Vanmiddag trad Vv Winsum thuis aan tegen het gepromoveerde Be Quick D 2. De Wedstrijd begon goed voor Vv Winsum dat zichzelf kon verwijten dat het na een kwartier slechts 1-0 stond. Na 5 minuten spelen wist Youri van Goingade bal al achter de doelman van Be Quick D te schieten.Een paar enorme kansen van Menno Dijkstra en George Goguadzebelanden op de paal of gingen net naast.

Na een half uur wist Be Quick D wat meer uit z’n schulp te kruipen. Er kwamen wat meer mogelijkheden voor de gasten waarbij Wouter Meijer meerdere malen in actie moest komen. Vooral de corners  waren gevaarlijk waarbij de lengte van de gasten bepalend was. In de 43e minuut was het bijna raak voor Be Quick D uit een corner waarbij de lat redding bracht. Hierdoor gingen we rusten met een 1-0 stand, waarbij vooral vv Winsum zichzelf te kort had gedaan.

In de rust werden Menno Dijkstra enTom Dijkman gewisseld voor Peter Pettinga en Deshly Storm. In de tweede helft ging Vv Winsum weer goed van start en creëerde een aantal grote mogelijkheden die wonder boven wonder niet werden afgemaakt. De mannen hadden vandaag het vizier niet op scherp staan. Zo schoot Peter Pettingavan dichtbij voorlangs en wist Deshly Storm de bal in de verkeerde hoek te plaatsen.. Voor trainer JouadBouafassawas dit de reden om in de 60eminuut nog drie frisse wissels in te brengen. Jeroen CarmioMartijsDelker en MouradBahar werden erin gebracht voor Albert Berghuis, George Goguadze en Gijs Balkema. Be Quick D bleef vervolgens aandringen om toch nog een puntje te pakken en dit resultaat kwam in de 80e minuut dichtbij door een goal uit een corner. Hierna moest Vv Winsum opzoek naar de winnende goal, maar bleek het niet bij machte om nog tot een slot offensief te komen. Toen het uiteindelijk gevaarlijk leek te worden blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De defensie met ReijerKooijngaen Jeffrey Boonstra hadden vandaag weinig weggegeven maardesondanks konden ze de tegentreffer niet voorkomen.

Een mooie wedstrijd waarbij Vv Winsum duidelijk 2 punten hebben verspeeld. Desondanks was het een mooie wedstrijd waarin veel potentie was te zien. Zoals onze trouwe toeschouwerFokko Dijkstra zei:”ondanks het gelijke spel zijn er duidelijke aanwijzigingen dat we te maken hebben met een talentvolle groep”. Dit was duidelijk het beeld van afgelopen 3 weken waarbij wekelijks jonge spelers laten zien dat er nog meer in zit dan we tot op heden hebben gezien.Vandaag was Youri van Goingade uitblinker en mag hij zich dan ook de man van de wedstrijd noemen!

Volgende week speelt Vv Winsum 2 om 12:00 uur uit bij de Broekster Boys 2 in Damwoude.