Vanmiddag moest onze zaterdaghoofdmacht aantreden tegen de uit de hoofdklasse gedegradeerde Drachtster Boys. De Boys zijn, samen met de andere degradant HZVV, de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap in deze klasse. Trainer Robert Bos had maar liefst 6 absenten in zijn lijst van beschikbare spelers wegens blessures.
Onder prima weersomstandigheden kon om iets na half drie worden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Jansen en twee KNVB-assistenten. Zoals altijd bij de thuiswedstrijd een fotoverslag.
vvWinsum Drachster Boys 019Heinze Andringa ging het luchtduel aan met Jordy Kailie en zorgt ervoor dat de behendige speler niet gevaarlijk kan worden (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 022Stan Buikema in duel met Mergim Hana. Stan speelde opnieuw een sterke wedstrijd  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 025Doelman Germen Bouwman speelde een solide wedstrijd en is hier attent bij een voorzet  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 039Hier lijkt een goal op komst........ (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 043maar schijnt bedriegt, want doelman Richard Strijker kan de situatie nog redden  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 044Een afstandsschot kan simpel door Germen Bouwman worden gepakt  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 065Ook in deze situatie is Germen Bouwman attent bij een hoge voorzet  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 073Maikel Hoormann in duel met Sander Postma  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 088Wouter Bloem kopt de bal op doel, maar weet de bal onvoldoende snelheid mee te geven waardoor doelman Richard Strijker kan redden  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 111David Goguadze ontving de bal op het middenveld en stoomde op richting het doel. Tegen een overmacht aan spelers probeert David de ruimte te zoeken en gaat buitenom. Hij komt nog tot een schot met links maar dat gaat over de goal.  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 119Maikel Hoormann in duel met Sander Postma  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 121Maikel Hoormann wordt geblokkeerd door Sander Postma en Saïd Hassan kan er vandoor met de bal  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 134
Na een corner werd de bal weggewerkt door de Drachtster Boys-defensie. De bal valt voor de voeten van Wouter Bloem die ongenadig hard uithaalt. Doelman Richard Strijker kan de bal wegboksen  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 153Hier is Richard Strijker attent bij een voorzet voordat Steffen Vader gevaarlijk kan worden  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 185Maikel Hoormann in duel met Jordy Kailie  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 188Nadat in de 26e minuut Drachtster Boys op een 0 - 1 voorsprong was gekomen door Nezhar Hassan (rebound op een door Germen Bouwman gestopt schot van Rob Schokker) komt de ploeg hier op de 0 - 2. Kevin Bakels mocht te ver doorgaan aan de rechterzijde en legde de bal vanaf de achterlijn goed terug op Aziz Geyik die weinig moeite had om de 0 - 2 tegen de touwen te schieten.  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Drachster Boys 198Na een verre bal wordt een luchtduel in de defensie verloren waardoor Kevin Bakels in balbezit komt. Hij kapt de bal in het zestienmetergebied goed naar binnen en schiet goed in de lange hoek: 0 - 3  (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een verdiende maar iets te hoog uitgevallen 0 – 3 stand, waarbij er overigens best momenten zijn geweest dat er een punt in had gezeten. Zo kwam Wouter Bloem in de beginfase van de wedstrijd, door een slimme loopactie alleen voor doelman Strijker, waarbij Wouter het met een lobje probeerde dat jammerlijk mislukte. Vlak na de 0 -1 was er een goede aanval over meerdere schijven waarin Maikel Hoormann Wouter opnieuw alleen voor de doelman bracht, maar nu wist doelman Richard Strijker zich goed voor de bal te werpen. Natuurlijk, de gasten uit Drachten waren voetballend beter, maar als wij op voorsprong waren gekomen of als de gelijkmaker was gevallen had ik het nog moeten zien.
Zaterdag hebben we de uitwedstrijd tegen d’Olde Veste ’54 in Steenwijk. Er rijdt een bus; belangstellenden moeten zich even opgeven bij Harry Postema (06 - 4683 7270).

Winsum Za-1  -  Drachtster Boys     0 – 3 (0 – 1)

26.

0  –  1

Nezhar Hassan