Na het gelijkspel tegen GVAV vorige week, ging de competitie voor Winsum verder met de uitwedstrijd tegen koploper ST FC Meppel / Alcides. Met de wetenschap dat deze ploeg ongeslagen was en tot dusver maar drie tegengoals had hoeven incasseren, was duidelijk dat dit een erg lastige pot zou worden. Wat het ook niet eenvoudiger maakte was de afwezigheid van Menno. Maar de aanleiding daarvan was mooi. Hij was geselecteerd voor de eerste selectie en dat is uiteindelijk waar het in de opleiding om draait. Het “mooi voor Menno, jammer voor ons” werd veel gehoord, maar aangekomen in Meppel ging de knop om en ging het om de wedstrijd met de spelers die er wel waren. Met een duidelijk plan ging Winsum richting het veld en werd om 15u afgetrapt onder een laagstaande zon.

In de eerste paar minuten maakte Meppel direct duidelijk waarom zij koploper waren. In twee minuten werd net naast gekopt en van dichtbij over geschoten. Winsum overleefde deze korte stormloop, was gewaarschuwd en wist de organisatie snel te vinden. Meppel had veel balbezit, maar wist afgezien van de eerste minuten geen opening te vinden. Het speelde wat te langzaam en ook te voorspelbaar om het Winsum echt lastig te maken. Gaandeweg kreeg Winsum ook wat meer lucht en wist het Sargon en Davey voorin beter te vinden. Na een half uur werd op die wijze Davey in de diepte aangespeeld. Hij ging in de ‘16’ zijn tegenstander voorbij die hem vervolgens onreglementair naar de grond duwde. De toegekende penalty werd door Stein benut, waarmee Winsum op 0-1 kwam. Meppel leek wat van slag en een paar minuten later was het weer Davey die in het strafschopgebied langs zijn tegenstander glipte. Die trok ook aan de noodrem, maar het was overduidelijk dat de scheidsrechter geen twee penalty’s in zo’n korte tijd durfde te geven. Dat gebeurde in de 40e minuut aan de andere kant wel toen een speler van Meppel in zijn rug werd geraakt in het strafschopgebied. Het was echter Jorn die deze penalty knap redde, waardoor met een 0-1 voorsprong de rust werd ingegaan.

Na rust gebeurde wat verwacht werd. Meppel zette flink aan en speelde ook wat opportunistischer. In de 52e minuut moest Winsum uiteindelijk het hoofd buigen. Na een ingooi ontstond een scrimmage voor de goal, waar een speler van Meppel net wat attenter was en de 1-1 binnen kon schieten. Vervolgens ontstond even hetzelfde spel als in de eerste helft, waar Winsum het redelijk onder controle leek te hebben. Tot de 73e minuut toen een corner van Meppel tot een vreemde situatie voor de goal leidde. Keeper Jorn leek de bal namelijk te pakken, maar plots was deze bal weer vrij en na een scrimmage schoot Meppel de bal binnen. Het leidde tot veel protest bij Winsum omdat Jorn de bal klem had dan wel op z’n minst ernstig gehinderd werd in de vijf meter. De scheids ging er niet in mee en gaf Jorn ook zijn tweede gele kaart, nadat hij eerder in de wedstrijd ook al was bestraft voor aanmerkingen op de leiding. Winsum moest met tien man verder en zag Martin de plek onder lat overnemen. Een bijzondere periode brak aan. Met tien man kwam er iets los in de ploeg. Het ging op jacht naar de gelijkmaker en deed dat met overtuiging. Meppel werd nerveus, voetbalde niet meer en maakte diverse fouten. Winsum drong aan en werd bijna beloond toen Thanassis van buiten de zestien schoot, maar zijn bal op kruising zag belanden. In de rebound schoot Milan net naast. In de alles of niets poging gaf Winsum veel ruimte weg en heel vreemd was het niet dat Meppel in de laatste paar minuten nog de 3-1 en 4-1 wist te scoren. Met die 4-1 was de geflatteerde eindstand dan ook bereikt.

Na afloop was de stemming uiteraard terneergeslagen. Vooral het besef wat de ploeg met 10 man wist op te brengen, maakte de rode kaart van Jorn nog zuurder. Er had vandaag echt een resultaat ingezeten tegen de veruit beste ploeg waar tot nu toe in de competitie tegen gespeeld was. Na afloop gaven de trainers van tegenpartij ook aan dat zij niet goed gespeeld hadden, maar dat dat vooral ook de verdienste van Winsum was. In de kleedkamer vertelde trainer Quincy dat dit zijn laatste seizoen bij vv Winsum zal zijn. Met elkaar werd nogmaals afgesproken om er mooi en memorabel seizoen in de derde divisie van te maken. Dat gaat volgende week verder met de laatste thuiswedstrijd van de eerste competitiehelft. We spelen dan tegen NEO uit Borne om 10.30u (!?).