Wedstrijd drie in de competitie bracht ons naar Veendam voor de wedstrijd tegen Veendam 1894. Bij vertrek was er nog enige hoop dat er in het stadion gespeeld kon worden. Enkele spelers uit de selectie hadden dat in het verleden bij de F-ers meegemaakt en wilden dat wel weer ervaren. Helaas werd er uitgeweken naar veld 7 op het uitgestrekte sportpark.

Vooraf was er toch wel een wat jolige sfeer in de groep en over het algemeen is dat een slechte voorbode. De afleiding is groot en de concentratie op het voetbal minder. Voor we het wisten lag de 1-0 voor Veendam dan ook in het net. Voordeel daarvan is dat de scherpte daarna direct aanwezig is, maar helaas wel met een achterstand. Vanaf dat moment ontstond er wel een interessante wedstrijd. Alhoewel de wedstrijd van beide zijden rommelig was, wist Winsum er af en toe prima door te komen. Maar evenals in de voorgaande wedstrijden was de afwerking alles behalve gelukkig. Mooie kansen voor Ewoud, Davey en Sargon troffen geen doel. Aan de andere kant kwam het gevaar vooral via de zijkanten en dat resulteerde in een paar corners. Helaas voor Winsum werd bij één corner slecht gedekt, waardoor een speler van Veendam zo kon inkoppen; 2-0. Even later was het weer een corner waarbij de bal slecht werd weggewerkt, zo voor de voeten van een speler van Veendam die de 3-0 binnenschoot. Tussendoor lieten Sargon en Davey nog een mooi variant van een vrije trap zien, maar ook dat trof geen doel. Met een wat geflatteerde 3-0 achterstand werd de kleedkamer voor de rust opgezocht.

In de tweede helft was het eerste wapenfeit voor Veendam, maar daarna was het Winsum die de aanval zocht. Het was een mooie steekpass van Davey achter de verdediging van Veendam die Sargon met een prachtige lob over de keeper tot doelpunt promoveerde; 3-1. Het geloof wat Winsum al uitstraalde werd daardoor alleen maar groter. De combinaties waren meer zichtbaar en uit zo’n situatie werd de links in het strafschopgebied geheel vrijstaande Marnix gevonden, die met een prima schot de 3-2 binnen schoot. Dat was helemaal koren op de molen van Winsum, maar gek genoeg ging het vanaf dat moment met nog zeker 10 minuten spelen mis. Een aantal spelers wilden te graag en vooral ook zelf beslissend zijn, maar deden precies de verkeerde dingen op de positie waar ze stonden. De organisatie was weg en in plaats van dat Winsum kansen kreeg was het juist Veendam dat grote kansen kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen. Tweemaal de lat voorkwam dat, waardoor Winsum tot het laatst bleef geloven in en vechten voor een punt. Het lukte niet en daarmee werd de 3-2 ook de eindstand.

Met weer een aantal leerpunten, maar ook complimenten voor de vechtlust, op zak gaan we naar de wedstrijd van volgende week. Dan treden we in Winsum aan tegen Olde Veste ’54. De wedstrijd begint om 11.30 uur op sportpark Schilligeham.