Vorige week was het voor de JO19-1 pittig met twee oefenwedstrijden. Op dinsdagavond werd er in Zandeweer geoefend tegen ZEC. De wedstrijd werd op een kleiner veld gespeeld, waardoor het veel op handelen in de kleine ruimte aankwam. Niet alleen dat was een effect, maar ook de vele duels waarin de spelers terecht kwamen viel op. De ‘broekies’ uit Winsum lieten zich fysiek echter niet afbluffen en hadden vooral in de tweede helft ook het betere van het spel. Na een 1-1 ruststand werd met een 2-3 overwinning teruggekeerd naar Winsum.

Op zaterdag stond een oefenwedstrijd tegen de trotse koploper in de 4e klasse, Middelstum op het programma. Onder prima omstandigheden, maar met aan beide kanten een gehavend elftal, werd aan de wedstrijd begonnen. Ook hier toonde Winsum zich een prima voetballende ploeg, maar kwam het enigszins tegen de verhouding in op een 1-0 achterstand. De lat en paal zat Winsum vervolgens in de weg maar na bijna een halfuur maakte Lars met een kopbal de 1-1. Tien minuten later was het Davey die binnen de minuut twee keer scoorde, waardoor met een 1-3 voorsprong aan de rust werd begonnen. Na rust was Middelstum dat het beste uit de startblokken kwam en kort na rust op 2-3 kwam. Langzaam kreeg Winsum meer grip en wist het gevaar af te wenden. Het duurde tot een kwartier voor tijd voor de beslissing viel. Weer was het Davey die bij een slimme uitbraak de 2-4 wist te scoren. Ruim vijf minuten later was het Lars die zijn tweede scoorde en daarmee de 2-5 eindstand op het bord zette.

En toen stond er nog een laatste wedstrijd in de najaarcompetitie open tussen Winsum en Lycurgus. Deze wedstrijd stond gepland op de eerste dag van de voorjaarsvakantie. Geen handige dag en daarom was het mooi om te zien dat met wederzijds goedvinden de wedstrijd verplaatst kon worden naar afgelopen woensdagavond. Alhoewel het ging om de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 in de competitie, stond er niets meer op het spel. Winsum was al lang en breed kampioen en voor Lycurgus was het een kwestie van tweede of derde worden, maar dat was hooguit interessant voor de statistieken. In het bekertoernooi hadden beide ploegen al tegen elkaar gespeeld en dat was in een forse 17-2 overwinning voor Winsum geëindigd. Dat zou niet weer gebeuren was de opvatting vooraf.

Gedurende de dag werd het langzaamaan duidelijk dat het weer een vervelende factor zou gaan worden. Storm Dudley was in ontwikkeling en de wind nam meer en meer toe. Toen om 19.00u aan de warming-up werd begonnen, was het droog en ‘te doen’. Vlak voor de start van de wedstrijd begon het te regenen en dat hield niet meer op.

Van een leuke wedstrijd was zeker geen sprake. Het was al snel duidelijk dat elke hoge bal een prooi voor de wind was en totaal onvoorspelbaar werd. Winsum speelde tegen de wind in en deed dat slim door de bal laag te houden. Onder de bizarre omstandigheden deden ze dat nog best redelijk en kwamen tot prima aanvallen. Kansen waren er voor Melle en Teun, maar het was Jered die de score na bijna een half uur opende (1-0). Lycurgus kwam er af en toe uit, maar elke pass leek een versnelling door de wind te krijgen. Echt moeilijk had de verdediging van Winsum het daarom niet met de tegenstander. Wel met de slagregens waar tegenin gespeeld moest worden. Vlak voor tijd was het Melle die de 2-0 kon binnentikken na een voorzet van Jered. Lycurgus leek er wel klaar mee te zijn en na een gezamenlijk overleg besloot de scheidrechter de wedstrijd te staken vanwege de weersomstandigheden. Het is nu aan de KNVB om te bepalen wat er met de tweede helft moet gebeuren.

Niet alleen is het daarop wachten, ook wordt het interessant te zien hoe de voorjaarcompetitie in de divisie er uit gaat zien. Welke teams degraderen er en wie komen er naast Winsum bij? We zullen het de komende weken zien en horen.