Vanmiddag speelde de zaterdaghoofdmacht de laatste wedstrijd in deze eerste ronde van de Beker in en tegen Bedum-za1. De Bedumers hebben hun 1e bekerwedstrijd gewonnen van Groninger Boys (2-3), maar verloren van Hoogezand (2-1) en stonden dus op 3 punten. Ons eerste team had 1 punt gehaald van Hoogezand (1-1) en gewonnen van Groningen Boys (3-6). Doordat Groninger Boys al 2x had verloren, en dus kansloos was, moest Bedum winnen om zeker door te kunnen en had onze ploeg genoeg aan een gelijkspel. Beide trainers konden nog niet beschikken over hun volledige selectie, maar dat is, voor ons althans, niet uitzonderlijk.

Onder leiding van de jonge scheidsrechter Rik Berens uit Assen kon er iets na half drie worden afgetrapt.

De eerste mogelijkheid ontstond al in de eerste minuut, nadat Thomas Kauw goed doorzette over rechts. Hij kwam tot vlak voor de achterlijn en zette hard en laag voor op de inkomende David Goguadze. Timo Laninga kon er nog net tussen komen. Dezelfde Laninga kwam vijf minuten later dreigend op Steffen Vader (de laatste verdediger) af, maar werd door Steffen geroutineerd opgevangen. Zo geroutineerd dat referee Berends er niet eens een overtreding in zag. Na ruim een kwartier kwam de attente Roy Streppel in een kansrijke positie na een te korte terugspeelbal aan Bedum-zijde. Roy kruiste mooi voor Richard de Boer langs en kon alleen op doelman van der Sluis afgaan. Hij werd van achteren echter licht geraakt en kwam toen net een stap tekort om de bal langs de doelman te kunnen spelen. Nu probeerde hij het nog me een sliding, maar de keeper lag er goed voor. Ook nu floot scheidsrechter Berends niet voor de (lichte, maar effectieve) overtreding.

Vijf minuten later een fraaie één-twee tussen Thomas Kauw en Wouter Bloem. Thomas ging diep en werd fors getackeld door Jordy van Haag; nu volgde wel een gele  kaart en dat was terecht. De vrije trap werd prima voor het doel getrapt door Wouter Bloem, en waar Heinze Andringa eigenlijk werd afgehouden van een kopbal werd juist vóór de verdedigende partij gefloten. Direct na een drinkpauze mocht de thuisploeg een corner nemen. Die werd strak voor het doel getrapt door Richard de Boer en Jordy van Haag was attenter dan de Winsum-defensie en kopte de bal prima in de lange hoek: 0 – 1. In deze fase was Winsum te onrustig in de opbouw, waardoor te snel balverlies werd geleden. De ploeg kwam dan ook maar amper op de helft van de tegenstander en dat was teleurstellend. De defensie stond echter goed en daarom kon ook Bedum maar weinig creëren. Pas vlak voor de pauze ontstond er nog één kans en die was voor de prima spelende Wouter Bloem. Een diepe bal van achteruit werd door Maikel Hoormann ineens teruggelegd op Wouter. Die draaide direct kort weg en schoot hard in. Doelman van der Sluis kon de bal nog net naast het doel tikken.

Direct na de pauze mocht Maikel Hoormann, na een ingooi door David Goguadze, zomaar door het centrum doorlopen naar doelman van der Sluis. Maikel passeerde de keeper en wilde de bal met de buitenkant rechts zo in het doel tikken, maar deed dat te zacht, want Erik Kaspers kon de bal nog net voor de lijn wegtikken. De bal werd naar rechts gespeeld, waar Wouter Bloem stond. Die gaf de bal goed voor op de vrijstaande David Goguadze. Die kopte netjes tegendraads in en dat betekende de 1 – 1. De geblesseerde Timo Laninga moest worden vervangen door Hakim Agdach en deze jongeling liet zich al snel zien door Heinze Andringa fors aan te pakken. Daar het zijn eerste overtreding kwam hij weg met een waarschuwing, en daar mocht hij bepaald niet mee mopperen. Het spel was in deze fase pover en trainer Robert Bos probeerde met een dubbele wissel de schwung er weer een beetje in te krijgen. Dat lukt in eerste instantie niet, want Bedum kreeg maar liefst 4 corners op rij te nemen die steeds gevaarlijk voor het doel werden getrapt. De situaties voor het doel waren soms hachelijk, maar gescoord werd er niet. Aan de andere kant werd invaller Deshley Storm goed diepgespeeld. Die legde de bal netjes terug op de inkomende David Goguadze en die haalde ineens uit. Opnieuw werd de bal prima door Lars van der Sluis naast het doel getikt. Na zo’n 80 minuten spelen leed Bedum op het middenveld balverlies. Dat leek een kansrijke situatie te worden, maar nu legde Wouter Bloem net achter David Goguadze, waardoor de snelheid in deze tegenstoot verdwenen was. David kon nog wel tot een schot komen, maar dat ging voorlangs. Aan de andere kant eenzelfde soort situatie na balverlies in de Winsum-defensie. Frank Roorda leek alleen op doelman Wouter Meijer af te kunnen gaan, maar kon nog net worden achterhaald door Hans Zwakenberg. Aan de andere kant liet invaller Gijs Balkema even zien hoe snel die is, door zijn man er simpel uit te lopen en de bal vanaf de achterlijn voor te geven. Eigenlijk had hij nog wel wat meters kunnen maken, want nu was de voorzet net niet nauwkeurig om tot een afronding te kunnen komen. In de slotminuut van de officiële speeltijd veroverde Thomas Kauw slim een vrije trap op zo’n 20 meter van het Bedum-doel. Aanvoerder Wouter Bloem plaatste zich achter de bal en trapt de bal met veel gevoel en snelheid over de muur en onder de lat achter de kansloze Lars van der Sluis: 1 – 2. Dat leek de beslissing in de wedstrijd te zijn, maar zover was het nog niet. Drie minuten in de blessuretijd kreeg Bedum aan de zijlijn nog een vrije trap te nemen. Die werd hoog voor het doel getrapt waar Wouter Meijer de bal simpel leek te kunnen pakken. Kennelijk werd hij gehinderd door de felle zon, want de bal glipte door, en toen was het voor Hakim Agdach erg simpel om de bal in het lege doel te tikken: 2 – 2.

Op zich was een overwinning voor één van beide ploegen ook niet verdiend geweest, en daarmee kwam met deze stand ook een juiste uitslag op het scorebord. Voor onze hoofdmacht betekent dit resultaat dat men in de koker komt voor de 1e knock-outronde van de beker. Bedum moet nog even wachten op de uitslag van de zondagmiddag tussen Hoogezand en Groninger Boys. Bij verlies van Hoogezand gaat het doelsaldo tussen Bedum en Hoogezand beslissen (Hoogezand nu: 3 voor en 2 tegen; Bedum: 6 voor en 6 tegen).

Komende zaterdag spelen we de eerste competitiewedstrijd. We spelen om 14:30 uur tegen BCV op sportpark Het Koningsland in Burgum. Op zaterdag 10 september, de eerste thuiswedstrijd van onze zaterdaghoofdmacht, vieren we het Openingsfeestje van dit nieuwe seizoen met o.a. kinderactiviteiten en muziek aan de Schouwerzijlsterweg.

Bedum Za-1   -   Winsum Za-1     2 – 2 (1 – 0)

27.

1  –  0

Jordy van Haag

51.

1  –  1

David Goguadze

90

1  –  2

Wouter Bloem

90+3

2  –  2

Hakim Agdach

     
Scheidsrechter: Dhr  Rik Berends uit Assen

Geel:  Jordy van Haag (sv Bedum)


Opstelling : sv Bedum

Doel:  Lars van der Sluis

Achter: Timo Laninga (55. Hakim Agdach), Jordy van Haag, Roy Mertens, Erik Kaspers

Midden:  Nigel Bakker, Richard de Boer, Nick Oostmeijer

Voor: Nick Boelhouwer, Anne-Jits Sijbesma (75. Elsin Yilmaz), Jake Smit (46. Frank Roorda)


Opstelling : vv Winsum

Doel: Wouter Meijer

Achter: Thomas Kauw, Steffen Vader, Hans Zwakenberg, Heinze Andringa

Midden:  Roy Streppel, Jeroen Carmio (72. Gijs Balkema), Stan Buikema (63. George Goguadze)

Voor: Wouter Bloem, Maikel Hoormann (63. Deshley Storm), David Goguadze


HS

{flickr set=72157672027910242}