Na de uitmuntende wedstrijd vorige week tegen Hoogezand, waren alle ogen gericht op de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen GVAV. Beide teams zijn nog in de race om het kampioenschap in de 4e divisie. Maar mede door twee gestaakte wedstrijden van beide team, waar de KNVB maar geen uitspraak over wil doen, is de stand wat minder duidelijk dan gehoopt. Het kwam er in elk geval op neer dat Winsum moet winnen om alles in eigen hand te houden, dat bij verlies GVAV kampioen zou zijn en dat bij een gelijkspel de gestaakte wedstrijden ineens heel erg belangrijk worden. Voor trainer Quincy en zijn team was het dus zaak om snel het verschil te maken. Mooie bijkomstigheid was dat er sinds lange tijd weer een volle bank was bij Winsum met maar liefst 6 wisselspelers. Nadat de scheidsrechter eerst nog een ander kleur tenue moest aantrekken, kon de wedstrijd onder mooie omstandigheden, maar met een harde wind beginnen.

Winsum had er voor gekozen om eerst tegen de wind in te voetballen. Of dat het was, was niet helemaal duidelijk, maar het team oogde niet zo scherp als een week eerder. Er werd slordig en te gehaast gevoetbald. Te snel werd de diepte gezicht bij de spitsen, die redelijk statisch stonden en ook goed werden afgedekt door de verdediging van GVAV. Winsum wist eigenlijk geen moment de druk te ontwikkelen die nodig is om fouten af te dwingen en kansen te krijgen. GVAV kon er redelijk goed onder uit voetballen, zonder zelf ook tot grote kansen te komen. Geen moment kwam Winsum in het ritme. Van GVAV was uit de uitwedstrijd al bekend dat ze een meester zijn in het ontregelen, maar nu hielp de scheidsrechter ook nog eens flink mee door pietluttig te fluiten. Cruciaal en storend was een moment dat Winsum in een overtal richting doel van GVAV ging en de scheidsrechter via een fluitsignaal (!?) liet weten dat een speler van GVAV na een blessurebehandeling het veld weer in mocht. De spelers van Winsum dachten aan een overtreding en stopten, waarmee een potentieel grote kans werd vergooid. De excuses waren op z’n plaats maar het was tekenend voor de rommelige eerste helft. In die helft had het spel ook drie keer stil gelegen vanwege een blessure van de scheids. Het hielp allemaal niet mee. En toen GVAV in de  41e minuut op 0-1 kwam na slap ingrijpen in de defensie van Winsum, was deze ploeg het even helemaal kwijt. Met die kleine achterstand werd gelukkig de rust gehaald en was het zaak om het team weer op de rails te zetten.

In de rust bleek de scheidrechter niet verder te kunnen, maar was met Peter Kluin een waardige vervanger gevonden. Ondertussen donderde het in de kleedkamer van Winsum. Er was vooral teleurstelling over het ontbreken van de scherpte en absolute wil om te winnen. Met een duidelijke opdracht, twee wissels en de wind in de rug probeerde Quincy nieuw elan in de ploeg te krijgen.

Vanaf de start van de tweede helft was dit zichtbaar. Binnen drie minuten had Winsum al twee mogelijkheden en was het al gevaarlijker geweest dan de hele eerste helft. Voor GVAV zat er niets anders op dan te verdedigen en dat deden ze met verve. Toch konden zij ook niet voorkomen dat de mogelijkheden meer en meer kansen werden. Marc wist met een fantastische pass Davey te bereiken, die kapte zijn man uit, haalde uit maar schoot net over het doel. Kort daarna was het Davey weer die na een prachtige aanval door Sargon alleen voor de keeper werd gezet, maar die wist nog net te redden. Het leek bijna alsof de goal niet mocht vallen. Tot Jarickson diep in de tweede helft met een streep in de kruising de 1-1 op het bord zette. Met nog 5 minuten en blessuretijd te spelen was de hoop weer volledig terug. Winsum kreeg zeker nog kansen, waaronder een hele grote van Wouter die in behoorlijke vrije positie over schoot. De scheidsrechter ‘beloonde’ het tijdrekken van GVAV met flink wat extra tijd, maar de eindstand was helaas voor Winsum al bereikt.

Met het gelijkspel is er nog niets beslist, maar is duidelijk dat GVAV de beste papieren heeft. Het moet een gestaakte wedstrijd tegen Hoogezand nog uitspelen bij een stand van 2-2. Wint GVAV dan zijn ze kampioen. Verliezen ze dan worden de (gestaakte en nog te spelen) wedstrijden van Winsum tegen Helpman alles bepalend. Bij een gelijkspel van GVAV wordt het een doelsaldo verhaal en dat is van GVAV beter. Winsum is dus afhankelijk en dat was precies wat we niet wilden. Maar de ploeg verdient complimenten voor de tweede helft waar Winsum bepalend was en van de vele kansen er helaas maar een wist te verzilveren. Volgende week wordt de laatste ronde gespeeld met een uitwedstrijd tegen Helpman op Sportpark Stadion Esserberg. De wedstrijd begint om 11.45u.