Ondanks het verlies vorige week tegen Hoogezand was er sprake van licht optimisme bij de ploeg van trainer Quincy. In het spel was een duidelijke verbetering te zien en waren er ook grote kansen te noteren tegen een goede tegenstander. De vraag was of die lijn doorgezet kon worden tegen Flevo Boys. De ploeg die net als Winsum in de eerste seizoenshelft ook in de derde divisie uitkwam, maar in de winterstop ook een stapje terug moest doen. In de eerdere wedstrijd in Emmeloord had Winsum een zwaar bevochten 1-2 overwinning uit het vuur gesleept met toen ook een flink gehavende selectie. Van het blessure front was er deze keer goed nieuws omdat Martin weer aangesloten was op de training en weer wedstrijdminuten kon maken. Dat gold nog niet voor Milan. Desondanks kon deze keer zonder gastspelers aan de wedstrijd worden begonnen.

Na een aantal minuten spelen was duidelijk dat Winsum de opgaande lijn inderdaad had doorgezet. Het veldspel was prima. Er werd goed gecombineerd en organisatorische stond het prima. Dat gold ook voor Flevoboys zodat er voor de doelen vooralsnog weinig te beleven viel. Met name over de rechterkant wist Winsum echter meer en meer de opening te vinden, waar met name Jaden aanvallend regelmatig richting achterlijn ging. In de eindpass ging het daar en in andere situaties helaas net niet goed. Na ongeveer een half uur viel een te scherpe voorzet van Flevo Boys tussen keeper Ruben en de verdediging. Ruben ging er achteraan, maar wist de bal niet te pakken. Flevo Boys pikte aan de zijkant de bal op, speelde een opkomende speler vrij die hard de 0-1 binnenschoot. Een domper voor Winsum, maar het ging niet bij de pakken neerzitten. Gecontroleerd ging het richting doel, waarbij een fout aan de kant van de tegenstander Winsum in het zadel hield. Thanasis joeg door op de keeper die de bal uiteindelijk tegen hem aanschoot waarna die langzaam het doel in rolde voor de 1-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust speelde Winsum met wind tegen en daar had het deze keer last van. Het lukte moeilijker om tot het spel te komen dat het in de eerste helft op de mat legde. Het werd door Flevo Boys wat naar achteren gedrukt, zonder dat die ploeg nog tot hele grote kansen kwam. Die kwamen uiteindelijk wel, maar Ruben wist twee keer erg knap te redden. Aan de andere kant kon een schot van Kaylien worden genoteerd en een afgekeurd doelpunt bij een corner. De wedstrijd leek langzaam aan richting een gelijkspel te gaan tot vlak voor tijd Sargon alleen voor de keeper werd gezet door Martin. Het lukte hem alleen niet om de keeper te passeren, waardoor het 1-1 bleef. Enkele minuten later kreeg Flevo Boys halverwege de helft van Winsum een vrije trap. Waar iedereen op een voorzet in de 16 rekende, was de speler iets anders van plan en deed dat ook. Gedragen door de wind werd de bal strak in de kruising geschoten voor de 1-2. Winsum probeerde daarna nog wel, maar er was te weinig speeltijd om de schade te herstellen.

Ondanks het zure verlies blijft de stijgende lijn in het spel zichtbaar. En was vorige week nog het idee dat de tegenstander gewoon sterker was, nu was dat zeker niet het geval. Deze wedstrijd had niet verloren hoeven worden. En daarmee gaat het op naar de volgende wedstrijd tegen Burgum. Wanneer deze gespeeld wordt is nog even de vraag. De wedstrijd staat gepland op 4 maart, oftewel midden in de voorjaarsvakantie. Daarom hebben we ook een verzoek bij Burgum gedaan om de wedstrijd naar volgende week 18 februari te verplaatsen, het weekend waarin beide teams vrij zijn.