Na twee ruim gewonnen wedstrijden en gunstige andere uitslagen was de laatste bekerwedstrijd tegen Hoogezand min of meer een formaliteit. Winsum ging alleen niet door als het met meer dan 5 doelpunten verschil zou verliezen van Hoogezand en op een ander veld GVAV dan met ongeveer gelijke cijfers van het al uitgespeelde Bedum zou winnen. En zo ging het team toch zonder al te veel druk naar Hoogezand waar het voor het eerst sinds heugenis op het hoofdveld en vooral op gewoon gras kwam te spelen. Milan en Stein waren helaas nog geblesseerd. Daartegenover stond dat Lars vorige week weer minuten maakte, maar nog niet direct begon met het oog op de start van de competitie volgende week.

De start van de wedstrijd was wat aftastend en min of meer gelijkwaardig. Toch kreeg Hoogezand gedurende de eerste helft steeds meer balbezit en werd het ook dreigender. Tot hele grote kansen leidde het alleen nog niet. Winsum was in de omschakeling wel weer levensgevaarlijk, maar grote kansen voor Davey en Sargon stuiten op de keeper van Hoogezand. Er leek weinig aan de hand tot Eduard in de 28e minuut ongelukkig weggleed in het strafschopgebied, waardoor een speler van Hoogezand volledig vrij kwam te staan en alle tijd kreeg op uit te halen en de 1-0 te scoren. Het was het sein voor Winsum om wat opportunistischer te voetballen. Het kreeg ook wel wat mogelijkheden, maar de gelijkmaker kwam vlak voor de rust letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Sargon maakte aan de rechterkant van het strafschopgebied een actie, draaide naar zijn linkerbeen en gaf voor op de inkomende Menno. Die kopte de bal in de loop met een hoge boogbal zo over de keeper exact in de kruising. Met een 1-1 stand werd er gerust.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Hoogezand meer balbezit, maar Winsum met een goed georganiseerd team en sterk in de omschakeling. In de 57e minuut was het Thanasis die linksachter de bal veroverde. Met een paar voor hem kenmerkende acties, speelde hij zichzelf vrij en wist Davey te lanceren. Davey bleef de sterkste in het sprintduel, controleerde de bal en schoot de bal voorbij de keeper voor de 1-2. Winsum leek op rozen te zitten. Hoogezand zette nog een tandje. Het lukt hen alleen niet om tot grote kansen te komen en het aantal schoten van afstand nam toe. Via een uitbraak had Davey de beslissende 1-3 op de schoen, maar de keeper redde knap en hield Hoogezand in de race. Tot 5 minuten voor tijd.

Een speler van Hoogezand kwam door over de rechterkant, trok aan het shirt van Thanasis waardoor hij er langs kon en de bal voorgaf in de zestien. Daar kapte een speler van Hoogezand knap de bal vrij en schoot de 2-2 binnen. Daarmee was het nog zeker niet voorbij. In de 87e minuut kreeg Hoogezand een corner die ongelukkig door de jarige Teun in het eigen doel werd gekopt voor de 3-2. Winsum liet de kop niet hangen en ging in de laatste minuten op zoek naar de gelijkmaker. En dat lukte. Marc gaf een net iets te diepe bal, waar Davey toch voor ging. De keeper liet de bal los, waarna Davey de bal in bezit kreeg en in het lege doel schoot. Grote vreugde uiteraard, ware het niet dat de grensrechter met zijn vlag omhoog stond. De scheidsrechter ging mee in het signaal, waarna het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel! Nu wil het toeval dat de trainer van Hoogezand de wedstrijd heeft gefilmd. Met geen mogelijkheid is hier iets van buitenspel waar te nemen. U kunt het zelf beoordelen op: https://twitter.com/WinsumJO19/status/1571126821323952128

Direct na deze vreemde situatie en het tumult dat even volgde, vloot de scheidsrechter af bij een 3-2 stand voor Hoogezand. Erg overtuigend en duidelijk was het antwoord van de scheids niet, toen we hem vroegen waar het in de vrede buitenspel was geweest. Eigenlijk wist hij ook wel dat de grensrechter hier even als twaalfde man had gestaan en hij daar in mee was gegaan. Erg jammer, want tot dat moment had hij gewoon een goede wedstrijd gefloten. En Hoogezand heeft dit ook niet nodig. Het is een goed voetballende ploeg, waartegen Winsum ook echt niet meer verdiende dan een gelijkspel …

Ondanks de nederlaag had het Hoogezand achter zich gelaten in de poule. Later die middag werd duidelijk dat GVAV verloren had van Bedum met 1-3 en dus ook geen bedreiging meer was. Op doelsaldo gaat Winsum daarom door in de beker en kan het zich opmaken voor de start van de competitie in de 3e divisie. Dat begint volgende week thuis tegen Sparta E. op het Geert Reinders sportpark. Die wedstrijd begint om 11.00u.