Afgelopen vrijdag startte de voorjaarsreeks voor Winsum 3 in Zeerijp, Evenals afgelopen najaar waren Loppersum en de Fivel bij Winsum in gedeeld en Bedum was nieuw in deze reeks. Winsum had in de transferperiode al z’n geld ingezet voor een goede keeper. Niets ten nadele van de gelegenheidskeepers, maar een vast steunpunt achterin is eigenlijk onmisbaar. De nieuwe aanwinst was Robert Schuijl en hij liet zich gelijk gelden, duidelijk coachend en regelmatig handelend optreden. Duidelijk een meerwaarde voor het team.

Bedum – Winsum 1 – 1

De derby van het noorden was de wedstrijd van de gemiste kansen van Winsum, wat een mogelijkheden om deze wedstrijd winnend af te sluiten, achtereenvolgens zagen we een prachtige volley van Lauwrens, een mooi schot van Erik, een hakbal van Herman op de paal, kopbal van Sake en zo waren nog een aantal mogelijkheden. En je raad al wat er gebeurde de 1e keer dat Bedum over de middenlijn kwam, waren ze doeltreffend. Een goed uitgevoerde counter leverde een onverdiende voorsprong op voor Bedum. 1 – 0 . Er werden enkele wissels toegepast om zo in elk geval te proberen er nog 1 punt uit te slepen en dat lukte, een paar minuten voor tijd rondde Lauwrens een mooie assist van Willem prima af. 1 – 1. Dit was ook tevens de eindstand.

Loppersum – Winsum 0 – 2

Loppersum kwam aanmerkelijk beter uit de startblokken dan Winsum, het was Robert die met enkele goede reddingen  de “Boogschutters “in de wedstrijd hield. Gaandeweg de wedstrijd kwam er meer evenwicht in het duel. Het hobbelige veld zorgt er voor dat we talloze acties zagen waarvan je denkt wat gebeurd hier allemaal, wel kolderiek om te zien maar niet leuk als deelnemer. Halverwege is het Erik die de score opent na goed voorbereidend werk van Sake, die sowieso een sterke indruk maakte deze avond.  Hierna probeerde Loppersum uit alle macht  de gelijkmaker te forceren, maar de defensie o.l.v. van Robert, Willem, Jan, Rick en Harry neutraliseerden elke aanval. In de slotseconden besliste Sake met een prachtig afstandsschot de wedstrijd 2 – 0.

De Fivel – Winsum 4 – 0

Afgelopen najaar bleek de Fivel de sterkste in de reeks en ook nu maakten ze weer een prima indruk. De vut bij Winsum was er helemaal uit, men kon tot halverwege nog stand houden, maar daarna was het over en uit en kon de Fivel zich helemaal uitleven. Ze scoorden maar liefst 4 x in 10 minuten en de ene goal was nog mooier dan de ander. Een kansloze nederlaag.

Een herstart met 4 punten is op zich prima, alleen was het jammer dat de laatste wedstrijd zo kansloos was. De volgende keer maar eerst tegen de Fivel spelen misschien lukt het met een okselfris elftal wel. We zullen zien hoe het speelschema er dan uit ziet. De volgende keer is op vrijdag 11 mei in Bedum.  Tijdens de 3e helft werd er nog een prijs gepakt, Arend ging met een rollade naar huis, deze zal waarschijnlijk op 11 mei  heerlijk verorberd worden door het team, tenminste dat mag je toch verwachten van een echte coach….

BdV