De zaterdaghoofdmacht van de vv Winsum speelde dinsdag 23 augustus de 2e Bekerwedstrijd op sportpark West-End in Groningen tegen Groninger Boys. De ploeg van trainer Peter Slijfer herbergt een aantal spelers die op hoog niveau hebben gespeeld en willen een rol van betekenis spelen in de zondag-tweede klasse. Afgelopen zaterdag verloor men van de sv Bedum met 2-3, terwijl Winsum gelijkspeelde tegen Hoogezand. In vergelijking met afgelopen zaterdag waren er 3 mutaties in de basis: Cedric Tillema keepte in plaats van Germen Bouwman, David Goguadze speelde voor Roy Streppel en Niels van Dalen keerde van een schorsing terug in de basis ten koste van Albert Berghuis.

Iets na achten kon worden afgetrapt onder leiding van referee Eisinga. Na 1 minuut al een prima aanval over rechts waar Thomas Kauw diep ging en een lage voorzet gaf op de inkomende Wouter Bloem. De Groninger Boys-defensie kon de bal nog net wegwerken. Na een minuut of 7 een goeie interceptie van Heinze Andringa bij de zijlijn. Hij speelde Stan Buikema op links aan die een geplaatste voorzet gaf op Wouter Bloem. Die knikte goed in en via de paal verdween de bal in het doel: 0 – 1. In het eerste deel van de wedstrijd waren de ploegen redelijk gelijkwaardig qua spel, maar in de buurt van het zestienmetergebied waren de gasten gevaarlijker. Zo was er een schietkans voor Stan Buikema (over) en een geweldige kopbal van Wouter Bloem (net naast). Na een kleine 20 minuten leverde Maikelangelo Mercelina zoveel commentaar op de scheidsrechter dat deze genoodzaakt zag hem van het veld te sturen. Vanaf dat moment domineerde Winsum de partij. Twee minuten later scoorde Jeroen Carmio de 0 – 2, maar deze werd om twijfelachtige redenen afgevlagd wegens off-side. De thuisploeg kwam nog een keer in de buurt van de goal met een ferme kopbal van Mohamet Keita, maar deze bal ging ver naast. Neen, dan regende het kansen aan de andere kant van het veld. Eerst gaf Jeroen Carmio een heerlijk passje over de defensie van de gastheren. Wouter Bloem ging alleen richting de doelman en probeerde het met een lobje, maar dit mislukte jammerlijk. Daarna een prima aanval door het centrum, waarbij Jeroen Carmio alleen voor de keeper werd gezet en scoorde, maar ook deze goal werd afgevlagd wegens buitenspel. Twee minuten later een geweldige pass van Steffen Vader en nu mocht David Goguadze alleen op de keeper afgaan. Maikel Hoormann kwam nog meelopen, maar David probeerde het zelf: redding keeper. Niels van Dalen schoot nog eens over na een prima passje van Maikel Hoormann. In de 39e minuut dan toch de 0 – 2. Na opnieuw een heerlijk passje van Jeroen Carmio stond Wouter Bloem alleen voor de Boys-doelman. Deze werd op snelheid gepasseerd en toen was het een koud kunstje om de 0 – 2 te scoren. Twee minuten later gaf Wouter een mooie crosspass op David Goguadze. Die legde bal breed op de inkomende Bloem. Het schot ineens caramboleerde tegen de paal, maar Maikel Hoormann was attent en schoof de 0 – 3 tegen de touwen. Drie minuten later werd Maikel door een prachtige pass van Niels van Dalen opnieuw voor de keeper gezet. Deze probeerde hij de bal met de buitenkant van de voet langs de doelman te trappen, maar dat lukte niet. Zo waren er legio kansen om het duel al voor de pauze definitief in het slot te gooien. Winsum speelde een prima 1e helft, waarbij het enige verwijt kan worden gemaakt dat men te weinig effectief was voor de goal.

In de 2e helft liet de net ingevallen Gijs Balkema zich direct zien door een actie door het centrum. Hij passeerde twee verdedigers en daarna ook de doelman, maar de bal rolde net te snel, waardoor die over de achterlijn rolde voordat Gijs de bal in het doel kon tikken. Iets later kreeg Gijs opnieuw een mogelijkheid nadat David Goguadze goed over rechts werd weggestuurd. David liep goed door over rechts en schoof de bal keurig richting de 2e paal. Ook nu had de bal iets teveel snelheid om nog te kunnen worden gehaald door Gijs. Inmiddels was ook George Goguadze ingevallen. Die liet zich direct zien. Nadat zijn corner in eerste instantie was weggewerkt, ontving hij opnieuw de bal en gaf een harde voorzet. Die werd door iedereen gemist incluis de doelman, waardoor de bal zomaar bij de 2e paal in het doel verdween: 0 – 4. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en werden we slordiger. Na balverlies bij het uitverdedigen kon Gio Slijngaard alleen door een overtreding nog worden gestopt. De vrije trap net buiten het zestienmetergebied werd genomen door Pong Clemencia. De bal ging via de muur naast. Aan de andere kant trapte Niels van Dalen een vrije trap op links waar George vrij stond. Die gaf een goeie voorzet waarna Heinze Andringa de bal goed geplaatst tegendraads inkopte: 0 – 5. Een paar minuten later kreeg David Goguadze de bal na een rommelige situatie de bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten, maar het schot eindigde op de paal. De rebound was voor Winsum en kopte David de bal uit een voorzet net voorlangs. Direct hierna werd Roy Streppel prima aangespeeld in de diepte waarna hij richting de goal zou gaan, maar opnieuw volgde een vlagsignaal dat niet terecht leek. Na goed doorzetten van Thomas Kauw aan de rechterzijde kon hij toch nog een voorzet geven. Die leek binnen gewerkt te kunnen worden door Gijs Balkema, maar de defensie kon dit gevaar nog bezweren. De bal kwam echter voor de voeten van David Goguadze en die scoorde nu wel: 0 – 6. Hierna werd er door beide ploegen “open huis” gehouden. Winsum ging achterin helemaal uit de organisatie spelen en daarmee wisten de behendige en snelle spelers van Groninger Boys wel raad. Eerst lobde de Gio Slijngaard de bal na verkeerd uitverdedigen netjes over doelman Cedric Tillema: 1 – 6 en één minuut later werd er opnieuw balverlies geleden in de opbouw. De snelle Pong Clemencia passeerde doelman Tillema hard en laag bij de eerste paal: 2 – 6. Wie had gedacht dat de defensie nu wel alert zou zijn kwam bedrogen uit. Opnieuw balverlies en opnieuw Clemencia alleen op Cedric af. Cedric stopte de aanvaller middels een overtreding en dat betekende een penalty. Die werd onberispelijk binnengeschoten door degene tegen wie de overtreding werd begaan: 3 – 6. De laatste kans van de wedstrijd was voor Winsum toen George Goguadze, na een prima pass van Steffen Vader, alleen op de doelman kon afgaan. Deze doelman wist het schot met een teen te raken, waardoor de bal net naast het doel ging.

Zo eindigde de wedstrijd in een 3 – 6 overwinning, waar een 0 – 10 stand zeker niet onmogelijk was. Groninger Boys was mentaal rijp voor de sloop, maar we lieten hun toch nog weer terug komen in de wedstrijd. Er werd in grote delen van de wedstrijd uitstekend gespeeld en er werden heel veel kansen gecreëerd. Natuurlijk ontstond deze situatie vooral ook door het wegzenden van de spelmaker en de uitstekende speler Mercelina en de mentale kwetsbaarheid van de tegenstander.

Zaterdag wacht de laatste wedstrijd in deze voorronde voor de beker tegen sv Bedum. De wedstrijd wordt in Bedum gespeeld en begint om 14:30 uur. Uit onze poule gaan de eerste twee ploegen door naar de eerste knock-outronde. Hiervoor is het nodig om zaterdag minimaal gelijk te spelen. Van Hoogezand mag verwacht worden dat het wint van het uitgespeelde Groninger Boys. Bedum heeft al 3 punten en zal bij winst hoger dan ons eindigen.

Groninger Boys 1   -   Winsum Za-1     3 – 6 (0 – 3)

07.

0  –  1

Wouter Bloem

40.

0  –  2

Wouter Bloem

42.

0  –  3

Maikel Hoormann

62.

0  –  4

George Goguadze

69.

0  –  5

Heinze Andringa

80.

0  –  6

David Goguadze

84.

1  –  6

Mohamet Keita

85.

2  –  6

Pong Clemencia

89.

3  –  6

Pong Clemencia (penalty)
     
Scheidsrechter: Dhr  Sander Eisinga uit Loppersum

Geel:  Broertje Cadeau (Groninger Boys)

Rood:  Maikelangelo Mercelina (Groninger Boys)


Opstelling : Groninger Boys

Doel:  Serlou Bah

Achter: Ghemiss Bakkati (51. Albert Nout), Hovhannes Sarkisov (46. Pong Clemencia), Edwin Winter, Chris Reineta

Midden:  Broertje Cadeau, Maikelangelo Mercelina, Earl Perré

Voor: Roy Bardewee (46. Liam Hindriks), Mohamet Keita, Gio Slijngaard


Opstelling : vv Winsum

Doel: Cedric Tillema

Achter: Heinze Andringa, Niels van Dalen, Steffen Vader, Hans Zwakenberg,

Midden:  Thomas Kauw, Jeroen Carmio (46. Roy Streppel), Stan Buikema (55. George Goguadze)

Voor: David Goguadze, Maikel Hoormann (46. Gijs Balkema), Wouter Bloem

HS