Vanmiddag de uitwedstrijd in Steenwijk tegen d’Olde Veste ’54.  Onder prima weersomstandigheden kon onder leiding van scheidsrechter  René Wijma uit Oosterwolde om iets na half drie worden afgetrapt.

De thuisploeg bepaalde vanaf het beginsignaal het tempo in de wedstrijd. Onze hoofdmacht werd direct hoog onder druk gezet en dat zorgde er vaak voor dat de lange bal werd gehanteerd. Dit resulteerde vooralsnog nog niet in mogelijkheden. De thuisclub had wel veel balbezit, maar echte mogelijkheden ontstonden hierdoor niet. Goalie Germen Bouwman moest alleen even attent zijn bij een schot van Patrick de Vente, maar dit ging voorlangs. Aan de andere kant stuurde Stan Buikema Wouter Bloem over links diep. Op het moment dat Wouter zijn voorzet “moest” geven was er nog niemand voor de goal, zodat deze mogelijkheid in rook opging.

dolde veste winsum 4 3 034
Wouter Bloem zet de bal vanaf links voor, maar Maikel Hoormann en Tom Dijkman komen te laat voor de goal (Foto: Albert Haaima)

Na ruim een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen halverwege de helft van Winsum vanaf de rechterzijkant. Vrije trappenspecialist Mark Homme van der Veen plaatste zich uiteraard achter de bal en trapte de bal met zijn linkerbeen hard en strak voor de goal. Patrick de Vente verlengde de bal goed, maar de bal ging net via een verdediger over de goal. Een paar minuten later speelde Niels van Dalen Wouter Bloem aan in de punt van de aanval. Wouter speelde Kevin de Vries makkelijk uit door de bal even omhoog te spelen en nam de bal daarna vanaf de rand van het zestienmetergebied in een halve omhaal volley uit de lucht. De bal zeilde prachtig over doelman Gerwin Spithoff maar onder de lat: 0 -1 en een prachtige goal.

dolde veste winsum 4 3 043Wouter Bloem kijkt hoe zijn halve omhaal prachtig over doelman Spithoff en onder de lat in het net ploft: 0 -1 en een geweldige goal  (Foto: Albert Haaima)

Een snel genomen vrije trap door Maikel Hoormann gaf Wouter Bloem veel ruimte op rechts. Zijn voorzet op Tom Dijkman was prima, maar de lange Kevin de Vries kon de bal nog net voor het kopgrage hoofd van Tom wegkoppen. Aan de andere kant kreeg de thuisclub zomaar een vrije trap van scheidsrechter Wijma wegens (teveel) commentaar op zijn leiding op zo’n 25 meter van het doel. Natuurlijk nam Mark Homme van der Veen deze bal en had onze ploeg geluk dat Bas Flobbe van dichtbij de bal naast schoot in plaats van in het net. Vijf mnuten voor de pauze, juist in een fase dat de thuisploeg met 10 man speelde (blessurebehandeling Mark Homme van der Veen) was de organisatie even zoek. Joy Okenge zette een prima één-twee op met Patrick de Vente en alleen voor doelman Germen Bouwman werd deze simpel door Okenge gepasseerd in de lange hoek: 1 – 1.

dolde veste winsum 4 3 075Joy Okenge (net niet zichtbaar achter Hans Zwakenberg (nr 4) scoort na een fraaie één-twee de 1 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor de pauze leek onze ploeg nog twee mogelijkheden te krijgen, maar eerst had een steekpass van Niels van Dalen op Wouter Bloem net niet voldoende snelheid om Wouter alleen voor de keeper te brengen (net nog voetje er tussen) en vlak voor de pauze kon verdediger Kevin de Vries een voorzet van Wouter Bloem nog net verlengen voordat Maikel Hoormann de bal kon inkoppen.

dolde veste winsum 4 3 087Opnieuw een voorzet van Wouter Bloem vanaf links; nu kan verdediger Kevin de Vries de situatie redden door de bal net voor de inkomende Maikel Hoormann te verlengen  (Foto: Albert Haaima)

Zo brak de rust aan met een 1 -1 stand in een eerste helft waarin de thuisploeg meer balbezit had, maar er zeker ook mogelijkheden voor ons waren geweest.

Na de pauze begonnen we met twee dezelfde ploegen. De thuisploeg nam direct weer het initiatief en wilde doordrukken. Vlot combinerend kwam de ploeg over links naar het centrum waar de bal werd verlengd naar rechts op Brian van der Zweerde. Die schoof  de bal van een meter of 10 beheerst in de lange hoek: 2 – 1.

dolde veste winsum 4 3 118 kopieNa een goede combinatie vanaf rechts door het midden wordt Brian van der Zweerde aangespeeld. Die schuift de bal beheerst langs twee verdedigers en doelman Germen Bouwman in de lange hoek: 2 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Na een korte corner tussen Niels van Dalen en Wouter Bloem kwam Niels opnieuw in balbezit. Hij schoot op doel, maar doelman Spithoff kon redden ten koste van een corner.

dolde veste winsum 4 3 141Het schot van Niels van Dalen wordt door keeper Spithoff corner getikt  (Foto: Albert Haaima)

Zoals wel meer corners bij ons werd deze slecht genomen en leverde niets op. Dat was bij de thuisploeg heel anders. Nadat een eerste corner door Mark Homme van der Veen scherp bij de 1e paal door Roy Streppel nog net voor de lijn kon worden weggekopt, werd de volgende corner hard en indraaiend voor het doel geschoten waar Clint Kruisweg geheel werd vrijgelaten en toen was het een koud kunstje om de bal tegen de touwen te koppen: 3 – 1.

dolde veste winsum 4 3 151Clint Kruisweg juicht: hij heeft zojuist een prima corner van Mark Homme van der Veen tegen de touwen gekopt: 3 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Vier minuten later was het aan de andere kant raak. Wouter Bloem gaf een voorzet vanaf de linkerkant. Maikel Hoormann kopte de bal via de grond op doel, maar doelman Spithoff kon de (niet echt moeilijke) bal wel keren maar niet vasthouden. Roy Streppel was attent en schoot de bal hard in het doel: 3 – 2.

dolde veste winsum 4 3 170Roy Streppel jaagt de bal hoog tegen de touwen: 3 - 2  (Foto: Albert Haaima)

Weer vier minuten later was het aan de andere kant raak. Scheidsrechter Wijma gaf een iets te makkelijk gegeven vrije trap aan de thuisploeg op zo’n 20 meter van het doel. De bal lag niet erg gunstig voor een linkspoot (van der Veen), maar ook Patrick de Vente liet zien over een goede trap te beschikken door de bal ineens hard over de muur in de kruising bij de 1e paal te schieten: 4 – 2 (fraaie goal).

dolde veste winsum 4 3 186Patrick de Vente schiet de bal uit een directe vrije trap hoog en hard in de kruising: doelman Germen Bouwman is kansloos: 4 - 2  (Foto: Albert Haaima)

Na een afgeslagen corner trapt Thomas Kauw de bal goed voor de goal. Wouter Bloem kopt de bal goed breed op Maikel Hoormann die van dichtbij eigenlijk een niet missen kans leek te krijgen, maar Maikel werd  (te?) fors gehinderd en miste wel en zo ging deze 100% kans de mist in.

dolde veste winsum 4 3 201De bijna niet te missen kans van Maikel in beeld. Maikel werd net teveel gehinderd om de bal in het doel te kunnen schieten. Scheidsrechter Wijma zag er geen overtreding in  (Foto: Albert Haaima)

Hierna een fase waarin de thuisploeg wat mogelijkheden kreeg. Eerst kon Steffen Vader een schot van Wilco van Luik nog net voor de doellijn wegwerken en even later kreeg Wouter van de Vegt een goede kopkans, maar hij kopte over. Trainer Robert Bos probeerde met een dubbele wissel zijn elftal een impuls te geven, maar de kansen waren voor de thuisploeg. Sjouke Oosterling trof eerst uit een voorzet de paal en een minuut later werd hij prima vrijgespeeld in het zestienmetergebied maar schoot hij van dichtbij hard in de handen van doelman Germen Bouwman. Hierna kon Germen Bouwman een kopbal van Wilco van Luik nog net onder de lat wegtikken en werd de hieruit volgende corner richting met het hoofd verlengd door Wouter van de Vegt richting de 2e paal, maar kon Thomas Kauw de bal voor de doellijn wegkoppen.

dolde veste winsum 4 3 294Germen Bouwman tikt de kopbal van Wilco van Luik onder de lat weg: corner  (Foto: Albert Haaima)

Hierna wist Germen Bouwman een vrije trap van Patrick de Vente (nu hard en laag richting de 2e paal) nog net corner tikken. Toch kregen wij ook nog wel mogelijkheden. Na een prachtige vrije trap door Steffen Vader werd Wouter Bloem diep gestuurd. Wouter nam de bal volley, maar had pech dat de bal net achter de lat viel in plaats van er onder. Direct hierna nog een grote mogelijkheid na een onderschepping op het middenveld. Wouter kreeg de bal op links en zag dat de ingevallen Gijs Balkema veel ruimte op rechts had. De controle van de bal kostte net teveel tijd waardoor het schot toch nog net kon worden gekraakt door een verdediger: corner. De corner werd in eerste instantie weggewerkt, maar Wouter Bloem kon oppikken. Hij draaide kort weg bij zijn man en werd vlak buiten het zestienmetergebied neergelegd. Wouter nam de bal zelf. Opnieuw kon doelman Spithoff de bal niet vasthouden en nu was David Goguadze attent: 4 – 3.

dolde veste winsum 4 3 322De vrije trap van Wouter Bloem wordt nog wel door doelman Spithoff gekeerd. Gijs Balkema lijkt de kans te krijgen, maar David Goguadze krijgt de bal voor zijn voeten en schiet de 4 - 3 hard tegen de touwen  (Foto: Albert Haaima)

Onze ploeg koos hierna vol voor de aanval en dat gaf de thuisploeg nog een laatste grote kans, maar Wouter van de Vegt schoot de bal recht in de handen van Germen Bouwman.

Zo eindigde de wedstrijd in een 4 – 3 nederlaag. Als ik terug kijk op de wedstrijd ook wel een verdiende nederlaag (de thuisploeg speelde makkelijker en beter), maar toch ook een wedstrijd waarin de 1 – 1 in een overtal-situatie van ons niet had mogen vallen en dan had ik het nog moeten zien. Zo overtuigend was het spel van de thuisploeg voor de pauze niet meer. Na de pauze was de thuisploeg beter en had het ook de meeste kansen. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Balk. De Balksters presteren, voor hun doen, nog wat onder de maat en dat zullen ze zaterdag graag willen rechtzetten. We kunnen dan ook een messcherpe opponent verwachten. Ons spel ziet er per week toch wel wat beter uit en ik hoop dat we die lijn zaterdag kunnen doorzetten, dan zie ik absoluut mogelijkheden.

Veel succes mannen!!  


d’ Olde Veste ’54 1  -  Winsum Za-1     4 – 3 (1 – 1)

19.

0  –  1

Wouter Bloem

40.

1  –  1

Joy Okenge

52.

2  –  1

Brian van der Zweerde

58.

3  –  1

Clint Kruisweg

62.

3  –  2

Roy Streppel

66.

4  –  2

Patrick de Vente

90.

4  –  3

David Goguadze

     
Scheidsrechter: Dhr  René Wijma uit Oosterwolde

Geel:  Niels van Dalen en Wouter Bloem (vv Winsum)


Opstelling : d' Olde Veste '54

Doel:  Gerwin Spithoff

Achter: Bas Flobbe, Kevin de Vries, Erwin van Luik, Sjouke Oosterling

Midden:  Patrick de Vente, Mark Homme van der Veen (68. Jordy Blijham), Joy Okenge

Voor: Brian van der Zweerde (64. Wilco van Luik), Wouter van de Vegt, Clint Kruisweg (70. Martijn Strijker)


Opstelling : vv Winsum

Doel: Germen Bouwman

Achter: Thomas Kauw, Steffen Vader, Hans Zwakenberg (70. Gijs Balkema), Heinze Andringa

Midden:  Roy Streppel, Niels van Dalen, Stan Buikema

Voor: Wouter Bloem, Maikel Hoormann,  Tom Dijkman (70. David Goguadze)


HS