Vandaag stond de uitwedstrijd tegen HZVV uit Hoogeveen op het programma. Vr2 hoefde niet te spelen en dus kon Wiebrand beschikken over 5 wisselspelers. Het was HZVV dat de eerste kansen kreeg. Al in de 6e minuut werd Willisa op de proef gesteld. Een gevaarlijke breedte bal rond de 16 meter wordt onderschept door HZVV die 1-op-1 komt met Willisa. Via haar been kan ze de bal tot hoekschop verwerken. Uit de hoekschop werd HZVV weer gevaarlijk en moest de goalie van Winsum weer redding brengen. Winsum was hierdoor wakker geschud, geloof ik, want in de 10e minuut was het Winsum dat gevaarlijk werd. Berber kan de bal onderscheppen en via Jasmin komt de bal bij Chantal, die schiet de bal voor het doel maar wordt door de verdediging tot hoekschop verwerkt. Drie minuten later was het weer Winsum dat gevaarlijk werd, weer was het Berber die de bal kon onderscheppen en de bal op Annie kon spelen. Deze komt 1-op-1 op de ver uitgekomen keeper te staan, ze kan haar omspelen maar wordt vervolgens nog net genoeg gehinderd en schiet de bal naast. De jonge scheids leidde een prima wedstrijd en zoals in de aantekeningen staat van mijn assistent: “De scheids is onopvallend opvallend, dus goed”. In de 34e minuut werd het harde werken van Winsum eindelijk beloont, een vrije bal van Jolien werd voor het doel geplaatst en wordt door Chantal in een vliegende beweging keihard tegen het net geplaatst. In dit schot zat alle frustratie van afgelopen weken, alle net niet ballen en het beetje ontbrekende geluk zat in deze bal en zo was het een fantastisch doelpunt. Zeven minuten later was het weer Winsum dat scoorde, Indy geeft een dieptebal op Lychenne die haar directe tegenstander kan uitkappen en daardoor 30 meter vrije ruimte krijgt richting de keeper. Lychenne blijft kalm en schuift de bal onder de keeper door het doel in; 0-2. Dit was dan ook de ruststand.

In de rust werd de Lychenne vervangen voor Anouk. In de 2e helft ging Winsum gewoon door met waar ze geëindigd waren; druk zetten op de tegenstander en zichzelf belonen voor het harde werken van de laatste weken. Winsum voerde de druk op en af en toe kon HZVV eruit komen maar kwamen dan niet verder dan tot aan de 16 meter. In de 55e minuut was het Anouk die de 0-3 inschoot vanuit een corner echter zag de scheids een overtreding in de 5 meter op de keeper waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Drie minuten later was het HZVV dat de grootste kans tot nu toe kreeg, vanuit een hoekschop werd de bal met een volley op het doel van Willisa geschoten maar die kon de hoge bal in een reflex over het doel werken. In de 67e minuut wordt Sabine gewisseld voor Kim. In de 76e minuut is het dan toch 0-3 voor Winsum. Een voorzet van Jolien, na een afgeslagen hoekschop, komt voor de voeten van Anouk die iedereen laat denken dat ze de bal op het doel zal schieten maar echter de verkeerd geraakte bal prachtig op Annie geeft die de bal beheerst in het doel kopt. In de 88e minuut besluit Wiebrand om alle wisselspelers toch nog te laten spelen en wisselt hij Dena, Iris en Lois voor Annie, Chantal en Indy. Of het nou kwam door deze wissel of gewoon even onoplettendheid van de dames maar door balverlies op het middenveld kon HZVV door een snelle omschakeling de 1-3 inschieten. Zou het dan nog spannend worden? Het antwoord is nee. Winsum was van plan om de 3 punten veilig te stellen en hun verdiende 3 punten mee te nemen naar Winsum. Daarom maakte Anouk in de 90e minuut de 1-4, na een dieptebal kon zij zo door de verdediging heen lopen en de bal onder de keeper door het doel in schieten. Dit was gelijk de einduitslag en zo doet Winsum goede zaken in Hoogeveen door 3 punten uit te lopen op de onderste regionen.

Volgende week spelen we volgens het schema thuis om 14.00 tegen Klarenbeek. Echter weten we niet of er deze week nog dingen veranderen met betrekking tot Corona maar we houden jullie op de hoogte.

Opstelling: Willisa, Indy (Iris), Jolien, Yvonne, Jasmin, Berber, Chantal (Lois), Lychenne (Anouk), Nina, Sabine (Kim) en Annie (Dena).

Jopie (met dank aan Thirza en de wissels voor het notuleren)