Het is nog vroeg en fris als de spelers van JO9-5 zich op Schilligeham verzamelen voor de 1e uitwedstrijd van het seizoen. Tegenstander vandaag is Mamio JO9-1. Goedgemutst vanwege de 9-1 overwinning op Zuidhorn vorige week, maar toch ook met een beetje met ontzag omdat we vandaag een JO9-1 team als tegenstander hebben, gaan we op weg naar Groningen.

De spelers worden vriendelijk ontvangen op sportpark de Parrel. Mamio is al aan de warming-up bezig als wij nog niet eens in de kleedkamer zijn....
Mamio is een kleine vereniging: er is maar 1 team JO9 en dit team speelt vandaag hun allereerste wedstrijd in een competitie.
Nadat ook Winsum een korte warming-up heeft gedaan en bij Mamio nog even snel een teamfoto in het herfstzonnetje gemaakt is, zijn de teams er klaar voor. De spelers van Mamio krijgen nog een snelle instructie over hoe een en ander werkt tijdens een voetbalwedstrijd en daarna staat niets een leuk potje voetbal meer in de weg.

Er wordt op kunstgras gespeeld en daar rolt de bal net iets sneller dan op gewoon gras, dat is wel even wennen voor Winsum. Binnen een minuut krijgt onze F5 een “kadootje” in de vorm van een penalty, als een van de meisjes van Mamio vlak voor het doel per ongeluk, maar wel overduidelijk hands maakt. De scheidsrechter kan niet anders dan een penalty geven. De bal gaat op de stip en Jorrit maakt koelbloedig de eerste goal van de wedstrijd uit deze strafschop. Een vroege voorsprong van 0-1 is altijd prettig in een wedstrijd.
Al meteen blijkt dat de keeper van Mamio een echte topper is, die de meegereisde supporters meteen doet denken aan Stanley Menzo. Als er iemand uitgeroepen moet worden tot man of the match van deze wedstrijd is dat beslist de keeper van Mamio. Lars krijgt een kans, de keeper van Mamio redt, Ruben schiet, de keeper van Mamio redt, Lars schiet, de keeper van Mamio zit er weer goed tussen, Jorrit schiet nèt over, Jorrit schiet opnieuw en weer een prima redding van de keeper van Mamio.....
De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van de thuisploeg en F5 houdt flink druk op de ketel. Er wordt goed gekeken en mooi overgespeeld, F5 beloont zichzelf met een mooie treffer van een oplettende Eva die de bal precies rechts onderin de hoek schiet en daarmee de keeper van Mamio weet te passeren. Het staat 0-2 en Winsum wil meer, maar stuit telkens op de keeper van Mamio die zijn doel met verve verdedigt. Toch weet ook onze onvermoeibare, supersnelle Lars ook nog een goal mee te pikken. Met een snoeihard schot, ook rechts onderin de hoek, zet hij het scorebord op 0-3.
Na een mooie assist van Finne, gaat Ruben er met de bal vandoor. Hij komt een heel eind, maar dan wordt deze aanval door Mamio toch in de kiem gesmoord. Mamio gaat meteen in de tegenaanval, maar Silvijn verdedigt goed uit. Leander trekt even later zijn trukendoos open en zet twee spelers van Mamio letterlijk op het verkeerde been, waardoor Winsum een ingooi op een prima plek krijgt.
De druk op Mamio blijft groot, maar de keeper van de thuisploeg wordt daar niet heet of koud van en doet gewoon zijn werk. Hij werkt de ene bal na de andere koelbloedig en beheerst weg..... De ruststand blijft dan ook steken op 0-3. Na de rust gaat Mamio er flink tegenaan, maar Winsum is en blijft overduidelijk de betere ploeg. Na opnieuw een assist van Finne, krijgt Ruben een mooie kans. Helaas gaat de bal nèt naast.
Het zwakke punt van F5 is nog steeds de verdediging, maar Leander blijkt een goede aanwinst voor het team die zowel in de aanval als ook in de verdediging goed bezig is. Martin, Syl en Silvijn verdedigen vandaag ook prima en het lukt Mamio dan ook niet om gevaarlijk te worden voor de goal van Ticho.
Dan volgt er een heel mooi opgebouwde aanval van F5 en test Eva de reflexen van de keeper van Mamio op links, want door het midden is geen optie bij deze keeper. Het werkt en Eva maakt haar 2e goal, 0-4.
Dan gaat het ineens even heel snel, met een schot van Syl dat rakelings voorlangs gaat en een schot van Jorrit dat nèt naast gaat. Mamio herpakt zich met een mooie aanval die prima uitverdedigd wordt door Leander. In de chaos die daarna ontstaat schiet Eva de bal nogmaals links onderin de hoek en wordt het 0-5. Direct daarna doet Jorrit tot tweemaal toe hetzelfde en staat het ineens 0-7. Dan volgt een prachtig stukje samenwerking bij de F5: Finne probeert Lars een assist te geven, maar een speler van Mamio springt er tussen en de bal gaat uit. Martin zorgt middels een prima ingooi dat Lars de bal recht voor zijn voet krijgt, Lars tikt de bal precies naar Ruben, Ruben draait in en schiet ..... helaas gaat de bal net naast. Meteen daarna klinkt het eindsignaal. Dan mag ook Ticho eindelijk in actie komen bij de traditionele strafschoppenserie na de wedstrijd en hij laat zien dat ook hij onder de lat prima zijn mannetje staat.
De spelers van F5 verdwijnen tevreden de kleedkamer in, om na een welverdiende warme douche 3 punten mee terug te nemen naar Winsum.