JO15-1, herstel tegen mede promovendus

De 11e februari staat voor de JO15-1 in het teken van felicitaties en revanche gevoelens. De dag startte om 12:00 met de uitreiking van een mooie schaal ter ere van het behaalde kampioenschap. Voorzitter Ben Breukelman reikte bloemen uit aan de begeleiders en Jan Jaap Zijlstra sprak het team toe en vertelde trots te zijn op de sportieve prestatie, maar ook op de wijze hoe het team zich manifesteert in en om het veld. Het team werd vervolgens op de foto gezet en daarna was het tijd voor de wedstrijdvoorbereiding.

Vandaag speelde de JO15-1 tegen een andere promovendus, FC Assen 15-1. Een ploeg die al tijdens een toernooi in de voorbereiding op het seizoen een keer was getroffen en waar tegen gelijk gespeeld werd. Trainer Ulco nam nog een keer de afspraken door: naar voren voetballen daar waar het kan en geduldig blijven als de situatie daar om vraagt. Kijkend naar de kernwaarden moest vooral het onderdeel inzet verbeteren ten opzichte van vorige week. Na een korte warming up was het tijd voor het hoofdmenu van de dag.

Om 13:15 werd er afgetrapt. De JO15-1 speelde de eerste helft tegen de wind in, was al snel de bovenliggende partij, maar ook onrustig in balbezit. Na ongeveer 10 minuten voetballen ontstond er een misverstand tussen een verdediger en de keeper van FC Assen. De verdediger wilde terugspelen, maar tikte de bal langs zijn eigen keeper. Tergend langzaam rolde de bal precies aan de voor VV Winsum gunstige kant van de paal, 1-0. Verdedigend werd er weinig weggegeven op één moment van onachtzaamheid na. De snelle spits van FC Assen kon op het doel af en werd onreglementair afgestopt in de zestien…strafschop. Keeper Jesse wist de ingeschoten strafschop nog wel te raken, maar de stand was gelijk 1-1.

Na deze gelijkmaker begon Winsum beter in het ritme te komen. De bal ging makkelijker rond wat resulteerde in twee keer een goede aanval over rechts en twee keer een prima goal van spits Jesse. Waarbij vooral genoemd mag worden dat de vaak herhaalde trainingsvorm: middenvelder inspelen, bal wegsteken op een buitenspeler, rustige voorzet en afwerken zichtbaar was bij met name de derde goal. Zo werd het rust met een 3-1 voorsprong voor JO15-1. In de rust werd de onrust in het spel besproken. Het gaat nog te vaak te gehaast terwijl er erg veel ruimte ligt om te voetballen.

De tweede helft, met de wind in de rug, werd de druk van JO15-1 op de tegenstander groter en groter. Mocht FC Assen nog hopen op een gunstig resultaat dan werd die hoop al vlot in de tweede helft om zeep geholpen door een vierde goal van JO15-1. Jari komt als laatste man mee naar voren en chipt de bal vanaf de achterlijn op Casper die de bal eenvoudig in de goal werkt. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. Winsum voetbalde wat rustiger en liep eenvoudig uit naar 6-1 (eigen goal FC Assen en doelpunt Jari). Uiteindelijk mocht FC Assen de wedstrijd nog met een doelpunt opleuken door een communicatiefoutje achterin bij de JO15-1, maar daar bleef het bij. Een terechte 6-2 overwinning en daarmee een mooie revanche voor het mindere spel van vorige week.

Kleine smet op de middag was de hamstringblessure die Julian heeft opgelopen deze middag. We hopen op een spoedig herstel.

JO15-1, wie spelen daar eigenlijk in?

Tot slot in het drieluik waarin de JO15-1 aan u wordt voorgesteld; deel drie, de aanval:

Casper (rechtsbuiten): speer snelle rechtsbuiten, handige voorzet, scoort regelmatig.

Jens (rechtsbuiten): slimme dribbelaar met goede lichaamsschijnbeweging, kan ook prima als ‘8’ uit de voeten.

Jesse (spits): aanspeelpunt, kaatsen, koppen, scoren.

Lasse (linksbuiten): dribbelaar pur sang. Fraaie techniek en ijskoud voor de goal.

Jona (linksbuiten): Ongekend loopvermogen, goede voorzet en ook prima in te zetten als wing back.