te kort waardoor je een glad speelveld creëert die dan niet op gewone voetbalschoenen gespeeld kan worden zonder dat je regelmatig weg glijdt. Maar goed daar hadden beide teams last van. De eerste 20 minuten was het dan ook aftasten voor beide teams en was er nog geen gevaar voor beide goals. Toch was het Helpman dat in 28e minuut de ban doorbrak en de 0-1 op het scorebord liet zetten door Leendert. Winsum werd daardoor wel even wakker geschud en een minuut later was het Chantal die dicht bij een goal was. Maar de keeper kon redding brengen. In de 35e minuut was er weer een kans voor Winsum. Annie tikt de bal diep waardoor de keeper van Helpman uitkomt, maar deze mist de bal waardoor Lychenne door kan maar deze wordt neergehaald net buiten de zestien waardoor Winsum een vrije bal mag nemen. Helaas wordt deze vrije bal niet goed benut en bleef de stand 0-1 tot aan de rust.

In de rust wisselde Wiebrand Kim voor Sabine en verder bleef iedereen staan met de opdracht om voor de wind alle zeilen bij te zetten. En de 2e helft werd dan ook voor Winsum, de dames kwamen beter in hun spel en voerden de druk op. Dit leidde tot verschillende kansen. Toch moesten we wachten tot 66e minuut. Een verre uittrap van Willisa ging over de verdediging van Helpman en bracht hiermee Anouk in stelling die 1-op-1 kwam te staan met de keeper. Anouk bleef kalm en maakte de gelijkmaker voor Winsum. In de 68e minuut was het Annie die de voorsprong op haar voet had. Een prachtige voorzet van Lychenne kwam voor de voeten van Annie en deze schoot de bal op het doel maar helaas kon de keeper redding brengen. In de 86e minuut werd Lychenne nog vervangen voor Dena om zo even wat vers oorlogsvoer in de voorroede te brengen. De druk nam toe op het doel van de tegenstander en dat resulteerde nog in een bal op de paal vanuit een corner van Jolien die in een keer op het doel werd geschoten. In de 88e minuut ontging een handsbal in de 16 meter aan de ogen van de scheidsrechter. Een beetje raar want het meekijkend bestuur vanuit de bestuurskamer konden het van 50 meter ook zien. Maar goed soms heb je ook een beetje geluk nodig en dat ontbreekt de laatste tijd wel wat bij Winsum. Maar elk punt is er één en we zullen de komende weken zorgen dat we nog meer punten gaan binnen halen. De eindstand bleef dus 1-1 en volgende week gaan we op bezoek bij HZVV in Hoogeveen; aanvang 15.00 uur.

Helaas zal ook dit weer zonder publiek zijn maar u kunt het scoreverloop van de wedstrijd volgen via het Twitter-kanaal van Winsum en van de VR1.

Opstelling: Willisa, Indy, Jolien, Yvonne, Jasmin, Chantal, Lychenne (Dena), Anouk, Nina, Kim (Sabine) en Annie.

Wissels; Berber, Iris en Lois

Jopie (met dank aan Iris voor het notuleren)