Op 26 februari speelde de O19-1 haar laatste wedstrijd in de najaar competitie. De ongeslagen reeks daarin leverde het kampioenschap én een promotie naar de divisie op. Helaas bleek Achilles 1894 zich te hebben teruggetrokken, waardoor niet vorige week maar pas deze week aan deze competitie kon worden begonnen. De spelers van O19-1 verveelden zich niet in de tussentijd. Bij zowel het eerste, het tweede als ook de O23 stonden spelers van dit team op het wedstrijdformulier. En niet onverdienstelijk. Maar nu was het weer tijd om als team los te gaan in de nieuwe voorjaar competitie en op een hoger niveau. En dus werd gestart met een thuiswedstrijd tegen Zuidlaren. Milan zat dicht tegen een rentree, maar de wedstrijd kwam nog te vroeg. Dat geldt zeker voor Niels, Menno en Sjoerd die elk in hun eigen herstelfase van een langdurige blessure zitten. Met een verder fitte selectie werd onder een strak blauwe lucht afgetrapt onder grote publiek belangstelling.

Het begin van de wedstrijd was voor Zuidlaren. Het zat feller in de duels en Winsum moest daar duidelijk even aan wennen. Tot kansen voor Zuidlaren kwam het niet en langzaam aan zag je dat Winsum meer grip op de wedstrijd kreeg. Met name op de rechterkant met Sam en Jered werd de verdediging van Zuidlaren steeds overlopen en ontstonden er langzaam aan kansen. Het was uiteindelijk een standaardsituatie in de 14e minuut die het verschil maakte. Een vrije trap van Lars bereikte Stein bij de tweede paal die de bal aannam en voorgaf waar Davey de bal voor het intikken had (1-0). Daarna was het vooral Winsum was de klok sloeg met kansen voor Stein, Jered en Davey, maar de tweede goal liet op zich wachten. Tot de 35e minuut toen Jered in de 16 onderuit werd gehaald en de scheidrechter niets anders kon dan een strafschop te geven. Die werd onberispelijk door Stein binnengeschoten voor de 2-0. Kort daarna kreeg Zuidlaren een dot van een kans om de marge te verkleinen, maar de bal leek volkomen te worden gemist. En zo gingen de ploegen met een 2-0 stand de rust in.

Na rust was het binnen tien minuten beslist. Eerst was het Davey die de 3-0 scoorde na een goede voorbereidende actie van Jered. Enkele minuten later was het Jered zelf die de 4-0 maakte na een mooie individuele actie. Enkele minuten later deed Zuidlaren iets terug via een kopbal uit een corner, maar Winsum was nog niet klaar. Binnen 8 minuten liep het uit naar 7-1 door doelpunten van Sargon en twee keer Jarickson. Het kreeg nog kansen op meer, maar tegelijkertijd ontstond er ook wat nonchalance door de grote voorsprong. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat en kon daardoor door een speler van Zuidlaren in het lege doel worden gekopt voor de 7-2. Ruim tien minuten voor het eind was daarmee de eindstand bereikt.

Na afloop werd de ploeg opgewacht door de voorzitter en het bestuurslid technische zaken. Onder toeziend oog van ouders, familie en vrienden kreeg het team de schaal voor het kampioenschap in de hoofdklasse uitgereikt. Daarbij waren er mooie woorden voor het team en de staf. Met de schaal, de bloemen en een herinnering medaille kon eindelijk het kampioensfeest beginnen. Maar niet nadat het team in de kleedkamer Menno en Sjoerd nog een extra steun in de rug gaf bij hun herstel. Ze kregen beide een shirt van Winsum met hun naam er op ingelijst aangeboden.  Vervolgens was het onder genot van een drankje kijken naar het eerste en werd tot in de late uurtjes het kampioenschap gevierd.

Volgende week moeten de mannen er weer staan als ze aantreden tegen titelkandidaat Hoogezand. Die wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Kalkwijck in Hoogezand om 15.15 uur.