De eerste competitiewedstrijd stond vandaag op het programma uit tegen Oranje-Nassau 2. Op papier een sterke tegenstander waarbij we vol aan de bak moesten. De eerste 15 minuten hadden we het dan ook zwaar en dit resulteerde in de 14e minuut in een 1-0 voorsprong voor ON 2. Uit een corner werd de bal via het hoofd van de tegenstander tegen de touwen aan gewerkt. 

Na de 1-0 begon de mannen van vv Winsum 2 beter te voetballen. Na een goede steekbal kon Menno in de 17eminuut de 1-1 binnen schuiven. Met name in de counter ging het zeer goed, waarbij de snelheid van Gijs, Youri en Menno zeer goed van pas kwamen. Na een mooie steekbal van Tom in de 28e minuut was Gijs er doorheen, maar werd vervolgens naar de grond getrokken. De speler van ON 2 kon vervolgens met rood vertrekken. 

De man meer situatie was echter niet in het voordeel van vv Winsum. ON 2 ging zich laten inzakken en hierdoor werd het moeilijk om er op snelheid doorheen te komen. ON 2 probeerde zo af en toe uit te komen en dit lukte bij tijden aardig. In de 30e minuut kregen ze zelfs een penalty door een overtreding van Chiel. Deze werd op superieure wijze gepakt door Gaby die een goede wedstrijd keepte. De ruststand was dan ook 1-1.

Na de pauze kwam ON 2 wat beter uit de startblokken. De beste kansen waren in de eerste half uur van de 2e helft voor ON2. Na een uur kwamen ze nog een op een met Gaby waar Gaby weer fantastisch redde. Gelukkig was er na 75 minuten spelen de goal van Rick die de zege inluidde. Na een lange bal was een schot in de verre hoek die de eindstand op 1-2 bepaalde. Het mocht echter een wonder heten dat de mannen van ON 2 met 10 man de wedstrijd hebben uitgespeeld. Enkele zware overtredingen werden door de scheids echter met geel bestraft. 

Voor vv Winsum 2 is dit een mooie start en hopen we dit volgende week een vervolg te geven thuis tegen Drachtster boys 3. Na de wedstrijd heeft het gehaktbalcommité de gehaktballen getest van ON en deze beoordeeld met een 7. De gehaktbal bij ON is dus een aanrader.