De wedstrijd van vorige week tegen Workum bleek achteraf nog schade te hebben opgeleverd. Stein had in die wedstrijd zijn vijfde gele kaart van het seizoen opgelopen en was daarmee automatisch geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd. Ook Sargon was niet ongeschonden uit de strijd gekomen en bleek gedurende de week te veel last te hebben van zijn enkel. De toch al flink geplaagde ploeg van trainer Quincy had daarmee twee extra uitdagingen in de selectie voor de wedstrijd tegen GRC op sportpark Corpus den Hoorn. Naast vaste invaller Goos, sloot nu ook Maurick aan en werd ook een beroep gedaan op Jari uit de O15-1 die het opvallend goed doen na hun promotie naar de divisie. We weten het niet zeker, maar we denken dat het niet eerder is voorgekomen dat een speler uit de O15 (C1) met de O19 (A1) heeft meegedaan. Een unicum dus.

Op het kunstgras van GRC werd om 12.15u de wedstrijd afgetrapt bij een prima temperatuur. Helaas was de scherpte van de vorige week bij Winsum niet zichtbaar in het begin wan de wedstrijd. De verdediging van Winsum werd twee keer verrast bij een diepe bal en binnen 10 minuten stond GRC zo al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Daarna was Winsum wel wakker en kreeg het meer controle op de wedstrijd. Voor Eduard zat de wedstrijd er vanwege een blessure na 20 minuten op en werd hij vervangen door de eerder genoemde Jari die als linkspoot op de linkerflank kwam te spelen. Vanaf het eerste balcontact liet hij zien prima mee te kunnen op dit niveau. Winsum begon beter te spelen en was tot twee keer dichtbij een aansluitingstreffer na een schitterende volley van Marc op de paal en even later een kopbal van Milan ook weer op de paal. En daar waar Winsum verzuimde te scoren, was het GRC dat kort voor rust toesloeg uit een vrije trap. Met een 3-0 achterstand ging Winsum de rust in.

Na rust kwam Winsum duidelijk beter uit de startblokken. Bij GRC leek de energie wat weg en Winsum zette juist een tandje bij. Het kreeg kansen via Thanasis en Milan, maar werd uiteindelijk geholpen door de scheidsrechter die een penalty zag in een moment waar Lars in het strafschopgebied door twee verdedigers in de tang werd genomen. Marc schoot de 3-1 feilloos binnen en Winsum ging op jacht naar meer. Dat leek er ook te komen, maar één ongelukkig moment op het middenveld zorgde er voor dat de verdediging volledig uit positie stond, waarna GRC dat snel en slim uitspeelde en de 4-1 binnen schoot. Alhoewel Winsum nog probeerde en nog wat schotkansen kreeg, bleef het daarbij en was de nederlaag een feit.

Ook nu was de conclusie na afloop dat Winsum de wedstrijd in de eerste 10 minuten verspeeld had. Daarna speelde het minimaal gelijkwaardig aan GRC en had het gezien het aantal kansen zeker meer verdiend. Groot lichtpunt was het optreden van Jari die zich als 14-jarige meer dan goed staande hield tussen de 18- en 19-jarigen op het veld. Na afloop kreeg hij een groot compliment, lovende woorden van de trainer en een welverdiend applaus van de selectie. Nu is het team eerst drie weken vrij en volgt op de 13 mei de één-na-laatste competitiewedstrijd in en tegen Joure.