Het was al weer een tijdje geleden dat Winsum JO19-1 in actie kwam. Drie weken om precies te zijn toen bij GRC een geflatteerde nederlaag werd geleden. Helaas was de ploeg niet ongeschonden uit die strijd gekomen, want Kaylien bleek een gescheurde enkelband opgelopen te hebben, waardoor duidelijk is dat zijn seizoen over is. De toch al geplaagde selectie is daarmee teruggebracht tot 12 spelers, waarmee de resterende twee wedstrijden gespeeld gaan worden. Eén daarvan was de uitwedstrijd in en tegen Joure. Een voor ons onbekende ploeg die wisselende resultaten liet zien. Net als de voorgaande wedstrijden kwam Goos van het 6e ons weer versterken, waardoor er voor trainer Quincy toch nog wat wisselmogelijkheden waren.

In de voorbespreking werd de nadruk gelegd op een goede start, omdat dat in diverse wedstrijden dit seizoen ontbrak. Goed geconcentreerd zijn vanaf het eerste fluitsignaal was de opdracht en dat gebeurde ook. Winsum stond verdedigend goed en kwam er zelf ook regelmatig uit. Toch was het het gevaarlijkst bij spelhervattingen. Rond de 10e minuut nam Marc een vrije trap vanaf links en draaide deze perfect in. Stein kwam voor zijn man en kopte hard op de lat. De rebound was voor Lars, maar helaas kopte hij net naast. In de 17e minuut was het wel raak. Net op de helft van Joure nam Marc weer een vrije trap hoog richting strafschopgebied, de bal werd door iedereen gemist en ging met een stuit zo over de uitkomende keeper in het doel (0-1). Een kwartier kon Winsum genieten van de voorsprong toen Joure ook uit een vrije trap de gelijkmaker scoorde. In de tussentijd had keeper Ruben met twee katachtige reddingen het doel nog schoon weten te houden. Maar het was wel een signaal dat Joure sterker en dreigender werd. En nog geen twee minuten na de gelijkmaker was het Joure dat op voorsprong kwam na een knappe goal vanaf hun rechterkant. Daar bleef het niet bij, want vlak voor de rust wisten ze ook nog de 3-1 te scoren.

De rust werd door Quincy gebruikt om de ploeg op scherp te zetten, want na het goede begin zakte het spelniveau, maar vooral ook de duelkracht naar een bedenkelijk niveau. Met de opdracht om alles te geven in de tweede helft ging de ploeg weer het veld in. En dat leek te werken. Winsum zat beter in de wedstrijd en in de 65e minuut resulteerde dat in de 3-2 aansluitingstreffer na een goede vrije trap van Sargon. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Winsum tot dan toe geluk had gehad dat het vizier bij Joure niet op scherp stond, want die verprutsten een aantal erg grote kansen. In de 69e minuut werd zo’n kans wel verzilverd en werd de marge weer vergroot naar 4-2. De laatste kans van Winsum was wederom voor Sargon die een vrije trap deze keer op de paal schoot. In het laatste deel was de pijp aardig leeg en werd nog diverse kansen weggegeven, maar wist Joure niet te profiteren, waarmee 4-2 ook de eindstand werd.

Met nog één wedstrijd te gaan, is wel duidelijk dat de laatste loodjes zwaar wegen. Het is al met al een zwaar, maar daardoor ook leerzaam, seizoen voor deze krappe selectie en dat breekt nu wel wat op. Het is goed om te zien dat de sfeer wel goed blijft. Volgende week sluiten we het seizoen en voor veel spelers ook hun voetbalopleiding af met de thuiswedstrijd tegen d’Olde Veste. Die wedstrijd begint om 11.15u.