Dinsdag 6 september heeft JO19-1 de laatste bekerwedstrijd gespeeld tegen GVAV Rapiditas JO19-1. Trainer Robin Klaassen kon in verband met de vakanties op 20 augustus niet over een elftal beschikken,  maar wedstrijdsecretaris Jeroen Roze bleek over de juiste onderhandelingsvaardigheden te beschikken. Daardoor kon de wedstrijd afgelopen dinsdag worden afgewerkt.Na een valse start thuis tegen hoofdklasser SC Bedum (1-2) was gewonnen van competitiegenoot VEV ‘ 67 (3 -1), waarmee moest worden gewonnen van de stadjers om door te kunnen gaan in de bekercompetitie. 

Wegens druk bezette velden in verband met trainingen, moest voor de wedstrijd worden uitgeweken naar veld 1 van de vv Oosterparkers. De hoofdmacht van onze jeugdafdeling kon daarmee aantreden op een grasveld, zodat het verouderde kunstgras van GVAV kon worden ontweken. Bij voorbaat een voordeel.  In de eerste helft hielp dat onze voetballers echter nog niet voldoende om tot scoren te komen. Na al in het eerste kwartier een drietal uitstekende mogelijkheden op aangeven van de buitenspelers, kon ook GVAV gevaarlijk worden met een uitgespeelde kans en een vrije trap. Keeper Ruben Otter wist de pogingen van GVAV echter professioneel onschadelijk te maken. Winsum belandde daarop in een minder creatieve periode, en de alerte verdediging van GVAV onderschepte de pogingen van Winsum een na ander maal. De voorwaartsen van onze plaatselijke vv kregen de bal daardoor te weinig in bezit en de mogelijkheden waren niet voldoende voor een doelpunt.

Na de rust verwachtte de begeleiding een sterk uit de startblokken komend GVAV, belust op een snelle goal in de thuiswedstrijd op Kardinge.  Het was echter Winsum dat als eerste scoorde. Nadat de in de tweede helft als linksbuiten opgestelde Gerbrand de Boer de bal veroverde op de centrale verdediger van GVAV, kon hij David Albert Villalta bedienen met een steek waarmee de nummer 10 1 op 1 kwam te staan. David liet deze buitenkans niet onbenut: 0 – 1. Helaas nam de tot dan toe sportieve wedstrijd na de voorsprong van Winsum een vervelende wending. De correct fluitende scheidsrechter zag zich genoodzaakt zag om de nummer 9 van GVAV op een rode prent te trakteren wegens van achteren  met gestrekt been inkomen op de uitstekend invallende Stef Biemans (JO19-2). Dit was het kantel moment in de wedstrijd, die daarna feitelijk was gespeeld. Een tegen zichzelf spelend GVAV bleek niet bij machte om het overtal van Winsum tegen te houden. Tegen de voortdurende druk op de goal stelden de stadjers met name na de 0 – 3 maar weinig meer tegenover, hetgeen de van Middelstum overgekomen spits Xander Anema, net terug van een blessure, in zijn eerste officiële wedstrijd in staat stelde een hattrick te maken.  

Zeker niet onvermeld mag blijven dat de eerder genoemde prima spelende Stef Biemans, de ver uit de goal staande keeper van GVAV verschalkte met een bekeken schot vanaf zo’n 30 meter. Terwijl de keeper verbaasd bleef staan kijken, en ieder er daardoor bijna van was overtuigd dat de bal naast de goal was beland, moest GVAV wederom vissen: 0 – 4. Winsum kon de wedstrijd vervolgens vervolgen met nog drie doelpunten, waarna de uiteindelijk met een 0 – 7 overwinning van het veld kon stappen.  

Scoreverloop in de wedstrijden tot nu toe is 14 voor en 4 tegen, zoals blijkt uit onderstaand overzicht van trainer Robin Klaassen, die het verloop uitstekend heeft bijgehouden:

Winsum – Bedum (beker)

1-0         David (assist vincent)     minuut ‘32

1-1         Bedum                                 ‘34

1-2         Bedum                                 ‘42

Winsum – VEV’67 (beker)

1-0         David                                    ‘42

2-0         Yoeri (Tim)                         ‘44

2-1         VEV’67                                 ‘58

3-1         Gerbrand (Robin)            ‘70

 

Buitenpost – Winsum (competitie)

1-0         Buitenpost                         ‘25

1-1         José                                      ‘55

1-2         Nick (José)                         ‘70

1-3         Gerbrand                            ‘83

 

GVAV – Winsum (beker)

0-1         David (Gerbrand)            ‘57

0-2         Xander                                 ‘75

0-3         Xander (Silvan)                 ‘78

0-4         Stef                                       ‘87

0-5         Xander                                 ‘90

0-6         Vincent (David)                ‘92

0-7         Vincent (Gerbrand)        ’94 (prachtige aanval!)