Het JO19-1 team heeft nog twee uitwedstrijden staan tot de winterstop en dat zijn ook niet de minste. Op 10 december mag het team naar Epe, maar deze week stond een bezoek aan Genemuiden op het programma. Met de bus van kinderopvang Calimero en twee extra auto’s ging de reis naar de stad die bekend staat om de vloerbedekking - en kunstgras industrie. Helaas waren twee auto’s genoeg, want de selectie was behoorlijk uitgedund. Naast Menno die een vaste plek bij het eerste lijkt te hebben gevonden, waren Davey, Jorn en Jaden niet beschikbaar. Met twee wisselspelers was vooraf duidelijk dat dit een lastige wedstrijd zou worden tegen de nummer 2 van de competitie.

Om 14.30u ging de wedstrijd van start op het -ongetwijfeld lokaal geproduceerde- kunstgras van het hoofdveld. En nog geen minuut later stond het al 1-0 toen twee spelers van Winsum op het middenveld naar elkaar keken wie de bal zou verwerken, maar beide niks deden. Een speler van Genemuiden deed wel wat en bracht zijn spits in stelling die de 1-0 achter keeper Ruben schoot. Misschien wat tegen de verwachting in, rechtte Winsum de rug en speelde vanaf dat moment toch gewoon een prima partij. Genemuiden was zeker de bovenliggende partij, maar Winsum verdedigde goed. Genemuiden kreeg nog twee kansen, maar moest het verder doen met afstandsschoten. Tot overmaat van ramp moest Stein er na ongeveer 20 minuten vanaf vanwege een blessure. Eduard kwam er in en speelde vanaf dat moment een nagenoeg foutloze wedstrijd. Maar het aantal wissels was nu terug gebracht naar één. In de tussentijd had Winsum ook echt grote kansen gekregen. Thanasis, Sargon en Marc waren dichtbij, maar er stond duidelijk ook een goede keeper bij de tegenpartij. Met een 1-0 stand werd de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Na rust ging het spel verder zoals in de eerste helft. Winsum kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar het was Genemuiden die aanviel. Na ongeveer een kwartier werd de thuisploeg daarvoor beloond toen een afstandsschot nu wel het doel trof voor de 2-0. Winsum hinkte wat op twee gedachten, waardoor de ruimtes op het veld wel erg groot werden. Maar ook hier was Winsum niet kansloos. Thanasis kwam er een keer gevaarlijk door en Sargon schoot een vrije trap schitterend in de kruising, maar deze werd even schitterend gered door de keeper van Genemuiden. Op het laatste schoot Marc nog twee keer van afstand, maar een blok en een redding van de keeper hielden het zo verdiende doelpunt tegen. In de laatste minuten van de wedstrijd was de pijp duidelijk leeg bij Winsum en was het ook niet gek dat de thuisploeg kon uitlopen naar een 4-0 stand. Na 90 minuten floot de uitstekende scheidsrechter bij die stand af.

Na afloop wist Teun het beste de wedstrijd samen te vatten: “dit was een wedstrijd waar je gewoon 5 wissels nodig had, maar die waren er niet”. Met dat in het achterhoofd waren de complimenten van trainer Quincy na afloop oprecht en ook meer dan terecht. Hier stond een team dat onder lastige omstandigheden zich helemaal leeg had gespeeld tegen een echt goede tegenstander. Verdedigend stond het het grootste deel van de wedstrijd goed en aanvallend wist Winsum opvallend veel te creëren. Het zat wat dat betreft gewoon niet mee, maar ook dat komt wel weer. Los daarvan zijn ook deze wedstrijden bijzonder leerzaam en vormend. Wel duikt steeds vaker de gedachte op wat het team had kunnen bereiken als het had kunnen/mogen trainen en spelen als voltallig team. Dat zullen we niet weten en daarom is het op naar de volgende wedstrijd. Die is zogezegd op zaterdag 10 december om 14:00u op sportpark Wachtelenberg in Epe. Maar eerst volgende week vrijaf na vanaf augustus onafgebroken elk weekend te hebben gepeeld.

De foto's van de wedstrijd zijn te zien op: