2016 09 24 HELPMAN JO15-01 - VV Winsum JO15-1          2-2 (0-0)

Na een uitgekiende voorbereiding, met als hoogtepunt een heus trainingsweekend in Leverington (England), mocht het vernieuwde JO15-1 zaterdag in de wei. Op vrijdagavond had trainer Nico al het nodige verteld op de goed georganiseerde ouderavond. Voor de supporters was het nu de vraag of ze de presentatie terug zagen op het veld.

Met een behoorlijke vertraging floot de scheidsrechter om 11.20 uur voor het begin. Al snel werd duidelijk dat Helpman niet voor niets wordt gezien als een kampioenskandidaat. De blauw-witten voetbalden soepel en hadden voorin een fysiek zeer sterke spits. Voor Winsum was het de eerste 20 minuten vooral tegenhouden en bedenken hoe het vijandelijke doel kon worden bereikt. Helpman speelde rustig in balbezit en creëerde een aantal goede kansen. Groen-wit had gelukkig een fantastische keeper in doel staan. De van de Fivel overgekomen Leroy blijkt echt een aanwinst in de hoofdklasse en dreef vooral de supporters van de Esserbergbewoners tot wanhoop. Sporadisch lukte het Winsum om aan te vallen maar meer dan speldenprikken werd het niet.

In de rust waren de supporters tevreden over de strijdlust van Winsum. Als je voetballend de mindere bent, dan is het vooral zaak om hard te werken.

De tweede helft was nog maar koud begonnen of de thuisploeg maakte de verdiende 1-0. De Winsumers rechtten de ruggen en voetbalden iets soepeler naar voren. Helpman daarentegen werd wat onrustiger wat zich vooral uitte in kleine overtredinkjes. Een duw in de rug van Quinten werd door de goed leidende scheids in twee instanties tot vrije trap gepromoveerd. De slimme Chris nam de bal snel en speelde Quinten vrij voor de keeper, die uiterst koelbloedig de 1-1 maakte. De vreugde was van korte duur want de gastheren maakten na een misverstandje in de achterhoede van Winsum de 2-1.

Om onbegrijpelijke redenen vond de assistent leider van Helpman het nodig om oude koeien uit de sloot te halen. De uiterst correcte leidsman restte niets anders dan de protesteerder naar de uitgang van het veld te begeleiden. Het gevolg was dat Helpman niet beter ging voetballen en de gasten juist wat meer moed kregen. Het was vooral volle bak aanval omdat Leroy verder toch alles wel zou tegenhouden.

Uit een corner van Sjoerd maakte Quinten vallen met het hoofd de gelijkmaker.

Niet veel later vond de scheids het mooi voor deze dag en floot voor het einde van de wedstrijd. Waar Helpman voetballend de bovenliggende partij was, kon Winsum na veel strijd tevreden zijn met het behaalde punt.

Een supporter.