Vorige week startte het JO19 team van Winsum met een nederlaag tegen Bedum in de voorjaarscompetitie. Een team dat het al eerder dat seizoen was tegengekomen in de beker. Dat gold ook voor de twee tegenstander Hoogezand. In september vorig jaar verloor Winsum met 3-2 na een onterecht afgevlagd buitenspel doelpunt van Winsum in de laatste minuut . Dat wisten we zo zeker omdat beelden van het moment later beschikbaar kwamen en er van buitenspel in geen velden of wegen sprake was. Toen maakte het voor het doorgaan in de beker niet uit, maar er werd nog lang over doorgepraat. Met een andere selectie dan toen ging de rit nu weer naar Hoogezand. Martin en Milan waren nog geblesseerd en werden vervangen door Goos (Winsum 6) en Matthijs (JO17).

Zoals verwacht was vanaf minuut 1 het meeste balbezit voor Hoogezand. Winsum stond alleen goed georganiseerd te spelen, waardoor het voor de tegenstander lastig was om er door te komen. Even leek het geluk aan de zijde van Winsum toen na twintig minuten spelen een bal plots via beide palen niet in het doel ging. Kort daarna was het toch raak. Een speler van Hoogezand ging het strafschopgebied in, kreeg met een gelukje de bal mee en schoot op doel. Keeper Ruben wist de bal nog te pareren, maar was kansloos in de rebound (1-0). Winsum kwam er maar sporadisch uit, maar was wel gevaarlijk bij vrije trappen. Zo kopte Lars van dichtbij tegen de keeper. In een moment van balbezit van Winsum, raakte het plots de bal kwijt, was organisatie weg en werd een speler van Hoogezand in de as weggestuurd. Ruben kwam uit, raakte bal wel maar onvoldoende waarna Hoogezand de 2-0 kon scoren. Sargon schoot in het resterende deel van de eerste helft van grote afstand nog op de lat, maar meer dan dat gebeurde er ook niet.

Na rust leek het spel uit de eerste helft zich door te zetten, maar Winsum schoof langzaam maar zeker wat op en kreeg iets meer controle. Na een snelle combinatie werd Thanasis door Sargon vrijgespeeld en leek richting keeper te gaan, toen de grensrechter pas na enkele seconden en op appel de vlag maar omhoog stak. De geschiedenis herhaalde zich. Kort daarna maakte Hoogezand de 3-0 en leek de ploeg op rozen te zitten. Maar Winsum gaf zeker niet op en kreeg nog flink wat kansen via Thanasis die twee keer op de keeper afging en Eduard die uit een corner naast kopte. Daar bleef het alleen bij.

Voorafgaand aan de tweede seizoenshelft was duidelijk dat dit lastig zou worden voor de O19. De selectie is smal, er wordt nooit met het gehele team getraind en dus zijn de wedstrijden het moment om te ontwikkelen. Naast ongemak is dit zeker ook leerzaam zoals we al eerder schreven. Voor trainer Quincy is het een uitdaging om alles uit het team te persen wat er in zit. Tegen een sterke tegenstander, waar we het met een volle bezetting eerder in het seizoen al lastig hadden, was dit zeker zichtbaar. In de organisatie, inzet, veldspel en het creëren van kansen was een duidelijk stijgende lijn zichtbaar. Volgende week kunnen we dat laten zien in de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys. Die wedstrijd wordt gespeeld op het Sportpark Winsum-West en begint om 11.15u.