Het wedstrijdprogramma van de KNVB gaat er blijkbaar vanuit dat heel Nederland carnaval viert. Dat dit vooral onder rivieren gebeurt, is deze maatschappelijk betrokken organisatie ontgaan en leidt in het Noorden tot vreemde gaten in het wedstrijdprogramma. Zo was de O19 na de wedstrijd tegen Flevo Boys zomaar twee zaterdagen vrij, maar moest het wel aantreden op 4 maart, jawel midden in de voorjaarsvakantie. Na een inventarisatie bleken we een team van ongeveer 8 spelers te kunnen opstellen en dus werd met tegenstander Burgum contact opgenomen om de wedstrijd naar één van de vrije zaterdagen te verplaatsen. Er moest wat water door de Rijn, maar uiteindelijk werd 25 februari de wedstrijddag. Voor Winsum nog steeds niet gunstig, want de lijst met afwezigen was met Kaylien, Eduard, Melle en Jaden nog steeds fors. Daar tegenover stond dat Milan terugkeerde van een blessure en Menno kon meespelen omdat het eerste vrijaf had. Met de aanvulling van Matthijs, Ingmar en Anson uit de O17 gingen we op weg naar Burgum.

Daar aangekomen bleek na de warming-up dat er geen scheidsrechter was. Een vervanger werd gevonden en met ongeveer een half uur vertraging kon gestart worden met de wedstrijd. Dat was in het begin wat aftasten, want beide teams waren nieuw voor elkaar. Na een tijdje werd duidelijk dat Burgum aanvallend wat onmachtig leek en was het Winsum dat meer en meer het initiatief nam, zonder zelf ook tot grote kansen te komen. De grootste kans was nog voor Menno die in het strafschopgebied twee man uitkapte, de bal voor zijn linker legde en uithaalde. De bal ging via de keeper naast. Na ongeveer een half uur werd dan toch de ban gebroken. Sargon kreeg op rechts de bal, trok naar binnen en haalde hard uit. De bal zwabberde wat, waardoor de keeper van Burgum op het verkeerde been stond en de bal binnen zag vliegen voor de 0-1. Winsum wilde de voorsprong in elk geval tot de rust vasthouden, maar tot overmaat van ramp blesseerde Thanasis zich vlak voor rust en moest vervangen worden. Ingmar kwam in de spits te spelen en Teun ging naar de rechtsback positie. Ondanks deze perikelen bleef het gevaar van Burgum en dus een tegentreffer uit. Met de 0-1 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust had Winsum de wind schuin in de rug en blijkbaar hadden de spelers daar afspraken over gemaakt. Vrijwel direct na de aftrap bediende Marc met een verre bal Menno die afspeelde op de opgekomen Teun. Die speelde Menno weer vrij, maakt een actie en schoot de bal fantastisch in de verre hoek voor de 0-2. Kort daarna kregen Ingmar en Martin levensgrote kansen op de 0-3 maar die viel nog niet. Nog niet, want na een kwartier in de tweede helft kreeg Menno de bal bij de achterlijn. Met een ‘poort’ omspeelde hij zijn tegenstander, waarna hij de bal hard in de verre hoek krulde voor de 0-3. Het was een fase waarin Winsum prima speelde en gevaarlijk was met de opkomende backs. Winsum leek op rozen te zitten, maar kreeg meer en meer personele problemen. Ingmar moest er af met hamstring klachten en Lars was allesbehalve okselfris. Burgum ging opportunistisch voetballen en slingerde elke bal voor. Ruben wist met een fantastische redding zijn doel nog schoon te houden, maar was uiteindelijk toch twee keer kansloos op kopballen van de luchtmacht van Burgum. Verder dan dat kwam het niet ondanks de 10 minuten blessuretijd die de, overigens prima fluitende, scheidsrechter bijtrok. Met een 2-3 overwinning stapten de Winsummers van het veld.

Al weken schrijven we over de opgaande lijn in het spel van Winsum. Het verlies tegen Flevo Boys was daarom extra zuur, omdat er gewoon prima gevoetbald werd. Nu werd die opgaande lijn eindelijk wel beloond met punten. Dit ondanks de personele problemen, waardoor de wedstrijd op het eind meer en meer een vechtwedstrijd werd en er toen van goed voetbal weinig sprake meer was. Maar de kiem voor de overwinning was in de eerste helft en het begin van de tweede helft al gelegd moet een goede organisatie en bij vlagen prima voetbal. Door deze verplaatste wedstrijd komt het team volgende week dus niet in actie en is de eerstvolgende wedstrijd op 11 maart thuis tegen WVV. Die wedstrijd begint om 11.30 uur.