JO15-1, sterk herstel tegen gelijkwaardige tegenstander
 
Na een aantal voetbalvrije weken stond 6 mei de inhaalwedstrijd thuis tegen FC Meerdijk 15-1 op het programma. Werd er twee weken geleden nog verloren van de ploeg spelend aan de Langeleegte, zo werd nu de ploeg spelend naast stadion Meerdijk in Emmen ontvangen in Winsum. FC Meerdijk en Winsum stonden voor aanvang van de wedstrijd in punten gelijk in de superspannende zesde divisie en hebben daarmee beide een plaats in de middenmoot. Door vakantie waren Casper en Luuk afwezig en Jona is voor langere tijd uitgeschakeld met een gebroken middenvoets been. Om de selectie op pijl te houden werd Daan van de JO14-1 gevraagd zich bij de selectie te voegen en zodoende kon de wedstrijd met 14 spelers aanvangen.
 
De keurig leidende scheidsrechter Meijer floot om 13:00 de wedstrijd op gang en al snel werd duidelijk dat Meerdijk een ploeg heeft met veel voetbalvermogen met name op het middenveld. De spits laat zich vaak wat uitzakken om een overtal op het middenveld te creëren en de snelle buitenspelers werden in de eerste tien minuten regelmatig bediend. Echt gevaar levert het niet op, maar Winsum moest wel even goed kijken hoe dit positioneel op te lossen. de JO15-1 zelf had vandaag de opdracht mee gekregen om aan de bal lef te tonen, linies over te slaan in de passing waar dat kan. Daarnaast krijgt het team op het hart gedrukt dat fouten maken mag (misschien zelfs wel moet) om te leren begrijpen welke keuzes aan de bal gemaakt moeten worden in welke situatie. In de eerste helft worden daarbij goede momenten en leermomenten aan elkaar geregen. De bal wordt weinig 'lang' gespeeld en een paar keer voetbalt Winsum zich uitstekend door het middenveld van FC Meerdijk. Na een kwartier voetballen leidt dat tot een overtal op de helft van Meerdijk waar Jens op rechts wordt vrijgespeeld. Hij komt rand zestien in schietpositie en dat moet je met deze jonge man in vorm niet doen. De 1-0 ploft in het zij netje.
 
Gedurende de eerste helft komt de verdedigende organisatie van Winsum niet meer in de problemen. Er worden goede duels gespeeld en het voetbal aan de bal wordt steeds rustiger en zuiverder. De rust wordt met een 1-0 voorsprong gehaald en in de rust worden de afspraken herhaald, waarbij met name het thema 'helpen' extra wordt uitgelicht. Hoe kun je elkaar in balbezit helpen? hoe geef je een speler aan de bal extra opties door zonder bal goede loopacties te maken en hoe helpt coaching hierbij? In de rust worden Lasse, Julian en Daan het veld opgestuurd voor een goede warming up en met Lasse op linksbuiten, Julian op linksback en Daan op 'zes' wordt de wedstrijd voortgezet.
 
In de tweede helft is Winsum 35 minuten lang de bovenliggende partij. Op de juiste momenten krijgt het druk  op de bal in de opbouw van FC Meerdijk. Daan blijkt een voetballer met gevoel voor positie, verdedigend sterk en aan de bal voetballend met overzicht. Aan de bal wordt het spel mede daardoor beter en beter. Op het middenveld worden continue spelers vrijgespeeld en meerdere keren komen Daan, Twan en Amanuel in kansrijke positie. Er volgt een serie schoten uit de tweede lijn en combinaties door het midden. De tweede goal wil echter nog niet vallen. FC Meerdijk begint in deze fase het hoofd wat kwijt te raken en frustraties in het veld en op de bank beginnen de boventoon te voeren. Scheidsrechter Meijer houdt hierbij het hoofd koel en de wedstrijd blijft fair. Dan in de 25e minuut van de tweede helft weet Winsum via de zijkant de bal voor de goal te brengen, waar Jesse L. zich een koel en bekwaam afmaker toont. Rustige bal in de korte hoek, 2-0.
 
Het wedstrijdbeeld blijft het verdere verloop van de wedstrijd hetzelfde. Winsum voetbalt makkelijk en geeft helemaal niets weg achterin. De kansen blijven komen, maar de score verandert niet meer. Daarmee eindigt de wedstrijd in een terechte 2-0 overwinning en staat de JO15-1 op de vijfde plaats in de competitie met één punt achterstand op de koploper. Met nog twee wedstrijden te spelen is niet goed te voorspellen hoe de eindstand van de competitie gaat zijn. Volgende week wordt wederom thuis gespeeld en wel tegen Hoogezand JO15-1. Kan Winsum JO15-1 zich nog een kans op het kampioenschap verschaffen?