2021 12 19 VV Winsum O15-2 – GRC O15-2 3-1 (2-0)

In het laatste weekend voor de winterstop mocht de O15-2 aantreden tegen de leeftijdgenoten van de Groningen Royal combinatie. Op voorhand een wedstrijd tussen 2 teams die volgens de ranglijst aan elkaar gewaagd zouden zijn. Toch bleek Winsum wat sterker in de combinaties en het fysiek zodat de 3-1 eindstand een logische was. Nog belangrijker was de sfeer in en buiten de lijnen die ronduit sportief genoemd kan worden waardoor deze wedstrijd echte reclame voor het jeugdvoetbal was.

Winsum moest het deze keer doen zonder Rune, Krijn, Michel en Jesse. Tevens was leider Dennis kerstpakketten aan het rondbrengen en zorgde leider Sjon dat het zeebanket tijdig op menig kerstdis zou verschijnen. Trainer John nam de honneurs waar en werd daarbij geassisteerd door zijn zoon Tom die de warming-up en een haarfijne analyse na de 1e helft verzorgde. Tevens was de vader van Sem Veldhuis, Bram, bereid om de vlag te hanteren.

Onder leiding van de goed fluitende Henk Kramer werd er om 10.35 uur afgetrapt. Al snel werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld waarbij af en toe wat speldenprikjes werden uitgedeeld. Groen-wit verdedigde goed uit via keeper Sem die vaak Tijn of Tygo vrij wist, zodat of via Sem Kluin of Jeremy naar voren kon worden gespeeld. Het middenveld was op dat moment inmiddels stevig in handen van Niels en zijn frivool spelende collega’s David en Teus. Voorin draaiden Levi en Kevin warm waarbij ze goed geholpen werden door Julian. Vanonder een warme wollen deken zagen Arnoud en Daan dat het goed was en genoten van het spel. Niels had inmiddels ontdekt dat hij door het spel snel te verleggen gevaar kon stichten voor het doel van de goed keepende keeper van GRC. Een snelle bal naar rechts werd door David goed aangenomen en hij omspeelde handig 2 wit-zwarten zodat Levi daarna ongehinderd de 1-0 kon binnenschieten. Diezelfde Levi was het meest attent na een scrimmage rond de 16 meter zodat Winsum met een verdiende 2-0 ruststand aan de ranja kon.

De rust werd gebruikt om de puntjes op de i te zetten voor de 2e helft.

Winsum begon wat moeizamer aan de 2e helft waardoor ook GRC wat mogelijkheden kreeg. Gelukkig voor ons stond de achterhoede goed op te letten zodat Sem maar weinig echt in actie hoefde te komen. Beide partijen zochten goed de aanval en schuwden ook de fysieke duels niet. Toch hoefde de scheids amper in actie te komen omdat beide teams respectvol met elkaar omgingen.

Groen-wit pakte weer het heft in handen en viel keurig via de zijkanten aan. Tevens werd er vroeg druk gezet waardoor de gastheren niet gemakkelijk uit konden verdedigen. Het resultaat van het druk zetten was dat de bal voor de voeten van Teus eindigde die hem daarop snoeihard in het dak van het doel schoot.

GRC gaf echter niet op en bleef hartstochtelijk aanvallen en werd daarvoor beloond in de vorm van een eretreffer.

Aan het eind van de wedstrijd stond de 3-1 op het spreekwoordelijke scorebord en namen de teams en hun leiding keurig afscheid van elkaar. Een jeugdwedstrijd aan de vooravond van kerst die reclame was voor het jeugdvoetbal.

Rest mij een ieder een sportief en bovenal gezond 2022 te wensen.

 

De trainer.