Door het kampioenschap in de hoofdklasse vorig jaar promoveerde Winsum JO13-1 naar de derde divisie. Gisteren begon het avontuur in deze divisie met uitgerekend een thuiswedstrijd tegen ‘buurman’ Bedum. Dit is de minst verre tegenstander in deze competitie met veel Friese tegenstanders. Vorig jaar had Bedum zich naar een knappe 4e plaats in deze divisie gespeeld, maar net als Winsum was het team van vorig jaar niet meer het team van vandaag. En dus was het direct een interessante krachtmeting om te zien waar elk team stond. Met een volledige selectie werd begonnen aan de wedstrijd onder mooie omstandigheden op sportpark Schilligeham.

De start van de wedstrijd was nog wat rustig en afwachtend te noemen. Beide teams stonden goed, waardoor de ruimte beperkt was. Bij Winsum was direct al een sterke verbetering ten opzichte van de bekerwedstrijden zichtbaar. Er was meer rust aan de bal waardoor er meer en beter gecombineerd werd. Winsum leek iets gevaarlijker te worden en met name Davey was een plaag voor de verdediging van de Bedummers. Na ongeveer 10 minuten was hij het die werd weggestuurd met een knappe steekpass. Hij ging vanaf de zijkant richting doel en zag toen dat Marnix er beter voor stond en gaf de bal af. Marnix schoot de bal hard en goed in, maar de redding van de keeper van Bedum was buitengewoon. De rebound werd vervolgens door Jaden naast geschoten. Even later was het weer Davey die alleen op de keeper af ging, maar de bal net naast de verkeerde kant van het doel schoot. Aan de andere kant werd Jorn nog niet echt getest afgezien van wat voorzetten en corners. Met 0-0 ruststand en een goed gevoel gingen de Winsummers de kleedkamer in.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde. De eerste grote kans was weer voor Davey die van buiten het strafschopgebied de bal over de uitgekomen keeper van Bedum schoot. De bal ging via de onderkant van de lat naar beneden en weer terug het veld in. Diverse mensen zagen er een goal in, maar de scheidsrechter kon het onmogelijk waarnemen en dus bleef het nog steeds 0-0. Helaas ging het welbekende cliché ook weer op. Daar waar je zelf niet scoort, valt die aan de andere kant. En uitgerekend uit een eigen corner viel de goal. Winsum had teveel mensen in het strafschopgebied van Bedum en de organisatie van de afvallende bal niet goed geregeld. En juist daar viel de bal die werd opgepikt door een jongen van Bedum. De messcherpe counter werd eerst nog gepareerd door Milan, maar in de rebound werd hard de 0-1 ingeschoten. Winsum drong wel aan er volgden nog schoten van Jaden, Davey en Sargon, maar het geluk was aan de zijde van Bedum die hun tweede kans in de schoot geworpen kregen door een foutje achterin; 0-2. Dat was de genadeklap voor Winsum, dat met hart en ziel op zoek ging naar de eretreffer en de organisatie liet voor wat het was. Dat daardoor de 0-3 nog viel was vooral voor de statisteken.

Ondanks de nederlaag was er bij de technische staf tevredenheid over het vertoonde spel. Voor hetzelfde geld staat je bij rust 2-0 voor en speel je een andere wedstrijd. Blindstaren op winst of verlies past niet bij onze jeugdopleiding, zoals we juist ook in de speler-ouder avond hadden gezegd. Een betere uitvoering van de opdrachten van de trainer en de individuele verbeterpunten waren bij iedereen zichtbaar. Dat is belangrijk en biedt een goede basis voor het vervolg, maar ook de ontwikkeling van elke speler. Volgende week gaan we richting Hoogkerk voor de wedstrijd tegen HFC’15. Tussendoor spelen we op woensdag 7 september nog de inhaal bekerwedstrijd tegen Mamio op sportpark Schilligeham om 19.00 uur. Tot dan!

{flickr set=72157672303291342}