Na de bloedstollende wedstrijd tegen Hoogezand vorige week kon Winsum zich opmaken voor wederom een zware wedstrijd. Tegenstander GVAV is ook één van de titelkandidaten die we in het bekertoernooi al een keer waren tegengekomen. Toen speelde Winsum uiterst goed, was oppermachtig en vertrok met een 1-4 overwinning. De verwachting was dat GVAV dat wel even recht wou zetten, dus was Winsum gewaarschuwd. Daarbij was de wedstrijd tegen Hoogezand nog eens goed geanalyseerd en beoordeeld waar het met name in de eerste helft mis ging. In de tactische bespreking werd dat meegegeven aan het team, dat in dezelfde opstelling startte als waar het een week geleden geëindigd was.

Maar ook nu was de eerste helft niet goed. Winsum oogde afwachtend, zat niet scherp in de duels en kwam vrijwel steeds te laat. Het middenveld werd overlopen en van de tactische plannen kwam weinig terecht. Niet dat GVAV zo geweldig stond te voetballen trouwens. Waren we vorige week nog onder de indruk van de tegenstander, nu begon er toch flink wat irritatie te ontstaan over het ontregelen dat GVAV blijkbaar als belangrijkste wapen zag. Het al er wel bij horen. Het ontging de scheidrechter in elk geval, die het drukker had met de vraag of een ingooi of vrije trap niet twee meter te ver werd genomen. Ondertussen kreeg GVAV de beste kansen waar het één keer de lat en later in een aanval twee keer de paal raakte. In de tegenstoot was het Davey die richting keeper ging, maar net voor hij kon uithalen werd hij in zijn rug gedrukt, waarna een botsing volgde. De vrijgevallen bal werd door Jered van naast geschoten. De overtreding ontging de scheidsrechter en een doeltrap volgde. Daarmee waren de hoogtepunten van de eerste helft wel genoemd en zo leek het af te gaan op een 0-0 ruststand. Leek, want vlak voor tijd pakte Jorn de bal weg voor de voeten van een speler van GVAV, maar was deze ook plots weer kwijt waarna de bal eenvoudig in het doel kon worden geplaatst voor de 1-0. Een op dat moment terechte voorsprong voor GVAV.

Net als een week eerder werd er gerust met een achterstand en net als een week eerder was er veel onvrede over de inzet en scherpte van het team. Wouter schoof een linie door en verving Teun op het middenveld, waar Milan de vrijgevallen plaats in de achterhoede overnam. Met de boodschap om vol gas te geven en druk te zetten ging het team naar het veld.

En net als in Hoogezand was het in de tweede helft Winsum dat de klok sloeg. GVAV kreeg nog een grote kans, maar een diagonaal ingeschoten bal werd knap gekeerd door Jorn. Voor het overige was het Winsum dat aan het drukken was. Het leidde tot diverse scrimmages, maar echt grote kansen kwamen eerst maar niet. De voor Sam ingevallen Kaylien was nog dichtbij, maar een hard schot vanaf de zijkant wist de keeper te keren. Even later was er een prima aanval waar Davey de bal afspeelde naar de vrijstaande Julian die de bal net naast de paal schoot. Winsum bleef drukken, waar GVAV op ‘Getafiaanse’ wijze de wedstrijd ontregelde om het ritme te breken. Met goed recht trouwens, want Winsum zou mogelijk hetzelfde hebben gedaan. Maar het niet gebruiken van reserveballen bij weggeschoten ballen is dan wel 'over the top' en eigenlijk een sportief dieptepunt. In elk geval slaagden de Groningers in hun opzet en sleepten zo de 1-0 overwinning uit het vuur.

Voor Winsum was de nederlaag een bittere pil. Het was lang geleden dat in een officieel duel verloren was. En het was ook de tweede wedstrijd op rij waar ronduit slecht gestart werd. Kon voorheen nog op 80% gespeeld worden, nu kan dat echt niet meer. Er wordt simpelweg meer gevraagd. Dat zijn harde, maar goede lessen voor deze groep. En het mooie is ook dat er nog niets gespeeld is. Qua verliespunten heeft Winsum alles nog in eigen hand. De komende tijd zal blijken hoe dat zich uitpakt, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Helpman volgende week. Die wedstrijd begint om 12 uur.