2023 05 20 VV Winsum O15-3 – Helpman O15-2                     1-2    (1-1)

Afgelopen zaterdag speelden de jongens van O15-3 hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Een seizoen dat begon met 13 spelers en geen keeper. De bekercompetitie was direct een fijne uitdaging en leidde uiteindelijk tot een 5e plaats. De slogan van O15-3 was ‘inzet en samen’. Van iedereen werd naar vermogen inzet verwacht en als een echt team moest er samen gespeeld worden. De 2e fase van de competitie in de 4e klasse leverde boven verwachting een 3e plaats op en daarmee kwamen de boys van het 3e bij hun grotere broer O15-2 in de 3e klasse terecht. Een klasse die vooral heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de jongens.

Vandaag mocht de promovendus van de najaarsreeks het opnemen tegen de Esserbergbewoners van Helpman O15-2. Met dank aan de fijne samenwerking met Winsum O15-2 konden we beschikken over keeper Ticho en de spelers Martin en Christian. De geblesseerde Lars nam al kwebbelend plaats in de dug-out.

Winsum had wat definitieve zekerheid ingebouwd en probeerde vooral via de omschakeling tot kansen te komen. In de wedstrijd tegen OKVC bleek het koppel Ole en Ruben het goed te doen op het centrale middenveld. Zij werden hierbij ondersteund door Joshua en Christian. Hierdoor konden de snelle Luuk en Senna hun energie gebruiken voor de aanvallen van groen-wit. Achterin voelden Mark en Serge zich ook als een vis in het water en ook zij kregen ondersteuning van Jurre en Syl.

De wedstrijd die onder leiding stond van de immer punctueel fluitende Harold, hierbij ondersteund door de vlaggende vader van Ruben, verliep zoals verwacht.

Helpman had een fysiek overwicht en voetbalde ook wat gemakkelijker dan de hardwerkende Winsumers. De inzet was super maar toch was het lastig om een teamgenoot te vinden. Toch was het de hardwerkende Luuk die via een sublieme pass vanaf het middenveld door kon stomen naar de keeper en hem verschalkte voor de 1-0.

De gasten waren niet echt onder de indruk en bleven maar aanvallen en met veel kunst- en vliegwerk hield Ticho zijn doel schoon op één doelpuntje na. Met 1-1 werd er gerust.

De rust werd gebruikt om de goede punten te benoemen maar ook om te kijken waar het nog beter kon. Tevens was dit het moment om Silvijn in te brengen.

De 2e helft bleek een kopie van de eerste. Winsum toonde een hartstochtelijke inzet en creëerde daarmee voldoende kansen. Aan de andere kant was het Helpman die iets makkelijker voetbalde maar gelukkig het vizier niet heel scherp had staan. De Winsumer trainersstaf zou tevreden zijn met een puntje maar de blauw-witten hadden hier maling aan en troffen doel voor de 1-2. De laatste 10 minuten voetbalde Winsum vol op de aanval maar dit mocht helaas niet baten.

Over de inzet dit seizoen kunnen de spelers en trainers meer dan tevreden zijn. Dat geldt ook voor samen. De niet al te ruim bemeten spelersgroep kon altijd een beroep doen op grote broer O15-2. Tevens was er een enthousiaste oudergroep die altijd bereid was om te rijden, wassen en vlaggen. Samen betekende voor de jongens ook dat ze openstonden voor meetrainende asielzoekers uit Afghanistan en Syrië. Dat betekent zowel op voetballend als sociaal gebied een mooie ontwikkeling.

De komende weken nog één uitwedstrijd, één toernooi en nog diverse trainingen en dan zien we elkaar na de zomer weer.

Met een sportieve groet,

Sjon en John