Na het gelijkspel vorige week tegen GVAV was duidelijk dat Winsum een kampioenschap niet meer in eigen hand heeft. Alles lijkt aan te komen op het restant van de gestaakte wedstrijd tussen Hoogezand en GVAV. Deze wedstrijd is weken geleden in de tweede helft gestaakt bij een 2-2 tussenstand en wordt komende dinsdag hervat. Als GVAV wint of gelijkspeelt is het kampioen, verliezen ze dan heeft Winsum nog een kans. Maar daarvoor moest Winsum wel winnen van Helpman. En dat deed de ploeg van trainer Quincy. Niet dat het eenvoudig ging. In de eerste helft kwam het twee keer op achterstand, maar eerst Jered en later Davey zorgden voor een 2-2 ruststand. Winsum speelde slordig, statisch, gehaast en bij vlagen wat inspiratieloos. Dat is een beetje het verhaal van de laatste wedstrijden, waar alleen de wedstrijd tegen Hoogezand een positieve uitzondering vormde. In de tweede helft speelde Winsum in elk geval veel frisser en met meer druk naar voren. De kansen regen zich aaneen en het was wachten op treffers. Die kwamen van Teun en Lars waarmee een 2-4 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Winsum had gedaan wat moest en nu is het zogezegd wachten op de wedstrijd van dinsdag, waarbij we uiteraard hopen dat Hoogezand de titel “best spelend team van deze competitie” gaat waarmaken. Voor de Winsummers zit het seizoen er op en dat is afgaand op de laatste wedstrijden goed. De ploeg liep wat op haar laatste benen. Diverse dragende spelers hebben veel gespeeld bij zowel het eigen team als ook bij andere senioren teams. Leerzaam, maar soms ook zwaar.

Terugkijkend is dit een bijzonder seizoen gebleken met diverse hoogte- en dieptepunten. Om met het laatste te beginnen waren dat natuurlijk de langdurige blessures van Sjoerd, Menno, Niels en Marc. De hoogtepunten waren het kampioenschap in de hoofdklasse, de promotie naar de divisie, de bekerwedstrijden tegen LAC Frisia en GVAV, het debuut van maar liefst 4 spelers van JO19-1 in het eerste van Winsum, de gewonnen oefenwedstrijden tegen Ezinge, ZEC en Middelstum, enzovoort.

De wedstrijden in de divisie waren een goede leerschool voor het team. Het begon fantastisch met een klinkende 7-2 overwinning tegen Zuidlaren, waarna ook knap met 2-4 gewonnen werd bij Hoogezand na een 2-1 achterstand bij rust. Wat volgde was een lastige en vervelende wedstrijd bij GVAV, waar met 1-0 werd verloren. De thuiswedstrijd tegen Helpman werd kort voor tijd bij en 2-0 stand gestaakt en de afloop is nog steeds onduidelijk. De slechtste wedstrijd werd vervolgens gespeeld bij Zuidlaren waar met 4-1 werd verloren. Na een korte vakantiebreak werd de draad weer opgepakt met een 5-1 overwinning tegen Hoogezand, waarna de wedstrijden tegen GVAV (1-1) en dus Helpman de competitie afsloten. Conclusie was wel dat waar Winsum in de Hoofdklasse nog dominant was en het soms op halve kracht kon spelen, dat dat nu absoluut niet mee kon. De weerstand was groter, de tegenstanders beter en matig voetbal werd direct afgestraft.

Het zijn ervaringen die meegenomen worden onderweg naar senioren voetbal. Toch zal dat voor het grootste deel van het team nog even moeten wachten. Niels, Jered, Sjoerd, Sam, Julian en Wouter gaan de O19 verlaten en vervolgen hun weg al dan niet bij Winsum. We wensen hen daar alle succes en plezier bij. De rest kan nog een jaar actief zijn in de O19 competitie en uiteraard is dat ook afhankelijk van ieders toekomstplannen. Aan trainer Quincy de uitdaging om in het nieuwe seizoen weer met een mooi team te starten in de divisie.

Rest niets anders dan de spelers, ouders, staf en andere betrokkenen bij dit mooie team te bedanken voor dit seizoen en een ieder een welverdiende, goede zomerperiode te wensen!