Na de enigszins verassende, ruime overwinning tegen GVAV stond de traditionele bekerwedstrijd tegen Bedum op het programma. Aan dezelfde bekerwedstrijd vorig seizoen in Bedum denken we niet graag terug. Ondanks de 1-3 overwinning werd die wedstrijd overschaduwd door een ernstige knieblessure van Menno. Gelukkig speelt Menno sinds dit seizoen weer en worden per week meer wedstrijdminuten gemaakt. Zelfs een trip naar Berlijn kon hem niet weerhouden om deze bekerwedstrijd mee te maken. Met hulp van Kaylien & Jaden en de Duitse spoorwegen werd een weekendretour mogelijk gemaakt. Ook Lars en Sargon sloten weer aan bij de selectie, maar een tegenvaller was het uitvallen van Stein. Met drie wisselspelers was de bank toch nog weer wat ruimer gevuld dan vorige week. En zo kon begonnen worden aan de wedstrijd waarvan de krachtsverhouding vooraf wat onduidelijk was.

Deze lichting van Bedum kennen we namelijk als een goed voetballende ploeg, waar in het verleden scherpe duels mee uitgevochten waren. Gek genoeg zakte de ploeg na de eerste seizoenshelft vorig jaar af van de vierde divisie naar de hoofdklasse waar Winsum de omgekeerde weg bewandelde. Bedum wist in de tweede seizoenshelft niet te promoveren, maar na een ruil met NEC komt Bedum nu alsnog in de vierde divisie uit. Winsum speelt zoals bekend dit seizoen in de derde divisie.

Op basis daarvan zou je een krachtsverschil verwachten, maar dat was in het begin van de wedstrijd nog niet echt te zien. De wedstrijd kende een flink tempo met aanvallen van beide kanten. Winsum oogde wel gevaarlijker, zeker met de doorkomende spelers aan de zijkanten. Zo ook in de 7e minuut toen Davey er door was en onreglementair gestopt werd in het strafschopgebied. Scheidsrechter John Kamstra kon niets anders dan een penalty toekennen die werd benut door Menno (1-0). Aan het spelbeeld veranderde niet veel, veel tempo en de betere kansen voor Winsum. In de 21e minuut was het Sargon die hard op doel schoot, waar de keeper deze nog net kon keren. Helaas voor hem net voor de voeten van Thanasis die de 2-0 binnen tikte. Winsum leek op rozen, schakelde ogenschijnlijk wat terug, maar zag dat in de 34e minuut een diepe bal op de spits van Bedum verkeerd werd verwerkt in de verdediging en een overtreding volgde. De toegekende strafschop werd benut waarmee de stand op 2-1 kwam. Het antwoord van Winsum was snel en duidelijk. Binnen de minuut was het verschil weer twee nadat Davey de bal in de verre hoek plaatste voor de 3-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust had Bedum een betere fase. Het kreeg goede kansen op de aansluitingstreffer, maar het vizier stond duidelijk niet scherp. Na ruim twintig minuten was het Menno die de wedstrijd op slot gooide. Vanaf rechts passeerde hij op de rand van het strafschopgebied zijn tegenstander en schoot de bal hard en onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek (4-1). Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De drive leek weg bij Bedum en daar wisten de spitsen van Winsum wel raad mee. Met name Davey voelde zich als een vis in het water. Keer op keer was hij zijn tegenstander te snel af en het was ook niet gek dat juist hij met twee goals de stand op 6-1 zette. Het sluitstuk was voor Sargon die na een dieptepass van Davey alleen op de keeper af ging. Met een mooie stift wist hij die te verschalken en stond de 7-1 eindstand op het scorebord.

Samengevat een mooie, maar toch wel onverwacht ruime overwinning. Omdat in de middag bleek dat GVAV haar tweede wedstrijd wel gewonnen had, moet het wel heel gek lopen wil Winsum de volgende bekerronde niet halen. Dat mag het definitief doen volgende week zaterdag in en tegen Hoogezand. Die wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Kalkwijck om11:30u.