JO15-1, winstkansen tegen goede tegenstander
 
De KNVB heeft 4 maart als competitieronde uitgeschreven in de regio Noord. Dit betekent dat veel, zo niet alle, teams in onze regio last hebben van afwezige voetballers i.v.m. de voorjaarsvakantie. Zowel JO15-1 als de tegenstander LSC 1890 komen bijna een half elftal aan spelers tekort en regelen daarom onderling dat de wedstrijd LSC 1890 JO15-1 - Winsum JO15-1 van 4 maart wordt omgezet in Winsum JO15-1 - LSC JO15-1 op woensdagavond 22 februari 19:30. Grote dank aan de tegenstander voor de flexibiliteit in deze!
 
Zonder de geblesseerden Yvon en Julian en zieke keeper Jesse en Lasse knutselt Ulco een goede opstelling in elkaar. Luuk vervangt Jesse op doel en met de hulp van JO14-1 speler Jesse Ritzema is ook de bank op sterkte.
 
De prima fluitende Chris Iwema bracht om 19:30 onder kunstlicht de wedstrijd op gang. Al snel wordt duidelijk dat het gevaar van LSC 1890 komt van de nr. 7. Een handige en snelle speler met een geweldig gevoel voor positie. Binnen vijf minuten heeft hij de bal al in het netje van onze JO15-1 liggen. JO15-1 moet zich gaan beraden op hoe deze speler in bedwang te houden. Nadat Arriën niet verder kan door een rug kwetsuur wordt Jona van linksbuiten, linksback en belast met de dekking van de spelbepaler van LSC 1890. Inmiddels heeft JO15-1 zelf ook gescoord uit één van de kansen die het weet te creëren (goal Casper) en is de wedstrijd spannend en in balans. Tot kort voor rust LSC 1890 op een meter of 25 een vrij bal te nemen krijgt. De muur staat goed, maar LSC 1890 scoort, via de nr. 7,  uit een werkelijk schitterende vrije bal waar gelegenheidskeeper Luuk met geen mogelijk bij kan. 1-2!
 
In de rust zijn de spelers wat gefrustreerd. Het spel loopt niet zoals gewenst. Ulco vraagt het team waar de verbetermogelijkheden liggen en wat er goed gaat. Ulco geeft op basis van deze inzichten en zijn eigen feedback nog wat verbeteracties mee aan de groep en geeft aan dat er nog prima gewonnen kan worden.
 
De tweede helft is Winsum bijna constant de bovenliggende ploeg. Het grote gevaar van LSC 1890 wordt door de snelle Jona prima geneutraliseerd en JO15-1 creëert zelf een aantal 100% kansen die worden gemist. Pas halverwege de tweede helft valt dan toch de verdiende 2-2.  Winsum krijgt een corner die door Jari in de hoek wordt geknikt. In het restant van de wedstrijd blijven de beste kansen voor Winsum al moet Luuk nog een keer met zijn voet redding brengen op een inzet van de spits van LSC 1890 die plotseling voor hem op duikt. Het lukt helaas niet om de winnende nog te maken al waren daar nog best mogelijkheden voor en na 70 minuten blaast scheidsrechter Iwema voor het laatst. Een gelijkspel met een wat bittere nasmaak. In de kleedkamer is de frustratie over het niet winnen van een wedstrijd waarin je meer kansen krijgt, voelbaar. Toch handhaaft de JO15-1 zich met een voorlopige derde plaats in de zesde divisie prima en laat de teleurstelling bij de spelers zien dat het team ook in de divisie wil meestrijden om de prijzen.
 
Pas 11 maart  wordt er weer gevoetbald door de JO15-1 en wel thuis tegen Raptim JO15-1. Aanvang 15:00! U bent wederom van harte welkom op het mooie sportpark Winsum West.