Na gestaakte wedstrijd tegen ATC’65, waar nog flink over nagepraat werd, moest de knop weer om voor de volgende wedstrijd. En voor die wedstrijd gingen we naar Leeuwarden, waar Blauw Wit ’34 de tegenstander was. Gelukkig was het een middagwedstrijd, want Baistemaart was al begonnen en voetbal is niet (meer) bij iedereen wat op nummer één staat. Maar zoals trainer Quincy het mooi zei, als je ’s avonds gas kan geven, dan ook op het voetbalveld. En dat bleek niet aan dovemans oren gericht. Daar begon de wedstrijdbespreking mee en daarnaast had de staf de beelden van een eerdere wedstrijd van Blauw Wit goed geanalyseerd en was veel duidelijk over hun speelwijze. Goed geprepareerd ging het richting hoofdveld, waar opvallend veel supporters van Winsum aanwezig waren.

Het begin van de wedstrijd was zoals verwacht aftasten. Sargon kreeg vrijwel direct een enorme kans na een slippertje van de keeper, maar diezelfde keeper maakte dat goed met een knappe redding en dat bleek niet zijn laatste van deze middag. Daarna kreeg Blauw Wit in het eerste deel van de wedstrijd het meest grip op het duel. Het had meer balbezit en probeerde via crosspasses de koppende spelers te vinden. Winsum had dit spelletje snel door en op één of twee momenten na, werd het gevaar van de kant van Leeuwarden geneutraliseerd. Winsum kreeg aan de andere kant een aantal grote kansen via Davey, maar de keeper van Blauw Wit leek niet te passeren. Ondertussen was het spelbeeld langzaam aan veranderd. Winsum kreeg meer controle over het duel, maar speelde nog wel wat te onzuiver om de wedstrijd definitief te kantelen. Vlak voor tijd kreeg Menno aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal. Hij speelde de bal langs de keeper, om vervolgens te zien dat een verdediger de bal voor de doellijn weg schoot. Met een 0-0 stand werden de ‘boxen’ opgezocht voor de rust.

In de rust was er de overtuiging dat deze wedstrijd gewonnen kon worden. Er was alleen wat onvrede over het iets te gemakkelijke spel van sommige spelers. Te passief en het uit de weg gaan van duels werkt niet in het spel van Winsum. Met een duidelijke boodschap van Quincy ging de spelers weer richting veld.

Na rust ging het patroon van de eerste helft vrolijk door. Na ongeveer 5 minuten werd Davey weggestuurd door Thanassis, die snelde langs zijn tegenstander en mikte oog in oog met de keeper in de verre hoek. Met zijn lange benen wist de keeper de bal te keren, waarna de bal werd opgepikt door Marc die zijn schot door dezelfde keeper naast getikt zag worden. Twee minuten later was het wel raak. Na goed doorgaan van Marc kwam de bal bij Menno. Menno ging richting achterlijn en gaf strak voor op Sargon die de bal slim langs de keeper in de verre hoek scoorde voor de 1-0. De ban was gebroken, waarna Blauw Wit wat opportunistischer ging spelen. Winsum kwam zelf niet echt in gevaar, maar kreeg diverse kansen om de voorsprong te vergroten, maar dat lukte niet. Tot de 75e minuut. Menno speelde Davey in die met zijn aanname en versnelling daarna twee tegenstanders kwijt was om vervolgens de bal langs de keeper in de verre hoek te schieten (0-2). Zeven minuten later was het weer raak als Davey deze keer wordt aangespeeld door Stein, zichzelf lanceert en zijn tegenstanders er uit sprint om beheerst de 0-3 binnen te schieten. Twee minuten later maakt Davey zijn hattrick compleet na weggestuurd te zijn door Milan. Een hattrick in 9 minuten is duidelijk te veel van het goede voor Blauw Wit en zonder nog verder in de problemen te komen wordt de wedstrijd met een 0-4 stand beëindigd.

Een knappe en goede overwinning. Net als de voorgaande weken stond het organisatorisch en verdedigend weer als een huis en zag het team dat ook beloond worden door de ‘nul’ te houden. Voorin was Davey uiterst scherp en onhoudbaar voor de tegenstander en zagen we een razendsnelle hattrick. Voor de liefhebbers is deze wedstrijd en snelle hattrick terug te kijken op:https://www.youtube.com/watch?v=XF5-5DH11EA&ab_channel=cvvblauwwit34lwd

Volgende week komt het team in actie voor de beker in de eerste knock-out ronde. Tegenstander is dan Be Quick O18-1 en de wedstrijd staat vooralsnog gepland om 10.15u op het Geert Reinders Sportpark Winsum West.