Alhoewel Winsum al op 5 februari winterkampioen in de hoofdklasse was geworden, moest de najaar competitie uiteraard netjes uitgespeeld worden. De resterende wedstrijd tegen Lycurgus stond gepland op 16 februari. Maar daar stak storm Dudley een stokje voor. Alhoewel het bij de warming-up nog ‘te doen’ leek, verslechterde het weer daarna snel. Vlak voor rust, bij een 2-0 stand voor Winsum door treffers van Jered en Melle, werd de wedstrijd gestaakt vanwege de weersomstandigheden.

Na overleg werd duidelijk dat de wedstrijd uitgespeeld diende te worden. En dat gebeurde. Bij Winsum waren er door vakantie, blessures en ziekte tien spelers beschikbaar. Met Dirk uit 19-2 kwamen ze op de benodigde elf.  Bij het inspelen bleek Lycurgus met eenzelfde probleem te kampen. Ook daar waren geen wisselspelers aanwezig. En zo stonden alle 22 beschikbare spelers op het veld en kon de resterende 47 minuten worden gespeeld. Los van de afwezige spelers had er voor deze verlengde tweede helft één wisseling plaats gevonden. Teun ging op goal en de eigenlijke keeper Jorn kwam samen met Davey in de spits te spelen.

Winsum ging verder waar het in de ‘storm’ wedstrijd geëindigd was. Het speelde prima en wist al snel wat kansjes te creëren. Na 6 minuten was het Davey die met een knappe actie de bal in de korte hoek schoot waarmee de stand op 3-0 kwam. Lycurgus kwam er niet echt aan te pas. Winsum stond goed en wist steeds vrij snel het balbezit weer te veroveren. De druk op Lycurgus bleef aan zonder dat Winsum daarmee tot hele grote kansen kwam. Het duurde tot de 60e minuut voordat het verschil in de stand weer wat groter werd gemaakt. Davey haalde de achterlijn, gaf de bal keurig voor, waar Jorn de bal voor het intikken had voor de 4-0. Daarna ontstond een fase waarin Lycurgus meer naar voren ging spelen. Het kreeg drie hoekschoppen op een rij en uit de laatste wist een speler van de Groningers met een knappe volley de 4-1 te scoren. Het laatste woord was aan Winsum en in het bijzonder aan Jorn. Bij een lage voorzet van rechts kwam hij als een echte spits voor zijn man en schoot de bal laag in de hoek voor de 5-1. Daarna floot scheidsrechter John Kamstra voor het einde van de wedstrijd en was de najaar competitie voor beide teams afgerond.

Voor Winsum wacht nu het avontuur in de divisie in de voorjaar competitie. Deze week werd de opzet daarvan bekend. Er gaan poules van 6 teams worden gevormd die een volledige competitie (uit en thuis) gaan afwerken. Na deze 10 wedstrijden volgt een finaleronde waarin de eventuele promotie wordt bepaald. De indeling en het programma worden 7 en 8 maart bekend. De competitie gaat 12 maart van start. Tot dan!

2022 02 26 eindstand hoofdklasse najaarcompetitie