Vanmiddag de eerste officiële wedstrijd van onze zaterdag-hoofdmacht. Onze tegenstander van vanmiddag was Hoogezand dat het afgelopen seizoen degradeerde naar de zondag-2e klasse. Beide trainer/coaches konden wegens nog open staande uitsluitingen (Hoogezand 3 en Winsum 4) niet beschikken over al hun selectiespelers, maar ook wegens blessures waren een aantal mensen niet inzetbaar.

Onder prima omstandigheden kon iets na de klok van 5 uur worden afgetrapt onder leiding van de ervaren scheidsrechters Walters.

Na een aftastende beginfase was het onze hoofdmacht dat, na een klein kwartier spelen, het eerst gevaarlijk werd voor het doel. Een trap van Steffen Vader stuurde Thomas Kauw over rechts weg. Thomas gaf een prima lage voorzet op de meegelopen Maikel Hoormann. Die drukte af, maar de bal kon nog net door een verdediger worden gekeerd.
DSC01102 klein
Jeroen Carmio probeert de bal nog met een sliding op goal te schieten, maar dit mislukt. (Foto: Albert Haaima)


Na een klein half uur stuurde opnieuw Steffen Vader Wouter Bloem uitstekend diep. Doelman Job van der Linde snelde zijn doel uit, maar Wouter was net eerder bij de bal en speelde de bal wel over de goalie, maar de bal hobbelde net langs de verkeerde kant van de paal.

DSC01112 klein
Wouter Bloem kan de bal nog net over de aanstormende Hoogezand-doelman heen tikken...... (Foto: Albert Haaima)


Een minuut later werd spits Yannick Mugabe uitstekend diep gestuurd met een steekpass. Hij ging op doelman Germen Bouwman af, maar werd door Heinze Andringa licht van achteren getoucheerd. Mugabe stortte in het zestienmetergebied ter aarde, maar scheidsrechter Walters beoordeelde dit niet als een overtreding en liet doorspelen. Dat was een twijfelachtige beslissing.

Onze hoofdmacht had in deze fase veel moeite om zich voetballend naar de helft van de tegenstander te spelen. Te snel werd de lange bal gespeeld die bovendien ook vaak onnauwkeurig was. Zo was het voor het publiek niet direct een hele boeiende partij voetbal. Vlak voor de pauze werd Hoogezand nog een keer gevaarlijk toen Jeffrey van der Veen goed over links door ging. Hij legde de bal terug op Ramon de Graaf, maar die schoot hoog over. De laatste mogelijkheid voor de pauze was voor de thuisploeg. Maikel Hoormann controleerde een diepe bal uitstekend en passte de bal op de diepgaande Thomas Kauw. Die ging door tot de achterlijn en gaf een voorzet achter de 2e paal naar Wouter Bloem. Die legde de bal breed voor het doel waar Albert Berghuis opdook. Keeper Job van der Linde was echter attent en kon de bal net onderscheppen.
DSC01135 klein
Wouter Bloem geeft de bal vanaf de achterlijn voor op de inkomende Albert Berghuis...... (Foto: Albert Haaima)

DSC01139 klein
Goalie Job van der Linden is attent en kan de bal net voor de schietgrage voeten van Albert Berghuis wegtikken (Foto: Albert Haaima)


Na de pauze kwam David Goguadze in het veld in de plaats van Albert Berghuis. Snel na de pauze werd Thomas Kauw diepgestuurd. Thomas stoomde op langs de zijlijn en werd door een overtreding gestuit. De vrije trap werd uitstekend genomen door Stan Buikema. De bal kwam precies voor het hoofd van de inkomende Maikel Hoormann, maar die raakte de bal net niet vol: naast. Vijf minuten later werd Maikel Hoormann uitstekend diep gestuurd. Alleen op de doelman afgaand werd hij neergelegd buiten het zestienmetergebied. Waar iedereen een rode kaart had verwacht, bleef het bij geel. De vrije trap in een kansrijke positie werd door Stan Buikema recht op doelman van der Linde getrapt.

DSC01146 klein
Doelman Job van der Linden is attent voordat Roy Streppel gevaar kan stichten (Foto: Albert Haaima)


Aan de andere kant schoot Niels Zwanenberg uit een afgeslagen corner de bal uit een halve draai over het Winsum-doel. In de 58e minuut viel dan de eerste officiële Winsum-goal. Wouter Bloem ging goed over rechts door en vanaf de achterlijn gaf hij een prima voorzet richting de 2e paal. Maikel Hoormann kwam goed in en kopte de bal hard in de hoek: 1 – 0.

DSC01169 klein
De niet zichtbare Maikel Hoormann heeft zojuist de 1 - 0 binnen gekopt uit een voorzet van Wouter Bloem (Foto: Albert Haaima)

Vlak na deze goal bracht een diepe bal over de Winsumer defensie Yannick Mugabe alleen voor doelman Bouwman. Het schot, uit een niet gemakkelijke hoek, ging voorlangs. Zo voetbalde Hoogezand gedurende de gehele wedstrijd wel wat makkelijker dan onze hoofdmacht, maar wisten ze niet echt gevaarlijk te worden.
DSC01181 klein
Wouter Bloem ziet de bal achter hem langs gaan (Foto: Albert Haaima)

Na een uur spelen werd de net ingevallen Gijs Balkema uitstekend bediend met een verlengde kopbal door Maikel Hoormann. De jongeling schoot de bal op doel, maar de bal eindigde in de handen van de Hoogezandster goalie.
DSC01210 klein
Gijs Balkema schiet de bal op het doel (Foto: Albert Haaima)

In de 83e minuut kwam Hoogezand gelijk. Een voorzet vanaf de rechterzijde leek ongevaarlijk, maar eindigde toch tegen de 2e paal waar de bal terug het veld in stuiterde waar Justin Slor attenter was dan de Winsum defensie; hij mocht de bal zo in de goal schuiven: 1 – 1.
DSC01233 klein
Justin Slor (6) is attent bij de van de paal terugstuiterende bal en scoort de 1 - 1 (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later bracht een goeie één-twee tussen Wouter Bloem en George Goguadze de eerstgenoemde in het zestienmetergebied aan de bal. Hij werd aangetikt en ging neer, maar ook nu oordeelde de referee  dat het onvoldoende was voor een strafschop en ook nu leek dat een dubieuze beslissing, maar het bracht de stand in die zin wel gelijk. Beide ploegen probeerden de overwinning nog wel uit het vuur te slepen, maar de doelpogingen waren veelal te onnauwkeurig om echt gevaar te stichten.
DSC01239 kleinWouter Bloem in duel met Dennis Thoma (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde deze eerste bekerwedstrijd in een 1 – 1 stand in een niet al te hoogstaande wedstrijd. Aanstaande dinsdag wordt de volgende bekerwedstrijd gespeeld. We spelen in Groningen tegen zondag tweedeklasser Groninger Boys dat met 2-3 thuis verloor van de sv Bedum. De ploeg speelt op sportpark West-End (Vinkhuizen) en de wedstrijd begint om 18:45 uur.

Winsum Za-1  -  Hoogezand 1     1 – 1 (0 – 0)

58

1  –  0

Maikel Hoormann

83.

1  –  1

Justin Slor

     
Scheidsrechter: Dhr  A.J. Walters uit Oude Pekela

Geel: Orkun  Ozcelik en J. Seip (Hoogezand en Hans Zwakenberg (vv Winsum)

Opstelling : Hoogezand

Doel:  Job van der Linde

Achter: Wout Brugge, Dennis Thoma, Kevin van der Laan (73. Daan de Boer), Orkun Ozcelik (23. Joey Seip)

Midden:  Justin Slor, Niels Zwaneveld, Felipe Marcal Pinheiro

Voor: Ramon de Graaf, Yannick Mugabe, Jeffrey van der Veen (75. Ruben Oldenburger)

Opstelling : vv Winsum za-1

Doel: Germen Bouwman

Achter: Heinze Andringa, Steffen Vader, Hans Zwakenberg, Albert Berghuis (46. David Goguadze)

Midden:  Thomas Kauw, Roy Streppel (68. Gijs Balkema), Jeroen Carmio, Stan Buikema

Voor: Maikel Hoormann (77. George Goguadze), Wouter Bloem

HS